Vanilya Haberleri

Hangi baharat hangi yemekte kullanılır? Yemeklerinize lezzet katacak baharatlar

Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden kimyonun köfteye nasıl bir tat kattığını, tatlılara vanilya ekleyerek nasıl bir fark yaratabileceğinizi biliyor musunuz? Ya da bir tavuğu, köri ile marine ederek nasıl eşsiz bir lezzet bombasına dönüştürebileceğinizi? İçeriğimizde, hangi baharatın hangi yemekte kullanıldığını keşfedecek, misafirlerinizi şaşırtacak ve kendinizi her lokmada mutlu edecek tüyoları öğrenceksiniz. Hazırsanız, mutfakta lezzet dolu bir yolculuğa çıkıyoruz!

Yemek 2024-07-22 02:57:39

Kokularıyla sonbahara en çok yakışan erkek parfümlerini sizin için listeledik

Tarçın, vanilya, amber, baharat gibi notalara sahip yoğun tatlı kokular, sonbahar ve kış aylarında sıklıkla tercih ediliyor. Siz de doğru mevsimde doğru kokuyu seçmek isteyenlerdenseniz olmanız gereken yerdesiniz! Sonbaharda kendinize ve sevdiklerinize seçebileceğiniz birbirinden farklı kokuları sizler için derledik. Kendinizi öz güvenli, stil sahibi, otoriter ve baştan çıkarıcı hissedebileceğiniz parfümlerin yer aldığı seçkimize göz atmaya ne dersiniz?

Haber 2023-10-17 16:44:12

Yeni tatlar keşfetmek isteyen kahve tutkunlarına kahve tatlandırma yöntemleri ve yardımcı ürünler

Kahvelere aroma kazandırmanın birkaç yolu olsa da bunun en kestirme seçeneği, hazır aroma şuruplarını kullanmak. Ev ortamında çikolata çeşitlerini eriterek ya da vanilya tozu kullanarak kahvelere aroma verebilirsiniz. Ancak bu yöntem oldukça uğraştırıcı. Bu nedenle özel olarak üretilen şuruplardan tercih edebilirsiniz. Farklı lezzetlere sahip aromaları listeledik. Gelin, bu ürünler neler birlikte inceleyelim.

Yemek 2022-11-13 22:51:02

Vanilya çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Vanilya çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Pek çok bitkisel kaynaklı ürün yıllar boyunca tedavi destekleyici olarak kullanılmıştır. Bitkisel ürünlerden faydalanmanın bir yolu da bitki çayı olarak tüketmektir. Pek çok doğal kaynaklı ürün bitki çayı olarak tüketilebilir. Vanilya da bitki çayı olarak tüketilebilen ve pek çok faydası olan bir bitkidir. Peki, vanilya çayı nasıl hazırlanır, vanilya çayı faydaları nelerdir, vanilya çayı nasıl demlenir?

Haber 2022-11-04 17:22:32

Vanilya ne demek? Vanilya kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçede anlamı merak edilen kelimeler çok sayıdadır. Gündelik yaşamda olduğu kadar edebi eserlerde de rastlanan Vanilya kelimesi, TDK'da görev alan kişiler tarafından incelenerek dilimize kabul edilmiştir. Türkçe olmayan kelimelerin Türkçeleştirilmesi ile ilgili çalışmalar da yapan TDK'ya göre Vanilya kelimesi ne anlama gelir?

Egitim 23-05-22 18:25

Diş ağrısına ne iyi gelir? Diş ağrısını yok eden doğal bitkisel çözümler: Vanilya özü, kekik, sarımsak ile...

Diş ağrısına iyi gelen yöntemleri belirlerken diş ağrısına neden olan sorunları ortaya çıkarmak da önemlidir. Böylece diş ağrısına neden olan şişme veya diğer semptomların nasıl tedavi edilebileceği bulunabilir. Bir diş hekimine görünmeden önce dayanılmaz diş ağrısından kurtulmanın yolları aranıyorsa, doğal yöntemler denenebilir. Diş ağrısına ne iyi gelir? Diş ağrısı evde doğal tedavi yöntemleri ile giderilebilir mi?

Haber 18-05-22 13:14

Görüntüsü şık, lezzeti muhteşem: Lübnan keki tarifi

Yumurta sarısı rengine bakıp bol yumurtalı bir kek tarifi sanmayın! İçinde hiç yumurta olmayan Lübnan keki, rengiyle ve muhteşem lezzetiyle sizi kendine hayran bırakacak. Toz zerdeçal ve bol vanilya, kekinizin rengini ve kokusunu zirveye çıkaracak. Susam, fıstık gibi garnitürlerle süsleyebileceğiniz Lübnan kekini, bir Akdeniz meyvesi olan portakal dilimleriyle servis edebilirsiniz.

Yemek 24-02-22 16:35

Galaxy Tab S8 hakkında bilgiler gelmeye başladı

Samsung, genellikle her yılın ikinci yarısında Galaxy Noe serisinin yanı sıra Galaxy Tab S serisi amiral gemisi tabletlerini piyasaya sürüyor. Ancak 2021’de şirket bu iki ürünü de iptal etti. Ancak aylardır Galaxy Tab S8 serisini duyuyoruz. Yeni tablet serisinin 2022’nin başlarında resmiyet kazanması bekleniyor. Bunun öncesinde, vanilya Galaxy Tab S8 teknik özellikleriyle birlikte sızan renderlarda görüldü.

Haber 23-10-21 11:04

Kek nasıl yapılır? Kek malzemeleri neler?

Çayın yanında sevilerek tüketilen yiyeceklerden biri olan kekin yapımı oldukça pratik. Sade kek yapmak için 3 adet yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 paket vanilya ve yarım su bardağı sıvı yağ gerekli malzemeler arasında yer alıyor. Kekin yapımına hamuru hazırlamakla başlanır.

Yemek 21-09-21 23:27

29 Temmuz 2021 Perşembe incirli tart nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte incirli tart tarifi...

MasterChef programında yarışmacılar bir üst tura geçmek için en güzel incirli tartı hazırlamaya çalıştı. Bu esnada incirli tartın nasıl yapıldığı merak konusu oldu. 100 gram pudra şekeri, yarım paket vanilya, 10 adet incir ve 1 yemek kaşığı bal incirli tart yaparken lazım olan malzemelerin bir kısmıdır. İşte incirli tart tarifi...

Yemek 29-07-21 23:43

Son dönemlerin popüler meyvesi! Vanilya tadında bir muz hiç yediniz?

Son günlerde özellikle sosyal medyada mavi muz akımı başladı. Paylaşımların yıldızı haline gelen mavi Java muzu, Güney Doğu Asya'da sık rastlanılan ve ünü Kuzey Avustralya'ya kadar uzanan bir meyvedir. Tadı vanilyalı dondurmaya benzetilen Java muzu, besin değeri açısından da oldukça zengindir.

Yemek 14-06-21 10:57

Görünüşe göre Poco yakında yolumuza yeni bir şey getirecek

Poco M3 Pro, Poco’nun sürekli genişleyen kadrosunda vanilya M3’ü tamamlama yolunda. Poco’nun son zamanlarda X3 ve X3 Pro ile yaptığı şeye benzer bir hareket. Poco M3 Pro 5G için ise render görüntüleri sızdırıldı.

Haber 15-05-21 10:10

Realme 8 5G onaylandı

Realme, Realme 8 ve Realme 8 Pro’yu içeren Realme 8 serisini dün tanıttı. Bunların hiçbiri 5G bağlantısı sunmuyor. Ancak şirket vanilya 8’in 5G uyumlu bir versiyonunun yolda olduğunu belirtti.

Haber 27-03-21 10:42

Un kurabiyesi için nefis tarif! Kolay malzemeleri ile hafızanıza kazınacak

Ağızda dağılan, pastane lezzetlerini aratmayan nefis un kurabiyesi tarifi, kolay malzemeleri ile hafızanızda yer edecek. Çay saatlerinin olmazsa olmazı un kurabiyesi, tereyağı, pudra şekeri ve vanilya ile harmanlanan unun en lezzetli seçeneklerinden biri. Malzemeleri ile bütçe dostu olan un kurabiyesi, kolay tarifi sayesinde zorlanmadan yapacağınız bir atıştırmalık.

Yemek 20-01-21 11:15

Dünyaca ünlü şefin mutfağından: Kuru üzümlü kek tarifi

Vanilya ve narenciyenin mükemmel kokusu, sulu kırmızı üzümlerle süslenmiş bu sade ve sevimli üzümlü kek tarifi, dünyaca ünlü şef Martha Stewart'ın mutfağından çıktı.

Yemek 29-12-20 15:25

Pastane usulü ev yapımı kolay ekler tarifi! Kedidili ile de hazırlayabilirsiniz

Vanilya dolgulu kreması ile yemeye doyamadığımız ekleri evde hazırlamaya ne dersiniz? İster hamur hazırlayarak pastane usulü yöntemle yapabileceğiniz isterseniz kedidili kullanarak kolay yöntemle hazırlayabileceğiniz ekler tarifi ile hem ailenizin hem misafirlerinizin gönlünde taht kuracaksınız. İşte yerken saymayı unutacağınız o ekler tarifi...

Yemek 28-12-20 16:18

Meğer diş ağrısını hafifletmek çok kolaymış! Vanilya özü, kekik, sarımsak...

Diş ağrınız varsa buna neyin sebep olduğunu bulmak önemli. Böylece herhangi bir ağrıyı, şişmeyi veya diğer semptomları en iyi şekilde nasıl gidereceğinizi bilebilirsiniz. Bir diş hekimine görünmeden önce dayanılmaz diş ağrısından kurtulmanın yollarını arıyorsanız, aşağıdaki doğal yöntemleri deneyebilirsiniz.

Kadin 13-07-20 12:02

Vanilya/Vanilin: Faydaları nelerdir?

Orchidacea ailesinden, yani salepgillerden olan vanilya, birçok tropikal iklime sahip ülkede yetişebilen, tırmanıcı gövdeye sahip bir bitkidir.

Haber 24-06-20 10:56

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki tarihi tören

"Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni" yeni sistemin ilk Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gelmesiyle başladı - Erdoğan'ın konuşma yaptığı kürsünün sağında dini temsilciler ve gençler, sol tarafında ise bilim insanları yer aldı - Konuklara, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin minyatürü, ay ve yıldızın yer aldığı, üzerinde "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni" yazılı turkuaz renkteki özel rozet ve bugün için darphane tarafından özel bastırılan 1 lira hediye edildi - Törende "Abıhayat" (yaşam suyu) ismi verilen içerisinde mineralli su, mango, kavun, çubuk vanilya ile taze adaçayı yapraklarının bulunduğu soğuk içecek ikram edildi

Haber 09-07-18 19:39

'Kara Ölüm' geri geldi: 3 ayda 124 kişi hayatını kaybetti 90 yeni vaka var

Madagaskar'daki veba salgını giderek büyüyor. Ülkede 3 ay önce patlak veren salgın nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 124'e yükseldi. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) salgının diğer ülkeler için tehdit oluşturduğunu belirterek Madagaskar'ı çevreleyen Güney Afrika, Mozambik, Tanzanya, Kenya, Etiyopya, Komorlar, Seyşeller, Mauritius ve Reunion'u (Vanilya Adaları) kapsayan 9 ülke için uyarı yayımladı.

Haber 27-10-17 06:40

Çikolatalı Kadife Kurabiye

Hem rengiyle, hem tadıyla hem de dokusuyla sizi kalbinizden vuracak bir kurabiye tarifi geliyor ve de en çikolatalısından... Rengini belirlemek size kalmış dilerseniz kırmızı dilerseniz mor:) Çikolata ve vanilya aşkıyla küllenen bir lezzet...

Yemek 05-12-16 11:14

Çikolata Kaplı Vanilyalı Kek

Vanilya ve çikolatanın vazgeçilmez uyumu..

Yemek 10-10-16 14:03

Vanilya ve Çilek Limonluyu Unutma!

Bir zamanlar halamın dantel ağacının gölgesinde, serin taşlı bahçeye kurulmuş kahvaltı masasının hoş kokularıyla gözlerimi açardım. Yan evlerdeki arkadaşlarım da kahvaltılarını yaparken, bahçe duvarı üzerinden ikramlar ve kahkahalar, Adana’mın güzel yazının habercisi olurdu.

Yemek 15-08-16 16:41

Sandıklı’da Bir Pastanede Çıkarılan Değişik Lezzetler İlgi Görüyor

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde Ramazan ayında bir pastane tarafından çıkartılan çikolata, vanilya ve frambuazlı tulumba tatlısı...

Yurthaber 16-06-16 17:02

DERGİ Kimsenin bilmediği parfüm, vanilya, karanfil adası

Denizden yaklaşırken karanfil kokusuyla karşılıyor ada sizi. Muhteşem sahilleri, yanardağları ve deniz parklarıyla turizm için oldukça ideal bir yer burası.

Haber 02-03-16 14:30

Vanilya Sokak Güzelleştirildi

Sapanca Belediyesi ekipleri Vanilya Sokak’ta çalışma yaparak güzel bir görünüme kavuşturdu.Sapanca’nın Gazipaşa Mahallesinde bulunan Vanilya...

Yurthaber 18-02-16 16:21

Kakule ve Rezeneli Taze Fasulye

Tohumlar... Minicik bazen bir vanilya çubuğunun içindeki binlerce siyah tohum gibi ya da rengarenk yüzlerce farklı aromada... Ama aynı zamanda bir salyangoz edasıyla, emin adımlarla, fazlaca yol kat ettiler ve şimdi tabaklarımızda yer buluyorlar. Basit ve kökleşmiş bir kültürün yemeğine ya da her gün evde annemizin pişirdiği tanıdık bir tada eklenmiş değişik bir baharat sizi farklı kültürlerle aynı masaya oturtabilir. Kakule ve rezene tohumlarınız uzun zamandır rafınızda duruyorsa size küçük bir

Yemek 20-11-15 20:45

Limonlu Top Kek Tarifi

Son derece lezzetli ve oldukça pratik kek tariflerimizden limonlu top kek tarifimizi sizler ile paylaşmaktayız. Malzemeler: 1.5 su bardağı toz şeker 3 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket vanilya 1/2 su borağı limon s

Trend 06-01-15 15:41

Kokostar Kek Tarifi

Malzemeler: Kek hamuru için; 2 yumurta 1 çay bardağı şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un 1 paket (10 gr) kakao 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Kekimizin içi için: 1, 5 su bardağı Hi

Trend 06-01-15 15:17

Limonlu Soslu Kek Tarifi

• 1 su bardağı tuzsuz tereyağı • 1 su bardağı toz şeker • 4 yumurta • 2 su bardağı un • 1 adet limon kabuğu rendesi • 1 su bardağı limon suyu • 1 paket kabartma tozu • 1 paket vanilya • 1 çay kaş

Trend 06-01-15 14:44

Islak Kek Tarifi

Islak Kek Tarifi Malzemeler: • 3 yumurta • 2 su bardağı şeker • 1 su bardağı sıvı yağ • 2 su bardağı süt • 1 paket kakao • 1 paket kabartma tozu • 1 paket vanilya • Aldığı kadar un Yapılışı: 3 adet

Trend 06-01-15 14:41

Browni Kek Tarifi

Browni Kek Tarifi Malzemeleri: 4 Yumurta 250 gr bitter çikolata (rendelenmiş) 150 gr tereyağı 1 su bardağı şeker 1 su bardağından 1 parmak eksik un 1 çimdik tuz 1 paket vanilya 1 çay bardağı iri kırılmış ceviziçi &Uuml

Trend 06-01-15 14:35

En Güzel Pasta Tariflerinden Çilekli Pasta

Her yaştan insanın seveceği çilekli pasta yapımı öncesinde neler gerekli önce onları açıklayalım. 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker Yarım Çay bardağı su 1 çorba kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 paket kabartma to

Trend 30-12-14 14:41

Kakaolu Islak Kek Tarifi

Kakaolu Islak Kek Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 2/3 su bardağı sıvı yağ (1 su bardağında biraz az) 2 çorba kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 3 su bardağı un Sosu için: 1 su

Trend 11-12-14 11:43

Yeni Ev ve Ofis Trendi: Askılı Kokular!

Vanilya, Lavanta, Bahar Çiçekleri ve Marsilya Sabunu'nun muhteşem esansları...

Kadin 18-10-12 08:36

Teri vanilya kokuyor

Seda Sayan'ın tv 8'deki programında konuşan Demet Akalın, kocası Okan Kurt'un ter kokusunu sevdiğini söyleyerek şaşırttı.

Magazin 02-10-12 15:14