Sumak Haberleri

'3 ayda 30 kilo verdirdiğim danışanıma uyguladığım tarif'! Şişkinlik ve ödemden eser kalmıyor

Birçok kişinin kilo verme sürecinde kullandığı stratejiler ve elde ettikleri sonuçlar her zaman dikkat çekici oluyor. Özellikle sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü hakkında bilgi edinmek isteyenler için bu tür içerikler oldukça yol gösterici oluyor. Diyetisyen Büşra Çalışkan '3 ayda 30 kilo verdirdiğim danışanıma uyguladığım tarif' başlığı altında şişkinlik ve ödemden eser bırakmayan kür yapımını paylaştı.

Kadin 13-02-2024 15:56

Diş iltihabını ve ağrısını geçiren mucize karışım! Anında etki ediyor

Diş eti iltihabı ve ağrısı hayat kalitesini olumsuz etkileyen acı verici durumlardır. Ancak, doğal ve hızlı bir şekilde bu ağrılardan kurtulmak mümkün. İşte tam da burada devreye giren bir mucize karışım var. Bu karışımın diş iltihabını ve ağrısını anında hafiflettiği iddia ediliyor. Doğal içeriğiyle dikkat çeken bu karışımın içeriğinde bulunan maddeler, ağrıyı hızla dindirme ve iltihabı azaltma konusunda etkili olabilir. Diş ağrısı ve iltihabına acil çözüm arayanlara mucize karışım haberimizde.

Kadin 29-12-2023 10:29

Sumak nasıl kullanılır, nasıl tüketilmelidir? Sumak suyu nasıl hazırlanır, ne zaman içilir?

Sumak suyu Orta Doğu ve Akdeniz mutfağından gelen bir baharatlı içecektir. Sumak bitkisi üzümsü meyvelerden yapılan bir baharat olarak kullanılır ve özellikle Türkiye, Lübnan, İran, Irak ve Suriye gibi ülkelerde popülerdir. Sumak suyu genellikle soğuk olarak servis edilir ve yemeklerle birlikte veya yemek öncesi bir aperitif olarak tüketilir. Ayrıca bazı sağlık faydaları olduğuna inanılır.

Haber 10-04-2023 11:58

Baharatta şaşkına çeviren hile yöntemleri! Kırmızı toz biber, sumak, isot, karabiber ve zencefil... İçlerinde yok yok: Kiremit toz koyan da var tuz basan da

Sofraların vazgeçilmezi olan baharatlarda yapılan hileler duyanları şaşkına çevirdi. Başta kırmızı toz biber olmak üzere; sumak, isot, karabiber ve zencefilde yapılan hileler dikkat çekiyor. En büyük hilenin kırmızı toz biberde yapıldığını belirten esnaf, alışveriş yapmadan dikkat edilmesi gereken noktalar konusunda vatandaşları uyardı

Haber 12-12-2022 08:30

Sumak

Sumak Hakkındaki Haberler Mynet'te. Sumak Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Sumak hangi yemeklerde kullanılır? Sumak nasıl tüketilir, sumak tansiyonu yükseltir mi?

Daha sağlıklı bir yaşam sürmeyi ve hastalıklara karşı korunmayı doğal yollarla sağlamak adına çeşitli bitki ve baharatlar yaygın olarak kullanılır. Yemeklere lezzet vermesinin yanında pek çok rahatsızlığın giderilmesi ya da hafifletilmesinde de tercih edilen bitkiler sofralarımızda daha çok yer edinmiştir. Bu baharatlardan biri de sumaktır. Ülkemizin güneyi ve doğusu başta olmak üzere pek çok bölgede de sıklıkla kullanılan sumak tansiyon yükseltir mi?

Haber 04-11-2022 17:26

Sumak nasıl tüketilir, hangi yemeklerde kullanılır? Sumak tozu nasıl kullanılır?

Son dönemlerde adını daha sık duyduğumuz sumak, insan sağlığı için önemli bir besindir. Sumak mutfağımızda da yerini alan ve birçok faydası bulunan bir baharattır. Bağışıklık güçlendirdiği düşünülen sumak, farklı şekillerde tüketilebilir. Kullanım açısından basit olan ve katılan yemeğe farklı bir lezzet katan sumak pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Sumak nasıl tüketilir, sumağın faydaları nelerdir?

Haber 28-10-2022 17:02

İltihaplara iyi geliyor, hazımsızlığı önlüyor! Sadece 1 bardak sumak suyunun faydaları şaşırtıyor

Lezzeti ve önemli faydaları ile çokça tüketilen bitkiler arasında bulunan sumak, suyu içilerek de tüketilebiliyor. Oldukça faydalı olan fakat suyunun faydalarını az kişinin bildiği sumak suyu, iltihaplara iyi geldiği gibi hazımsızlığa da çözüm olabiliyor. İşte sumak suyunun az bilinen faydaları...

Haber 24-09-2022 19:48

Güçlü bir antioksidan! Lezzeti herkese göre değil ama faydası çok! Sumak nedir, sağlığa faydaları nelerdir?

Orta Doğu’da çok popüler bir baharat olan sumak pirinç, sebze ve et yemekleri ile tatlılarda kullanılır. Sumağın antioksidan kapasitesi (yaban mersininden 66 kat daha fazla) çok yüksektir, polifenoller ve flavonoidlerin zengin içeriği sayesinde, diyetinize sumak eklemek kolesterol seviyelerini düşürmeye, kan şekerini stabilize etmeye ve kemik kaybını azaltmaya yardımcı olabilir. Kansere, koroner kalp hastalığına ve yaşlanma belirtilerine neden olabilecek serbest radikalleri nötralize eder.

Yemek 21-06-2022 12:33

Her yerde satılıyor! Anne sütünü artırır, iltihapları söker, enerji verir, boğaz ağrısını şıp diye keser

Ekşi tatları seviyorsanız bu bitki tam size göre. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ağız sağlığı için suya katıp gargara yaparlar. Bakterileri öldürür, mikroorganizmaların çoğalmasını engeller. Polifenol bakımından zengindir. İltihap sökücü özelliği sayesinde vücudu rahatlatır. Hücreleri yeniler, yorgunluğu alır enerji verir. Gıda zehirlenmelerinde zehrin vücuttan atımını hızlandırır. Kısacası o kadar çok faydası var ki asla evinizden eksik etmeyeceksiniz.

Haber 09-04-2022 07:33

Bir tutamı onlarca derde deva oluyor! Kanser, dizanteri, kulak iltihabı, diş ağrısı...

Lezzetiyle damak çatlatan sumak aynı zamanda faydalarıyla da şifa dağıtıyor. Binlerce yıllık şifa kaynağı olan sumak, dizanteri, diş ağrısı, kulak iltihabı, kanser gibi hastalıklarla etkili bir şekilde savaşıyor. Bir tutamıyla harikalar yaratan sumak, binlerce yıldır hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Antik uygarlıklarda çocuklarda salya akmasına, dizanteriye, diş ağrısına ve hatta kulak iltihabına doğal olarak uygulanan önemli bir baharat.

Haber 08-03-2022 08:16

İdrar söktürmek için doğal çözüm

İdrar söktürmek için doğal çözümler bulunabiliyor. Sumak kullanmayı alışkanlık haline getirmek birçok hastalığa iyi geldiği gibi idrar söktürmek içinde etkili bir çözüm sunuyor. Sumağın faydalarını ve nasıl kullanıldığını öğrenmek için…

Haber 03-02-2022 11:22

Bu ağacın suya ihtiyacı yok, kendi kendine gelişiyor! 10 tane dikti yüzde 200 verim aldı

Elazığ'ın Baskil ilçesinde bir üretici, kendi imkanlarıyla 3 yıl önce 10 sumak ağacı dikti. Yetiştirdiği sumak ağaçlarının her birinden 40 kilo sumak ele eden üretici, yüzde 200 verim aldı.

Haber 23-11-2021 14:17

Son 7 yılda 5 kat arttı! Sumak Türkiye ekonomisine 80 milyon liralık gelir sağladı

Orman Genel Müdürlüğü’nce (OGM) envanter çalışmaları tamamlanan bitkilerden olan ve 11 Orman Bölge Müdürlüğü sınırları içerisinde 14 bin 250 hektarlık bir alana yayılan sumak, 2020 yılı itibariyle ülke ekonomisine 80 milyon TL katkı sağladı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın verilerine göre ticarete sunulan sumak miktarı 2012-2019 döneminde 5 kattan fazla artarak 3 tondan 16 tona ulaştı.

Finans 04-10-2021 16:45

Türkiye’de ilk sırada! Asırlık lezzet ‘Antep Sumağı’ tescillendi

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), geleneksel Gaziantep mutfağının asırlık lezzetlerinden Antep Sumağı’nın coğrafi işaret tescilini alarak, bu alandaki tescilli ürün sayısını 16’ya çıkardı.

Yemek 26-07-2021 16:37

Antep sumağı coğrafi işaret belgesiyle tescillendi

"Antep sumağı" coğrafi işaret belgesiyle tescillendi

Yurthaber 26-07-2021 15:00

İbn-i Sina'nın da sağlık için tavsiye ettiği sumağın sağlığımıza olan faydaları

"Baharatların süper starı" olarak anılan sumak, ekşi lezzetiyle kebaplara, soğan salatalarına ve çeşitli et yemeklerine yakışan bir lezzettir. Çoğunlukla yemeklere tat vermek için kullanılsa da aslında iyi bir şifacıdır. Geleneksel tıpta önemli bir yere sahip olan sumak, İbn-i Sina'nın da önerileri arasında yer almıştır. Peki sumak neye iyi gelir? Merak edenler için detaylarıyla anlatıyoruz...

Yemek 19-09-2019 16:33