Yeni Torba Yasa Maddeleri Neler Haberleri

Uçaklarda yeni dönem: Arama kurallarını kabul etmeyen yolcular binemeyecek! Bagajlar, eşya ve kargolar için de geçerli

Uçaklarda yeni dönem başlıyor! Türk Sivil Havacılık Kanunu'nda yeni düzenleme yolda. Havalimanı girişlerinde uygulanan arama prosedürleri önemli ölçüde değişecek. Yeni yasa taslağında yer alan üst ve bagaj arama kurallarına uymayan yolcular uçağa alınmayacak. Yeni dönemin ayrıntılarını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu açıkladı.

Haber 2024-05-21 13:39:05

En Son Babalar Duyar'ın Defne'siydi... İstanbul'u bırakıp o şehre yerleşti! Yeni işini anlattı

2002-2006 yılları arasında yayınlanan En Son Babalar Duyar dizisi ekrana geldiği dönemde büyük bir ilgiyle izleniyordu. Dizide 'Defne' karakterini canlandıran Burçak Işımer'in son hali görenleri şaşırttı. Yaşamını Ankara'da sürdüren oyuncu, şimdilerde neler yaptığını da anlattı.

Magazin 2024-05-20 15:45:48

Tayvan Meclisi'nde ortalık fena karıştı! Yumruklar havada uçuştu, milletvekili oyları alıp kaçtı

Tayvan Parlamentosu'nda hükümet ve muhalefet vekilleri birbirine girdi. Tayvan'ın yeni lideri Lai Ching-te'nin göreve başlamasına günler kala mecliste yumrukların havada uçuştuğu bir kavga çıktı. Görev değişimi öncesinde reform tartışmaları şiddetli bir kavgaya dönüştü. Meclis'te yumruklar havada uçuştu, yasa tasarısını alan vekil meclisten kaçarak uzaklaştı.

Haber 2024-05-17 18:20:37

Son dakika! Gözler Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında! Başsavcılık açıkladı: 3 sivil ve 1 komiser gözaltına alındı

Son dakika haberi: Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, “Serdar Sertçelik'in yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırılması ile ilgili 3 sivil şahıs ve 1 komiser gözaltına alınmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Haber 2024-05-16 07:18:14

Diğer Haber Etiketleri

uçak havalimanı aktan karakteri Oyuncu En Son Babalar Duyar dizisi Tayvan meclis oy verme Ankara Gözaltı Avrupa Birliği sosyal medya Recep Tayyip Erdoğan ak parti trol kamu tasarruf kamu gündemi öğretmenlik Öğretmen şiddet Cevdet Yılmaz Borsa İstanbul yatırım yatırımcı halka arz Bim bim aktuel bim aktüel katalog bim aktüel kataloğu bim aktüel ürünler bim aktüel ürünler katalogu bim aktüel ürünleri bim bu hafta bim com tr bim de bu hafta Özgür Özel beyin hastalıkları ense hücre hücreler Beyin yeni anayasa cumhurbaşkanı erdoğan Mehmet Uçum CHP mevduat mevduat faizi Vade Merkez Bankası faiz emekli en düşük emekli maaşı düzenleme destek bitcoin Kripto para Altın dolar borsa İsrail küresel piyasalar Yılmaz Tunç emekli zammı kredi kartı döviz Enflasyon yüksek harcama limitleri rekor taksit borç sınır İŞKUR işsiz genç program meslek ödeme fuhuş Osmaniye tarif Ramazan pidesi Ramazan iftar Oruç Konut kredisi Kentsel dönüşüm Mehmet Özhaseki başvuru şartlar evlilik kredisi aile Emekli bayram ikramiyesi kırmızı et Zam market fiyat ibb evlilik hibe İsa Karakaş sgk uzman müjde EYT Yunanistan eşcinsel konut Kira Kiracı hazine ve maliye bakanı Mehmet Şimşek tebligat seyahat Kazakistan hadım etmek pedofili elektrikli otomobil evlendi kadınları Hazar Ergüçlü çalışma hayatı bağkur 3600 ek gösterge torba yasa Bağ-Kur çalışma maaş mesai Dominik Cumhuriyeti Dilan Polat fiyat altın ne kadar düşüş

AB’nin onayladığı Sığınma ve Göç Anlaşması neler öngörüyor, Türkiye’yi nasıl etkileyebilir?

Avrupa Birliği’nin (AB) yürütme organı olan Avrupa Komisyonu, düzensiz göçün önlenmesi amacıyla daha sıkı önlemler içeren yeni Sığınma ve Göç Anlaşması’nı onayladı.

Yurthaber 15-05-24 13:36

Bunlar da trol mafyası! Çok konuşulacak... Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu, yeni yasa geliyor

AK Parti tarafından hazırlanan 'trol mafyası’ raporu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu. İtibar suikastına karşı harekete geçen AK Parti'de yeni yasa için hazırlıklara başlandı. Parayla desteklenen trollerin kimler olduğu ve hangi metotları kullandığına dair detaylı bir araştırma yapılan raporda, yeni yasanın çerçevesi de çizildi. Sahte hesapların engellenmesini amaçlayan AK Parti, MHP lideri Bahçeli’nin “sosyal medya hesapları kimlik numaraları ile açılsın"’ önerisini gündeme aldı.

Haber 14-05-24 10:06

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi nedir? 2024 Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'nde neler var?

Kamu tasarruf programının 2024 yılında başlanmasına karar verilen planları arasında taşıtlar ve binalar ile enerji kaynakları gibi başlıklara yönelik olan kararlar yer alır. Bu kararlarla mevcut kaynakların gözlemlenerek daha dikkatli ve verimli bir şekilde kullanılması hedeflenmiştir. Bununla birlikte yeni alımlar ile harcamaların azaltılmasına ilişkin olan maddeler de 2024 Kamuda Tasarruf Paketi’nin içerdiği önemli planlar kapsamındadır.

Finans 13-05-24 21:57

Eğitimcilere şiddet doğrudan tutuklama sebebi sayılacak! Gözler TBMM'ye çevrildi: Yeni yasa yolda

Öğretmenlik için yeni yasa düzenlemesi yolda. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan açıklama geldi. Yasa taslağının önümüzdeki günlerde TBMM'nin gündemine geleceğini belirten Yılmaz detayları açıkladı.

Egitim 13-05-24 09:34

Borsadaki yeni yatırımcılar için dikkat çeken araştırma: En çok cezbeden halka arzlar

Borsa İstanbul'da rekor üstüne rekor gelirken yatırımcı sayısında da artış yaşanıyor. Borsa İstanbul'un yüzde 81'ini ise 10 milyon TL ve üzeri portföy sahipleri oluşturuyor. Yeni yatırımcıları en çok cezbeden seçenekler neler?

Finans 03-05-24 16:53

BİM'e şarjlı dikey süpürge, çay makinesi, airfryer geliyor! 3 Mayıs 2024 BİM Aktüel Kataloğu burada

BİM Aktüel Ürünler İndirim Kataloğu'nun 3 Mayıs Cuma tarihli yeni sayısını merak edenler buraya! Sizin için BİM raflarında bir hafta boyunca yer alacak indirimli ürünleri içeren BİM Cuma Aktüel Kataloğu'na bu içeriğimizde yer verdik. Gelin bakalım Bim'de bu hafta neler var? İşte detaylar!

Haber 02-05-24 17:15

Tüm gözler Erdoğan-Özel görüşmesinde! 8 yıl sonra bir ilk olacak... Masada neler var?

Günlerdir konuşulan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki görüşme saat 16.00'da AK Parti genel merkezinde gerçekleşecek. Merakla beklenen görüşmede ana gündem maddesi yeni anayasa çalışmaları. Görüşmede Erdoğan ve Özel'e kurmayları da eşlik edecek.

Haber 02-05-24 06:56

Uzman isim açıkladı! Sağlıklı bir beyin için haftada 3 gün yapın

Bebeklik ve çocukluk döneminde beyin hızla gelişse de bu gelişim hayat boyu devam ediyor. Çünkü beyin her yaşta kendini yenileyebiliyor, gelişiyor ve yeni nöronlar oluşabiliyor. Beyin de vücudumuzdaki kaslar gibi çalıştıkça gelişiyor ve formunu koruyor. Beyin sağlığını korumak için neler yapılması gerektiğine ilişkin görüşlerini paylaşan Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Zeynep Aydın önemli tavsiyeyi paylaştı.

Kadin 02-05-24 01:25

Erdoğan ile Özgür Özel görüşmesi öncesi dikkat çeken çıkış! Cumhurbaşkanı başdanışmanı 'ana ilkeleri' tek tek açıkladı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum yeni anayasa tartışmalarına dair çok önemli bir açıklamada bulundu. Uçum, yeni anayasada ilk üç maddenin 'milletin vazgeçilmezi' olduğunu ifade ettiği açıklamasında, yeni anayasanın ana ilkelerinin neler olabileceği konusunda da ipuçları verdi. CHP lideri Özel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında önümüzdeki hafta olacak görüşme öncesi Uçum'un çıkışı dikkat çekti.

Haber 28-04-24 16:34

Merkez Bankası'nın adımı sonrası mevduatta vade hesabına dikkat! Uzman isim tek tek açıkladı! 'Yüzde 60'ı aşabilir'

Merkez Bankası'nın TL mevduatı destekleyen adımının ardından bankalarda faiz oranı yüzde 60'a dayandı. Yeni adım sonrası yatırımcılar neler bekliyor? Faiz oranı daha da artar mı, vade sayısı en avantajlısı hangisi?

Finans 28-04-24 08:14

BİM'e airfryer ve elektrikli süpürge geliyor! İşte 26 Nisan 2024 BİM Aktüel Kataloğu

BİM Aktüel Ürünler İndirim Kataloğu'nun 26 Nisan Cuma tarihli yeni sayısı yayınlandı. Bugünden itibaren BİM raflarında bir hafta boyunca yer alacak indirimli ürünleri içeren BİM Cuma Aktüel Kataloğu'nda neler var diye merak ediyorsanız, detaylar içeriğimizde...

Haber 25-04-24 17:09

Cevdet Yılmaz 'hazırlıklar var' diyerek sinyali verdi! Emeklilerle ilgili yeni çalışma! Kök maaş ve en düşük emekli aylığı detayı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarının ardından temmuz öncesi seyyanen zam hayalleri suya düşerken hükümet kanadından emekliler için yeni çalışma sinyali ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. Yılmaz, "Hazırlıklarımız var" dediği yeni çalışmada emeklileri neler bekliyor?

Finans 23-04-24 09:54

BİM'e Fakir Türk kahve makinesi geliyor! İşte 19 Nisan 2024 tarihli BİM Aktüel Kataloğu

BİM Aktüel Ürünler İndirim Kataloğu'nun 19 Nisan Cuma tarihli yeni sayısı yayınlandı. Bugünden itibaren BİM raflarında bir hafta boyunca yer alacak indirimli ürünleri içeren BİM Cuma Aktüel Kataloğu'nda neler var diye merak ediyorsanız, detaylar içeriğimizde...

Haber 19-04-24 11:10

Kripto paralarda yeni dönem! 30 maddelik yasa teklifi Meclis'e geliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından mesaisine bugün yeniden başlayacak. Meclis'in gündeminde önemli yasal düzenlemeler varken kripto varlıklara ilişkin düzenlemenin bu hafta Genel Kurul'a sunulması bekleniyor.

Finans 16-04-24 10:25

SON DAKİKA: Savaş olursa altın, dolar, borsa ne olur? Hepsinin cevabı belli oldu, İslam Memiş iki senaryoyu birden anlattı: Altın fiyatı tahmini bir kez daha değişti

Son dakika: Tatilin ardından piyasalar yeni haftaya ‘merhaba’ diyor. Altın fiyatları, dolar ve borsa ise Orta Doğu’da yaşanan gerginlikleri takip edecek. Peki savaş çıkarsa altın fiyatları ne olur? Dolar/TL düşer mi yükselir mi? Borsa İstanbul’da kritik seviyeler neler? Yatırımcılar bu sorulara yanıt ararken tahminler ve senaryolar belli oldu. Goldman Sachs ons altın tahminini 400 dolar birden yükseltti. İslam Memiş ise iki senaryoda altın, dolar, borsa, Bitcoin ve gümüş tahminini açıkladı.

Finans 15-04-24 07:45

İsrail'e yeni yaptırımlar gelecek mi? Ticaret Bakanı Bolat'tan ihracat kısıtlaması açıklaması: Gelişmelere göre karar verilebilir

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İsrail'e ihracat kısıtlaması kararıyla ilgili açıklamalar yaptı. Bolat, "Maalesef bugüne kadar uluslararası bir ambargo kararı alınmadı. Dünyada Türkiye, bu sabah alınan kararla bir işaret fişeği yakmıştır. Türkiye ambargo uygulayan ilk ülke oldu. Bu ürünler seçilirken temel gıda maddeleri kapsam dışı bırakıldı. Gelişmelere göre bu ürünlerle ilgili de karar verilebilir." dedi.

Finans 09-04-24 23:30

Merkez bankaları haftası rekorla kapanmıştı: Küresel piyasalarda bu haftaki kritik veriler neler?

Küresel piyasalar merkez bankaları haftasını rekorla kapattı. Endeksler böylece tüm zamanların en yüksek haftalık kapanışlarını gerçekleştirirken aynı zamanda yeni zirvelerini test etti.BoJ, geçen hafta büyük şirketlerdeki önemli ücret artışlarının ardından 17 yıl sonra ilk kez faiz yükselterek, 2016'da başladığı negatif faiz politikasına son vermiş oldu.

Finans 24-03-24 10:08

Son dakika | Olaylı maç sonrası yeni yasa yolda! Bakan Tunç Kulüplerin sorumluluğu var deyip görüntüleri işaret etti

Son dakika haberi: Maç sonu sahanın karıştığı Fenerbahçe-Trabzonspor maçının ardından başlatılan soruşturmayla ilgili son durumu Adalet Bakanı Yılmaz Tunç duyurdu. "Kulüplerin sorumluluğu var" diyen Bakan Tunç, "Görüntüler incelendiğinde iki tarafın da sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu" diye ekledi. Bakan Tunç 'sporda şiddet yasası'yla ilgili gelişmeyi de paylaşırken ayrıca Eylem Tok ve oğlu ile CHP'deki 'para sayma' soruşturmasına da değindi.

Haber 19-03-24 12:11

Emekliye seyyanen zamda yeni kulis! SGK Uzmanı İsa Karakaş çok yakın olan o tarihi açıkladı: ‘Tamamen tersine dönebilir…’

Emekliye seyyanen zam var mı? 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? Kademeli emeklilikte son dakika gelişmeleri neler? SGK Başuzmanı İsa Karakaş Ankara’dan son kulis bilgilerini anlattı. Karakaş, seyyanen zam ile ilgili son haftaya dikkat çekerek, "Emeklilere benim öngörüm seçim gününe kadar bir düzenleme yapılabilir yönünde” dedi. 2000-2008 arası kademeli emeklilik bekleyenler için de SGK’yı işaret etti.

Finans 16-03-24 07:58

Nakit avans adımından sonra kredi kartına yeni düzenleme mi geliyor? Taksitten, limit sınırına işte masadaki 6 önlem!

Seçimlerin ardından taksit sayısı, limit sınırı ve faiz oranının yükseltilmesi beklenen kredi kartlarında nakit avans vade sayısına sınırlama geldi, ihtiyaç kredilerinde de faiz yükseltildi. Nakit avans adımdan sonra kredi kartlarına yeni bir düzenleme daha gelir mi? Masadaki önlemler neler?

Finans 14-03-24 11:25

İŞKUR'dan yeni program: Günlük 425 TL! Hem meslek öğreniyor hem de para kazanıyorlar!

İş arayanlara, deneyim kazanmak isteyenlere, okurken meslek öğrenmek isteyen gençlere İşkur aracılığıyla önemli fırsatlar sunuluyor. Kurum, meslek öğretirken katılımcılara ödeme de yapıyor. Eğitim programının temel hedefi, katılımcılara yeni meslek becerileri kazandırmak ve bu süreçte maddi destek sunarak iş hayatına hazırlamak. Günlük ödeme miktarı ve başvuru şartları neler?

Finans 12-03-24 10:36

Eşini cinsel içerikli videolarla tehdit edip fuhuş yaptırdı! İğrenç detay ortaya çıktı: 70 bine satıldım, hamileyim

Osmaniye'de yıllardır yaşanan ve yeni ortaya çıkan olay akıllara durgunluk verdi. Suriye uyruklu Luey H. eşi ve Suriye'den yasa dışı yollarla yanına sığınan akrabası A.A.'ya zorla fuhuş yaptırdı. Eşini cinsel videolarla tehdit eden Luey H.'nin akrabasını da 5 ay önce 55 yaşındaki bir adama 70 bin lira karşılığında sattığı ortaya çıktı. Satılan kadının 1 aylık hamile olduğu tespit edildi.

Haber 11-03-24 12:00

Orijinal Ramazan pidesi tarifi! Evde kolay Ramazan pidesi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte püf noktaları...

Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan pide, her yıl iftar sofralarını süslüyor. Fırından yeni çıkmış sıcacık Ramazan pidesini evde kolayca yapmak mümkün. Bu tarif ile Ramazan pidesi yapmak artık çok daha kolay ve lezzetli olacak. Malzemeleri ve adımları takip ederek, sofranızı bu enfes lezzetle süsleyebilirsiniz.

Yemek 09-03-24 12:29

Konut kredisinde dikkat çeken 'enerji' detayı, indirim sağlanacak! 180 ay vade, yüzde 0.69 faiz! Aylık taksit tutarı...

Kentsel dönüşümde yeni kredi desteği açıklandı. İstanbul, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ'da riskli yapıların dönüştürülmesinde enerji verimliliği esas alınarak aylık yüzde 0,69 faiz ve 180 ay vadeyle 2,5 milyon TL'ye varan kredi desteği verilecek. Başvuru şartları neler, aylık taksit tutarı ne kadar olacak? İşte merak edilenler...

Finans 08-03-24 09:07

2 yılı geri ödemesiz, 48 ay vadeli kredi desteğine başvuru sayısı belli oldu: Başvuru şartları neler?

Yeni evlenecek çiftlerin iple çektiği uygulama başlıyor! Evlilik yolundaki gençlere 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi verilecek. Kredi desteğine 22 günde başvuraların sayısı belli oldu. Faizsiz krediye başvurula nereden başlayacak?

Finans 07-03-24 12:40

SON DAKİKA EMEKLİ İKRAMİYESİ: Bakan Işıkhan'dan açıklama: Bayram ikramiyesine yeni artış var mı? 'Koşullar'ı işaret etti

Son dakika: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emekli bayram ikramiyeleri için, "Hayırlı olsun. Yasa Meclis'ten geçmiş durumda. Ödeme günlerini planlıyoruz. Bayramdan önce emeklilerimizin hesabına aktarmış olacağız. Biz her zaman en iyi rakamları vermeyi arzu ederiz ancak koşullar doğrultusunda hareket ediyoruz. İnşallah daha iyi hizmetlerimiz olacak" dedi.

Finans 05-03-24 12:02

Peş peşe zamlar tepki çekmişti, bazı marketler fiyatı sabitledi! Liste belli oldu

Kırmızı ete gelen peş peşe zamlar tepki çekerken İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği'nden yeni hamle geldi. İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği Başkanı Faruk Güzeldere, Et ve Süt Kurumu ile protokol çerçevesinde ramazan ayı boyunca bazı marketlerde fiyatların sabitlendiğini söyledi.

Finans 05-03-24 11:55

İBB'den evlenecek çiftlere hibe desteği: 15 bin TL'ye yükseltildi, şartlar neler?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu evlenecek yeni evlenecek, ekonomik zorluk yaşayan çiftlere verilen hibe desteği miktarının güncellendiğini duyurdu.

Finans 16-02-24 14:55

Kademeli emeklilikte müjde var mı? SGK Uzmanı EYT misali kademe kademe geliyor dedi, emeklilik düzenlemesini işaret etti!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesini (EYT) kaçıranlar için son günlerde kademeli emeklilik yasası gündemden düşmüyor. 2000- 2008 arası SGK girişi olanlar torba yasa maddelerinde erken emeklilik teklifi olup olmadığını merak ediyor.SGK Uzmanı İsa Karakaş, emeklilik sisteminde er ya da geç düzenleme yapılacağını belirtti, son gelişmeleri yorumladı.

Finans 16-02-24 07:32

Komşudan 'eşcinsel evliliğe' onay çıktı! Çocuk detayı dikkat çekti

Komşu Yunanistan'da eşcinsellerle ilgili yeni bir adım atıldı. Yunanistan Parlamentosu eşcinsel evliliklere ve eşcinsel çiftlerin birlikte çocuk edinmesine imkan tanıyacak yasa tasarısını onaylandı.

Haber 16-02-24 07:02

Ev sahipleri ve kiracılar için yeni dönem 'resmen' başladı... Kiracılar dikkat! Tebligatlar gitmeye başladı, size de gelebilir!

Hazine ve Maliye Bakanlığı kira gelirlerin doğru beyan edilmesine yönelik çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda kiracılara tebligatlar gitmeye başladı. Tebligatta sorulan sorular neler, kiracılar görüşmeye gitmek zorunda mı, yanlış veya eksik bilginin cezası var mı?

Finans 15-02-24 09:31

TUREB'den yeni yasa teklifine tepki: Meslek bitme noktasına gelir

Geçtiğimiz günlerde TBMM’ye sunulan değişiklik teklifinde yer alan Turist Rehberleri Meslek Yasası ile Seyahat Acenteleri Birliği yasasında değiştirilmesi öngörülen bazı maddelerden dolayı rahatsızlıklarını dile getiren Turist Rehberleri Odaları Birliği (TUREB) yönetim kurulu üyesi Levent Kahveci yeni teklifle ilgili, "Rehberlerin mesleğini bitirme noktasına getirecek ve önüne geçilemez bilgi kirliliklerine de yol açacaktır" dedi.

Haber 13-02-24 13:54

Facebook, Instagram ve diğerleri… Sosyal medyada hakarete af yok! Günlüğü 100 lira ceza için yasa yolda: 5 yıl detayı

Sosyal medyadaki hakaret olayları bir kez daha mercek altında. İnternet ortamında edilen hakaret cezasız kalmayacak. Sürecin hızlanması için de yeni uygulama yürürlüğe girecek. Suç tespit edildiği takdirde para cezası uygulanacak. Günlüğü 100 liradan 10 bin 500 lira ceza belirlenecek. Süreç nasıl işleyecek? İşte detaylar…

Finans 13-02-24 11:19

Emekli kök aylık bilmecesi! Hesaba yatan ile e-Devlet farklı çıkmıştı: Maaş bilgisinde ‘seyyanen zam’ paniği

En düşük emekli maaşını 10 bin TL yapan, ve SSK Bağkur emekli maaşını yüzde 11,68 artışlar yüzde 49,25’e yükselten yasa yürürlüğe girmişti. Milyonlarca kişi emekli maaşı fark ödemelerini hesaplarında gördü. Sosyal Güvenlik Kurumu ise milyonlarca emeklinin yeni kök maaşını e-Devlet’e yükledi. Ancak maaşlarının yüzde 49 yerine 37,57’lik oranla güncellenmiş halini gören emeklilerde son maaş artışının seyannen yapılıp yapılmadığı endişesi doğdu. Maaş bilgileri için gözler SGK’ya çevrildi.

Finans 08-02-24 08:22

Kazakistan'da pedofillerinin cinsel organlarının kesilmesine yönelik yasa kabul edildi! Kimyasal hadımı yetersiz buldular

Kazakistan, yeni yasa tasarısı kapsamında pedofili suçu işleyenlerin cinsel organlarının cerrahi olarak çıkartılacağını açıkladı. Karar kimyasal hadım sisteminin çocuklara yönelik cinsel suçluları caydırmadığı yönündeki şikayetlerin ardından geldi.

Trend 07-02-24 07:51

Evlilik kredisi başvuru şartları ne? 150 bin TL faizsiz kredide başvurular başlıyor! “Şartlar esnetilebilecek”

Yeni evlenecek gençlere 2 yıl geri ödemesiz 150 bin liraya kadar faizsiz evlilik kredisi başvuru tarihleri belli oldu. Peki başvuru şartları neler, başvurular nasıl ve nereye yapılacak? Mali Müşavir Mustafa Genç detayları anlattı. Uzman isim, “Başlangıçta aranan şartlar şehrin ve bölgenin özelliğine, orada yaşayan gençlerin durumlarına göre değerlendirilip esnetilebilecek” dedi.

Finans 06-02-24 08:29

1999-2008 arasındaki sigortalılar dikkat! Kademeli emeklilik torba yasaya girdi: Çalışma ve emeklilikte tüm kurallar değişiyor

Milyonlarca kişi ‘1999 sonrası kademeli emeklilik çıkacak mı?’ diye merak ederken çalışma ve emeklilik hayatına ilişkin yeni adım atılıyor. Bu kapsamda ekonomik düzenlemeleri içeren torba yasa çalışmalarında sona gelindi. 3600 ek göstergeden kademeli emekliliğe, taşeron işçilere kadrodan ev kadınlarına emekliliğe kadar bir çok düzenlemenin torba yasada yer alması bekleniyor. Peki kademeli emeklilikten kimler yararlanacak? SSK Bağ-Kur prim eşitlemesi ile erken emeklilik nasıl olacak?

Finans 03-02-24 12:17

27 modelde Türkiye kapısı kapandı! Yeni yasa ile her şey değişti: Bu otomobiller 2024'te satılamayacak

Ticaret Bakanlığı’nın elektrikli araç ithalatına ilişkin aldığı karar sonrası birçok marka ve model için Türkiye kapısı şimdilik kapandı. Eğer yasada herhangi bir değişiklik yapılmazsa tam 27 model Türkiye’de satılamayacak. Yasağa takılan şirketler ise yeni ithalat koşullarına göre araçlarını Türkiye’de satabilmek için gerekli adımları atacaklarını dile getiriyorlar. İşte herkesin merak ettiği o araçların listesi…

Finans 27-01-24 14:41

Pavyon nasıl bir yer? Dilber'in dansı fitili ateşledi, yapımcı Enver Arcak her detayı anlattı: Tarla sattıran 'Şentepe usulü' dans... Sosyalleşme ve flörtleşme

Dilber'in dansı sonrası pavyon gündemi sosyal medyayı adeta sardı. Yılmaz Erdoğan'ın yeni dizisi İnci Taneleri'nin fragmanı sonrası 'Pavyon nasıl bir yer? Pavyonda neler oluyor?' sorularına yanıt aranırken, bir dönem ortalığı kasıp kavuran Pavyon belgeselinin yapımcısı Enver Arcak, pavyon kültürünü anlattı. Sadece kadınların değil erkeklerin de dans ettiğinin altını çizen Arcak, "Sosyalleşme, flörtleşme ya da psikolojik hizmet alma durumu var" dedi.

Magazin 23-01-24 14:39

Çalışma hayatında yeni dönem! Milyonları ilgilendiriyor: 5 yıl erken emekli olabilirsiniz

Çalışma hayatıyla ilgili bir dizi değişiklik meydana geldi. Kimler nelerden faydalanabilir? Ev Hanımlarını yakından ilgilendiren bir düzenleme daha geldi. Devlet desteğiyle ceplerinden çıkan tutar azalacak. Eğer EYT'li küçük esnafsanız 5 yıl erken emekli olabilirsiniz. Çalışan anneler ile ilgili de doğum borçlanması yapılacak. Peki bu değişiklikler neler? İşte bütün soruların yanıtı...

Finans 22-01-24 19:31

3600 ek gösterge torba yasada olacak mı? 470 bin memuru ilgilendiren açıklama SGK uzmanından geldi

Meclis yeni dönem mesaisine başladı. 470 bin memurun da gözü 3600 ek gösterge için Meclis görüşmelerine çevrildi. 3600 ek gösterge için görüşmeler başladı mı, torba yasada olacak mı? SGK Uzmanı İsa Karakaş son gelişmeleri aktardı.

Finans 19-01-24 12:26

Bağkur primleri SSK’ya eşitleniyor! 5 yıl erken emeklilik şartları ortaya çıktı: Emekli maaşına kesinti olmayacak

Emeklilik hayatına ilişkin yeni düzenleme yolda. Geçtiğimiz yıl müjdesi verilen Bağ-Kur prim eşitlemesi için açıklama geldi. 1 milyon kişinin erken emekli olmasına imkan sağlayacak düzenlemede detaylar ortaya çıkmaya başladı. Bağ-Kur prim gün sayısı 9000 günden tıpkı SSK’lı gibi 7200 güne inecek! Peki erken emeklilik şartları neler? Kimler düzenlemeden yararlanacak? İşte düzenlemenin hayata geçmesinin beklendiği o tarih…

Finans 18-01-24 07:59

Daha az çalışıp aynı maaşı alacaklar! Dünyada yeni trend... Bir ülke daha 4 gün çalışma sistemine geçiyor

Dünyada haftada 4 gün çalışma sistemi yaygınlaşmaya başladı. İngiltere geçtiğimiz yıl bu denemeyi başlatmış ve olumlu sonuçlarını görmüştü. Kimi ABD şirketleri de bu uygulamaya geçerken Şili'de de haftalık çalışma süresini 40 saate düşüren yasa tasarısına onay gelmişti. Son olarak bir ülke daha dünyada git gide yayılan bu trende katıldı: Dominik Cumhuriyeti! O ülke; çalışma saatlerinin 36 saate düşürüleceğini ve çalışanların aynı maaşı almaya devam edeceğini açıkladı.

Finans 17-01-24 12:01

EYT'yi kıl payı kaçıranlar için kademeli emeklilik hayali suya mı düştü? Gerçek ortaya çıktı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesini (EYT) kaçıranlar için son günlerde kademeli emeklilik yasası gündeme geldi. 2000- 2008 arası SGK girişi olanlar torba yasa maddelerinde erken emeklilik teklifi olup olmadığını merak ediyor. TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç, Ankara kulis bilgisini paylaştı, "Kademeli emeklilik gelecek mi, çalışma yapılıyor mu?" sorularına yanıt verdi.

Finans 11-01-24 09:15
EYT

Dilan-Engin Polat, Tayyar Taylan-Özlem Öz ve Tuzlaspor soruşturmalarında yeni gelişme!

Dilan-Engin Polat, sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezleri sahibi Tayyar Taylan Öz ve Özlem Öz çiftinin soruşturması ile Tuzlaspor Başkanı hakkındaki yasa dışı bahis soruşturmalarının yeni savcıları belirlendi. Üç önemli soruşturmayı daha önce Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü yürütüyordu, Kökçü’nün görev yerinin değiştirilmesiyle adı gündemdeki üç soruşturma için 3 farklı savcı görevlendirildi.

Haber 10-01-24 18:29