Yüksek Ateş Haberleri

Ateş nasıl düşer? Yüksek ateşi en hızlı ne düşürür?

Yüksek ateş vücudun normalden daha yüksek bir sıcaklığa sahip olması durumudur ve çeşitli sağlık sorunlarının bir belirtisi olabilir. Genellikle vücut, bir enfeksiyonla savaşırken veya vücudun normal sıcaklık düzenlemesinde bir bozukluk olduğunda ortaya çıkar. Yüksek ateş, vücudun savunma mekanizmasının bir parçası olarak enfeksiyonla mücadele eden bağışıklık sisteminin tepkisidir.

Haber 21-03-2024 11:51

En ölümcül kanser türü olarak biliniyor! Hayatınızı kurtarmak için belirtilere dikkat edin

Kanser çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında bulunuyor. Her yıl milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan kanseri erken teşhis etmek hayati önem taşıyor. Özellikle en ölümcül kanser olarak bilinen pankreas kanserinin belirtileri hakkında bilinçli olmak hayatı kurtarabiliyor.

Haber 17-12-2022 09:21

Hemofilus influenza salgını nedir? Hastalığa yakalananların sayısı giderek artıyor! Soğuk algınlığına yakalanmanın sebebi nedir?

Sonbahar ve kış aylarında görülen hastalıkların sayısı artıyor. Grip, soğuk algınlığı, nezlenin yanı sıra Covid-19'la da mücadele ediliyor. Şu anda birçok kişi bu tarz hastalıklarla savaşıyor. Hemofilus influenza salgınının etkileri göz korkutuyor. Vatandaşlar soğuk algınlığa yakalanmamak için yapılması gerekenleri araştırıyor.

Haber 21-11-2022 12:12

Yeni salgın korkutuyor! Domates gribi belirtileri nedir? Nasıl bulaşır?

Covid-19 ve maymun çiçeği vakalarının ardından gelen domates gribi salgını tüm dünyada tedirginliğe neden oldu. Çocuklarda görülen bu salgın nedeniyle ebeveynlerin bilinçli olması gerekiyor. Ebeveynler internet üzerinden “Domates gribi nedir?” , “Domates gribi nasıl bulaşır?” gibi araştırmalar yapıyorlar. İşte domates gribi ile ilgili tüm merak edilenler…

Haber 22-08-2022 10:28

Biontech ve Pfizer aşılarında yeni gelişme! Biontech aşısında son gelişmeler nelerdir? BA.4 ve BA.5 belirtileri nelerdir? Uğur Şahin ve Özlem Türeci açıkladı

Covid-19 vakaları giderek artmaya devam ediyor. Özellikle son zamanlarda yaşanan artışlar nedeniyle tüm dünyada tedirginlik yaşanıyor. Vatandaşlar maske takmaya geri dönecek miyiz? Aşılarda değişim olacak mı? gibi soruları merak ediyor. Meraklı bekleyişin ardından Özlem Türeci ile Uğur Şahin’in sahibi olduğu BioNTech’ten beklenen açıklama geldi.

Haber 09-08-2022 10:09

Dikkat! Çocuklarda yüksek ateşin en yaygın sebebi...

Çocuklarda yüksek ateş, anne babaları oldukça endişelendiriyor. Çocuğunun ateşinin yükseldiğini gören ebeveynler "Çocuklarda yüksek ateş neden olur?" sorusunun cevabını araştırıyor. Ancak çocuklarda yüksek ateşin en yaygın sebebi kanda görülen enfeksiyon olabilir. Çoğu durumda ateşi olan çocuklar evde gözlemlenebilir ve/veya tedavi edilebilir ancak bazı durumlarda doktora başvurmak gerekebilir.

Haber 21-07-2022 12:00

Sıklıkla yapılıyor: Kurban etini pişirirken bu hatalara dikkat edin!

Kurban Bayramı’nda kesilen kurbanlar buzdolaplarını dolduruyor. Kurban etlerini ziyan etmemek için uygun şekilde kesilmesine, muhafaza edilmesine ve pişirilmesine dikkat etmek gerekiyor. Fark edilmeden yapılan hatalar kurban etinizin tadının istenmeyen bir tada sahip olmasına neden oluyor.

Yemek 07-07-2022 12:23

Çocuklarda görülen salmonella enfeksiyonuna dikkat!

Salmonella, hem yetişkinlerin hem de çocukların sağlığını tehlikeye atmaya devam ediyor. Çocuk sağlığında çok daha riskli durumlar oluşturan salmonella enfeksiyonu hakkında bilinçli olmak gerekiyor. Salmonelladan korunmak adına hijyene dikkat etmek gerekiyor.

Haber 16-05-2022 18:06

Sarımsak ve zeytinyağının bilinmeyen bir faydası daha ortaya çıktı! Yüksek ateşe karşı...

Kış aylarında en yaygın görülen hastalık belirtilerinden biri kuşkusuz yüksek ateş oluyor. Bu mevsimde genellikle soğuk algınlığı ve grip nedeniyle oluşan yüksek ateş, Omicron varyantında da görülen belirtilerden. 7’den 70’e herkesi korkutan bir hastalık olan yüksek ateşe karşı doğal yollarla etkili bir şekilde mücadele edebilirsiniz.

Haber 11-02-2022 11:57

Samsun'da yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırılan lise öğrencisi hayatını kaybetti

Samsun'da yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırılan lise öğrencisi hayatını kaybetti

Yurthaber 04-06-2021 10:29

Bebeklerde diş çıkarma ateşi nasıl kontrol altına alınır? Bu belirtilere dikkat

Bebeklerde diş çıkarma, diş etlerinin yarılması sonrası görülmeye başlayan dişlerin ağız içindeki yerini almasıyla tamamlanır. Bu süreç biraz zorlu geçebilir. Hafif huzursuzluk ve ateş semptomlarının gözlenebileceği bebeklerde diş çıkarma sürecinde enfeksiyon kaynaklı farklı semptomlar de gözlenebilir. Bebeklerde diş çıkarma ateşi ise sürecin en zorlu belirtisidir.

Kadin 12-01-2021 09:46

Çocuklarda ateş nasıl düşürülür? Bilmeniz gereken 5 madde

Sonbahar ve kış mevsimi bulaşıcı hastalıkların dönemidir. Bu sene koronavirüs de yeni hastalıklar arasına girdiği için, aileler çocuklarının ateşinin çıkması durumunda daha fazla paniğe kapılmaktadır. Ancak yüksek ateşe yol açan enfeksiyonlarla mücadele ederken öncelikle doğru ateş ölçümü yapılması, ateş dereceleri konusunda bilgi sahibi olunması, endişe ile yanlış uygulamalar yapmaktan kaçınılarak ateşin nasıl düşürülebileceğinin bilinmesi önem taşımaktadır.

Kadin 23-12-2020 14:19

Yüksek ateşte rengi değişen maske üretildi!

İspanya’da bir şirket, kullanan kişinin ateşinin 37.5 dereceyi geçmesi hâlinde renk değiştiren bir maske kumaşının patentini aldı.

Haber 11-09-2020 09:22

Düğünden sonra ateşi çıktı, korkulan oldu

Tokat'ta, düğünden sonra yüksek ateş şikayetiyle hastaneye götürülen gelinin, Covid-19 testi pozitif çıktı. Gelin, tedaviye alındı.

Haber 03-08-2020 17:31

Maskeye direnen devlet başkanının ateşi yükseldi!

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, dördüncü defa koronavirüs testi olmak ve ciğerlerini kontrol ettirmek için hastaneye gitti.

Haber 07-07-2020 11:17

Ateşlenen çocuğa müdahale edilmediği iddiası

Suruç Devlet Hastanesi Başhekimi Necmi Eşiyok: "Hasta yakınları arka kısımda bulunan ve o saatte hasta yatışı olmayan müşahede odasına kendilerine herhangi bir tedavi uygulanmamasına rağmen gitmişlerdir. Görüntüler kasıtlı ve kurgulanarak çekilmiştir"

Yurthaber 31-08-2019 20:06

Ateşlenen çocuğa müdahale edilmediği iddiası

Suruç Devlet Hastanesi Başhekimi Necmi Eşiyok: "Hasta yakınları arka kısımda bulunan ve o saatte hasta yatışı olmayan müşahede odasına kendilerine herhangi bir tedavi uygulanmamasına rağmen gitmişlerdir. Görüntüler kasıtlı ve kurgulanarak çekilmiştir"

Haber 31-08-2019 20:04

Hindistan'da 2 haftada yüksek ateşten en az 50 kişi öldü

Hindistan'da 2 haftada yüksek ateşten en az 50 kişi öldü

Haber 13-09-2018 15:30

Bebeklerde sık kusma neyin habercisi olabilir?

Doğum sonrası bebeklerin yaşadığı herhangi anormal bir durum anneleri endişelendirebiliyor. Bebeklerin kusması da bu normal durumların içinde yer alırken bazı durumlarda hastalık göstergesi olabiliyor. Peki, bebeklerin sık kusması neyi gösterir?

Kadin 28-05-2018 14:22

5 günden uzun süren ateşe dikkat!

Yüksek ateş, halsizlik, öksürük gibi belirtilerle başlayan grip, çocuklarda en sık görülen hastalıkların başında geliyor. Kış ayları, özellikle okul çocukları için hastalıklar açısından büyük risk taşıyor. Çocuklar üst solunum yolu enfeksiyonlarına daha sık yakalanıyor, grip çocuklar arasında zincirleme bir şekilde yayılmaya devam ediyor. Memorial Antalya Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Erkan Uçlar, çocuklarda grip hastalığı hakkında bilgi verdi.

Haber 07-03-2018 16:55

Ateş sayesinde hastalıklar önceden belirlenebilir!

Bebeklerde ve çocuklarda görülen ateş, anne-babaların en tedirgin olduğu konuların başında geliyor. Ancak ateş, bilinenin aksine çocuk için zararlı bir faktör değil. Tam tersine çocukta gelişebilecek herhangi bir rahatsızlığın belirlenmesine ve erken önlem alınmasına yardımcı oluyor.

Haber 01-03-2018 16:53

Çocuk kanserleri kış hastalıkları ile karıştırılabiliyor!

Her yıl 100’den fazla çocuk yaşı ne olursa olsun kanser gerçeği ile karşı karşıya kalıyor. Çocuklar arasında en sık görülen kanser türleri arasında ilk sırayı lösemi alırken; lenfoma, böbrek tümörleri ve yumuşak doku tümörleri ile de karşılaşılabiliyor. özellikle kış aylarında sık rastlanan ve enfeksiyon hastalıkları ile benzerlik gösteren kanser bulgularından olan yüksek ateş, uzun sürüyor ve antibiyotik tedavisine rağmen geçmiyorsa mutlaka doktora başvurulması gerekiyor.

Haber 29-01-2018 10:24

Çocuklarda yüksek ateş nasıl düşer?

Ateş, bir hastalık değil vücudumuzun hastalıklara karşı verdiği bir yanıt, hatta bir savunma mekanizmasıdır. Peki anne ve babaları tedirgin eden çocuklarda yüksek ateş nasıl düşürülür? Detayları haberimizde...

Kadin 06-04-2016 17:22

Çanakkale’de salgın paniği

Çanakkale'de, yüksek ateş, öksürük ve nefes darlığı şikayetiyle hastaneye başvuran 3 kişinin hayatını kaybetmesi paniğe neden oldu.

Haber 03-03-2015 16:46

Yüksek ateş ve grip otizme neden olabilir

Danimarka’da yapılan bir araştırma, hamilelik esnasında yaşanacak yüksek ateş veya gribin, otizme neden olabileceğini gösterdi.

Haber 13-11-2012 18:20

Kene yine can aldı

Samsun'da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı şüphesiyle 1 haftadır tedavi gören kişinin öldüğü bildirildi.

Haber 04-08-2011 11:02

Adli Tıp'ta ihmaller zinciri

Ankara Adli Tıp Kurumu doktorlarından Asude Gökmen Kahraman’ın yüksek ateş sonrası komaya girmesi, sağlıkta Yozgat’a kadar uzanan ihmaller zincirini ortaya çıkardı.

Haber 30-05-2011 10:24