Zorunlu Haberleri

Sürücüler dikkat! Araç muayenesiyle ilgili TÜVTÜRK'ten hatırlatma: 3 yıl boyunca zorunlu değil!

Araç sahiplerine TÜVTÜRK tarafından gelen hatırlatma mesajı gündem oldu. TÜVTÜRK'ten gelen mesajda yeni bir otomobil satın alan sürücüler için ilk 3 yıl boyunca muayene yaptırmanın zorunlu olmadığı hatırlatıldı.

Finans 21-04-2024 07:26

2 bin 568 lira cezası vardı! Zorunlu uygulama bitti, araç sürücülerinin değişim telaşı başladı

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan, özel araçlarda ise can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için hayati görülen kış lastiği uygulaması 1 Nisan itibariyle sona erdi.

Finans 18-04-2024 10:42

Evi olan herkesi ilgilendiriyor: Zorunlu olacak, yeni sigorta yolda!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yılın üçüncü ya da dördüncü çeyreğinde zorunlu afet sigortası getirmek istediklerini belirtti. Şimşek zorunlu afet sigortasının detaylarını da aktardı.

Finans 07-03-2024 16:08

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor, zorunlu trafik sigortasında tavan fiyatları belli oldu, işte il il yeni fiyatlar

Zorunlu trafik sigortasında yapılan son değişiklikten sonra yeni dönem ücretleri merak ediliyordu. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, 1 Ocak’tan itibaren geçerli tavan tarifelerin bulunduğu güncel tabloyu yayınladı. Buna göre; yeni sigorta bedellerinde aralık ayına göre yüzde 10 artış yapıldı.

Finans 07-01-2024 10:12

Zorunlu

Zorunlu Hakkındaki Haberler Mynet'te. Zorunlu Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Zorunlu eş anlamlısı nedir? Zorunlu kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Günlük yaşantı içerisinde yazarak ya da konuşarak iletişim kurarız. İletişim kurarken kullandığımız cümlelerde kelime tekrarları yapmamız gerekebilir. Türkçede yapılan kelime tekrarları anlatımda bozukluk meydana getirebilmektedir. Bu sebeple kullandığımız kelimelerin eş anlamlılarını kullanarak oluşabilecek anlatım bozukluklarının önüne geçebiliriz. Eş anlamlı sözcükler anlam açısından aynı olup yazılış ve okunuşları açısından farklı olan kelimelerdir. Peki, zorunlunun eş anlamlıları nelerdir?

Egitim 30-12-2022 17:36