YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İl İstihdam Mesleki Eğitim Kurulu 2. Olağan Toplantısı Yapıldı

Malatya'da "İl İstihdam Mesleki Eğitim Kurulu 2. Olağan Toplantısı" gerçekleştirildi.

İl İstihdam Mesleki Eğitim Kurulu 2. Olağan Toplantısı Yapıldı

Malatya'da "İl İstihdam Mesleki Eğitim Kurulu 2. Olağan Toplantısı" gerçekleştirildi.

Malatya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nde Vali Ulvi Saran başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Vahap Toman ile kurul üyeleri katıldı.

Toplantıda bir açıklamada bulunan Vali Ulvi Saran, "Devletimizin uzun süredir oluşturduğu yapılanma çerçevesinde bu toplantılar rutin olarak uygulanıyor. Bu toplantılarda, işsizliğin azaltılması, nitelikli ve donanımlı iş gücü yetiştirilmesi noktasında her geçen gün yeni tedbirlere başvuruluyor. Malatya bu konuda epeyce bir mesafe aldı. İşsizlik rakamlarımız konjonktürel olarak dönemden döneme değişmektedir. Esasen bir iyiye gidiş var. Biz 1ve 2'nci sanayi bölgelerimizin dolmasından sonra 3'üncü sanayi bölgemizi doldurmak üzere yoğun bir çaba harcıyoruz. Yakında alt yapı ihalesi yapılacak. Arsa tahsislerine başladık. Bazı pratik tedbirler alarak, oradaki bağlantıları kendi imkanlarımızla sağlayarak, bir an önce fabrikaların yapımına başlanabilecek duruma getireceğiz" dedi.

Vali Saran, Malatya'da atıl durumda bulunan 50 bin metrekarelik tekel depolarının istihdama katkı amacıyla değerlendirildiğini kaydederek, şunları aktardı: "İlimizde işsizliği gidermek ve istihdamı artırmak üzere yürüttüğümüz faaliyetler kapsamında atıl durumda bulunan tekel depolarının faaliyete geçirilmesi önemli bir yer tutuyor. 3 ayrı yerde bulunan ve toplamı 50 bin metrekareye yakın tekel depoları, Özelleştirme İdaresinin ukdesindeydi ve akıbeti meçhul durumdaydı. Aldığımız tedbirlerle, Malatya Belediyemiz ve İl Özel İdaremizin, Ticaret Odamızın iştirakleriyle bunun bir bölümünü İş Geliştirme Merkezi'ne (İŞGEM) tahsis ettik. Bu noktada 10 bin metrekarelik alanı İŞGEM'e ayırdık. Geri kalanını da tekstil sektöründe faaliyet gösterecek olan küçük işletmelere tahsis ettik. Bunların bir bölümü faaliyete geçti. Bir bölümü adım adım faaliyete geçiyor. Ama tahminimiz ve yaptığımız hesaplar doğrultusunda öngörümüz bu boş durmakta olan depoların aktif hale getirilmesiyle 4 bin ila 5 bin arasında yeni iş

gücünün Malatya'da iş gücüne katılacağı yönündedir. Bu çok önemli bir rakam. Akıbeti karanlık olan, ne olacağı konusunda kesin bir verinin elde bulunmadı ve çürümeye terk edilen yerlerin iş hayatına dahil edilmesi yönündeki bir çalışma oldu. Biz bu yerlere çok cüzi fiyatlarla kiraya verdik. Amacımız buralar işler halde tutulsun, çürümekten kurtulsun ve istihdama katkıda bulundun. Her bin metrekareye 100 kişi çalıştırılması taahhüt edildiği takdirde, buraları talep edenlere tahsis ettik."

Yatırımcıların Malatya'ya gelmesi için nitelikli iş gücünün artırılması gerektiğine işaret eden Vali Saran, "Herkesin kafasındaki soru; "İşçi bulabilecek miyiz? Yeterince teknik donanıma sahip, bilgi ve beceriye sahip nitelikli iş gücü var mı?" en çok yatırımcılar bunun üzerinde duruyor. Biz bu konuda üzerimize düşeni harfiyen yerine getireceğimizi söylüyoruz. Biz vaatte bulunuyoruz. Bu vaadi yerine getirmek için kurul olarak yapılması gerekenleri mütalaa edip, değerlendirmeliyiz" diye konuştu.

KAYITLI İŞSİZLERİN 2012 YILINA GÖRE DAĞILIMLARI

Öte yandan, Malatya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 2012 yılı 3 aylık işsizlik verileri açıklandı.

Malatya'da toplam 24 bin 991 kayıtlı işsiz bulunduğu kaydedildi. Kayıtlı işsizlerin en büyük grubunu ise İlköğretim mezunları oluşturdu. Sosyal durumlarına göre işsizler ise şöyle oluştu; normal 23 bin 713, özürlü bin 116, eski hükümlü 162. Cinsiyete göre ise, erkeklerde 16 bin 378, kadınlarda 8 bin 613 kayıtlı işsiz bunuyor. Yaş gruplarına göre işsizlik dağılımında en büyük işsizlik grubunu 6 bin 161 ile 25 ila 29 yaşları arası oluşturuyor.

2012 yılında işe yerleştirme istatistikleri ise şöyle oluştu; 2012 Nisan ayı itibariyle 882'si erkek, 432'si kadın olmak üzere toplam bin 314 kişi işe yerleştirildi. Nisan ayı itibariyle 12 özürlü vatandaş istihdam edildi. Öte yandan, Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) kapsamında 2012 Nisan ayında 67 adet kurs açılmış ve bu kurslardan bin 149 kişi faydalandırılmıştır. İş ve Meslek Danışmanlık Hizmetleri'nden 2012 Nisan ayı itibariyle 754 kişi faydalandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler