YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İnegöl Stadyumundaki Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor

Yıllarca İnegöl Spor’a hizmet veren İnegöl Stadyumu'nda yeşil alanları yenileme ve drenaj sistemi uygulama çalışmaları...

İnegöl Stadyumundaki Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor

Yıllarca İnegöl Spor’a hizmet veren İnegöl Stadyumu'nda yeşil alanları yenileme ve drenaj sistemi uygulama çalışmaları başladı.

Birçok aşamadan geçen ve en son 1995 yılında yapılan drenaj sisteminin yetersiz kalması ve sistemin verimli çalışmamasından dolayı İnegöl Stadyumu'nda yenileme çalışmaları başladı. Çalışmaları değerlendiren İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalışmanın sadece drenaj sistemi çalışması olmadığını aynı zamanda sahanın elden geçirilmesi ve yeşil alanlarının komple yenilenmesini de içerdiğini kaydetti. Yeşil alan büyüklüğünün 8 bin metrakere olduğu ilçe stadında başlayan revizyon çalışmaları hakkında açıklama yapan Başkan Aktaş, stadın saha kısmındaki 106 metre boyunda 71 metre enindeki kısmı kazıldığını, çıkan 5 bin 600 metreküplük malzemenin ise İnegöl Belediyesi’nin yürüttüğü diğer çalışmalarda kullanıldığını söyledi.

Stada kurulan sulama sisteminin çalıştırıldığını ve sistemin kontrolünün yapıldığını belirten Başkan Aktaş, stadın etrafındaki tartan pist çalışmalarının devam ettiğini söyledi. 410 metre uzunluğunda olan tartan pistin kauçuk zemin döşemeli olacağını da belirten Aktaş, bu şekli ile tartan pistin uluslar arası boyutta olacağını ifade etti.

Aktaş ayrıca, sahanın tartan pist haricinde kalan dış kısımlarının da toplam bin 200 metrekare wash beton parke taşı ile kaplanacağını ve bu alanların yabani ot gibi şeylerden temizlenerek sağlıklı hale getirileceğini belirtti.

İlçe stadında 41 noktaya yerleştirilen, hidrolik ve sensörle çalışan rotor başlıklı spring özel otomatik sulama sistemi ile futbol sahasında farklı bir drenaj modeli de uygulandığını söyleyen Aktaş, “Bu sistem ayarlandığında istenilen saatte çalışabilen, mekanizmaya her hangi bir aparat takmaya gerek kalmadan çim içerisine gömülü rotor başlıkların hidrolikli şekilde çıkıp sulama yapması şeklinde çalışmaktadır. 5 adet otomatik kontrol selenoid vana ve 1 adet otomasyon kontrol bilgisayarının kullanılmasının yanı sıra kendi kendini temizleyen otomatik hidrolik filtre takılan sistem, kısacası kontrol ya da aparat takması için bir adama ihtiyaç bırakmamaktadır. Belediyemize maliyeti 300 bin TL olan bu iş; Park ve Bahçeler Müdürlüğü yönetim ve denetiminde ihaleyi alan BURYAP A.Ş. yürütmektedir” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler