Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerinde faaliyet gösteren İpekyolu Kalkınma Ajansı(İKA), 2011 yılı hibe programlarını basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu. İKA'nın Turizm Mali Destek Programı ile bölgede yer alan tarihi, kültürel ve doğal varlıkların turizme kazandırılması, bölgenin tanıtım faaliyetlerinin geliştirilmesi, bölgede geceleme sayısının ve alternatif turizm çeşitlerinin artırılması amaçlarına yönelik faaliyetlere destek vermek için
tahsis edilen toplam kaynak 8 milyon lira olarak açıklandı.
İKA’nın proje duyurusu Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi. Adıyaman Vali Vekili Yakup Güney, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, Ziraat Odası Başkanı Kemal Şahin, Defterdar Şefik Tongal, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Demirkol, Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Sait Ulucay, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmet Açıkgöz, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri, sanayiciler ve İpekyolu Kalkınma Ajansı yetkililerinin katıldığı toplantıda, İpekyolu Kalkınma Ajansı Proje Yönetim Birimi Başkanı Uzman Mehmet Akif Eker sunum eşliğinde proje duyurusunu gerçekleştirdi.
İKA, 2011 yılı destekleri kapsamında Turizm Mali Destek Programı ile Üniversite-Sanayi-Toplum İşbirliği Mali Destek Programları'nın, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı'nın ilgili yazıları ile onaylanarak başlatıldığı belirtildi. Birbirinden farklı programlarla mali destek sağlayan İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın, Turizm Mali Destek Programı ile bölgede yer alan tarihi, kültürel ve doğal varlıkların turizme kazandırılması, bölgenin tanıtım faaliyetlerinin geliştirilmesi, bölgede geceleme sayısının ve alternatif turizm çeşitlerinin artırılması amaçlarına yönelik faaliyetlere destek vereceği kaydedilen açıklamada, "Bu program kapsamında desteklenecek faaliyetler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 8 milyon liradır." dedi.
Üniversite-Sanayi-Toplum İşbirliği Mali Destek Programı ile ilgili olarak:"Programla, bölgenin öncelikli sektörlerinden olan sanayi sektörünün katma değerinin artırılması yoluyla bölgenin sanayi rekabet gücünün artırılması ve bu amaçla altyapısının geliştirmesi öngörülmektedir. Bu amaç doğrultusunda istihdamın artırılması, işletmelerin üretim ve teknoloji altyapısının güçlendirilmesi, ihracata dönük sanayileşmenin geliştirilmesi, Ar-Ge altyapısının güçlendirilmesi ve üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi ve kritik öneme sahip araştırma ve planlama çalışmalarına mali destek verilecektir. Bu program kapsamında desteklenecek faaliyetler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 6 milyon TL'dir. Programlara başvurular Gaziantep'teki Ajans Merkezi'ne, Adıyaman ve Kilis Yatırım Destek Ofislerine yapılabilecektir. Yapılan sunumun ardından uzmanlar, soruları cevaplandırdı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz