YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İZSU 2011 yılında 187 milyon liralık çevre yatırımı yaptı

İZSU Genel Müdürlüğü, 2011 yılında 187 milyon liralık yatırım yaptı. Toprağı, havayı ve suyu korumak...

İZSU 2011 yılında 187 milyon liralık çevre yatırımı yaptı

İZSU Genel Müdürlüğü, 2011 yılında 187 milyon liralık yatırım yaptı. Toprağı, havayı ve suyu korumak için projeler ürettiklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Gelecek kuşaklara sağlıklı bir kent bırakabilmek amacıyla en büyük yatırımlarımızı çevrenin korunması için yapıyoruz.” dedi.
İZSU'nun çalışmalarıyla 350 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi döşenerek, birçok ilçe, mahalle ve köy sağlıklı ve kesintisiz suya kavuştu. Kanal altyapısı olmayan bölgelere, 133 kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattı döşendi. 22,5 kilometre yağmur suyu hattı ve 7 kilometre dere ıslahı yapıldı. 5216 sayılı kanunla birlikte hizmet verdiği ilçe sayısı 21’e çıkan İZSU, su sıkıntısı çekilen yerlerde yeni kuyular açtı, depoları onardı. Büyük Körfez Projesi’nin, Türkiye’nin en büyük geri dönüşüm projesi olacağını kaydeden Başkan Kocaoğlu, “Tüm hayalimiz, İzmirlilerin evlerinden çıkıp denize girebileceği bir körfeze sahip olmak. Hayata geçirdiğimiz projelerin yanına bunu da ekleyerek kentin çıtasını yükseltmek ve İzmir’i, çevre konusunda dünyanın dikkate değer kentlerinden biri haline getirmek istiyoruz. En büyük sorumluluğumuz gelecek nesillere karşı.” şeklinde konuştu.
Körfeze akan dere ağızlarının temizlenmesi, körfezin kuzeyinde bir sirkülasyon kanalı açılması ve deniz tabanındaki malzemelerin temizlenmesi için 9,3 milyon liralık yatırımla tarama gemisi alım ihalesi yapıldı. 6 ay sonra İzmir Körfezi’nde hizmet vermeye başlayacak gemi, 14 metre derinliği tarayabilecek ve saatte 800 ton çamuru 1–2 kilometre uzaklığa aktarabilecek. Körfezin kuzey aksında su sirkülasyonunu önleyen Ragıp Paşa Dalyanı dip kalıntıları da kaldırılmaya başlandı. Belediye ayrıca arıtma tesislerinde oluşan çamurların doğaya zarar vermeden bertarafı ve kokunun önlenebilmesi için bir yatırım daha başlatıyor. Arıtma tesislerinden çıkan günlük 800 ton çamuru 6 kat azaltacak ve yüzde 90 oranında kurutarak tarım alanlarında veya çimento fabrikalarında ek yakıt olarak kullanılır hale getirecek çamur çürütme ve kurutma tesisi kurulması için uzun süredir çalışan belediye, ihale sürecini tamamlandı. Yaklaşık 61,5 milyon liraya mal olacak tesisin yapımına gelecek ay başlanacak. 18,3 milyon liralık yatırımla Özdere ile Doğanbey –Ürkmez ileri biyolojik atık su arıtma tesislerinin temeli atıldı. 2008 yılından bu yana devreye aldığı dokuz yeni tesisle birlikte işlettiği atık su arıtma tesislerinin sayısını 22’ye çıkaran Büyükşehir Belediyesi, Doğanbey-Ürkmez ve Özdere arıtma tesislerinin devreye alınmasıyla birlikte beş büyük turistik yerleşimde birden atık su problemini çözecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler