Karaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, yer kirazı adıyla da bilinen altın çilek bitkisinin üretiminin yaygınlaşması için örnek üretim alanları oluşturdu.
Altın çilek üretimini alternatif ürün noktasında desteklediklerini belirten Tarım il Müdürü İsmail Uluad, “Altın çilek bitkisi mevsim şartlarına bağlı olarak çiçeklenme dönemini tamamlamış ve meyve oluşum dönemine girmiştir. Hasat döneminin yaklaştığı bu dönemde müdürlüğümüz teknik elemanları tarafından ilgili çiftçilerimize ait üretim alanları sürekli kontrol edilmekte ve teknik destek sağlanmaktadır. Meyvelerinin hem taze hem kurutularak yenebilen yer kirazının oldukça geniş kullanım alanı olan bir bitki olduğuna değinen Uluad “Sahip olduğu bol aroma ve mayhoş tadından dolayı meyvesi, pastacılıkta ve marmelat yapımında kullanılmaktadır. Taze olarak yenebileceği gibi meyve salatalarında, tatlılarda ve turtalarda da kullanılmakta aynı zamanda meyvesi kurutularak da pazarlanabilmektedir. Yurt dışında çeşitli hastalıkların tedavisinde uzun yıllardır kullanılan bir bitki olmasının yanında besin değerlerinin çok yüksek olması ve içeriğindeki kalsiyum sebebiyle özellikle okul öncesi çocukların beslenmesinde de kullanılan yer kirazı düşük kalorisi ve yüksek lifli yapısı nedeniyle zayıflama ve diyet kürlerinde yer almaktadır.” dedi.
Uluad, alternatif ürünler arasında önemli yere sahip olabileceğini düşündükleri bu ürünün çiftçilere tanıtılması amacıyla farklı köylerde örnek üretim alanları oluşturulduğunu, İl Özel İdaresi’nin katkılarıyla altın çilek fidesi dağıtımı yapıldığını söyledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz