YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kırklareli'de Içme Suyu Çalışmaları

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, içme suyundaki "mangan oranı"nın kabul edilebilir normlarda olduğunu belirterek, sağlık açısından sorun bulunmadığını söyledi.

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, içme suyundaki "mangan oranı"nın kabul edilebilir normlarda olduğunu belirterek, sağlık açısından sorun bulunmadığını söyledi.

Kırklareli Belediyesi Su Arıtma Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda konuşan Çağlayan, içme suyundaki mangan oranının barajdaki su seviyesinin düşmesine bağlı olarak zaman zaman yükseldiğini ancak bunun kabul edilebilir normlarda olduğunu anlattı.

Su arıtma tesislerine yaptıkları yatırımlarla renk bozukluğunu ve kokuyu giderdiklerini ifade eden Çağlayan, "Dünya standartlarına göre sudaki mangan oranı 50 mikro gram/litre, bizim suyumuzdaki mangan oranı ise 34 mikro gram/litredir. Kırklareli'nde her yıl ağustos ayı ortalarından kasım ayı sonuna kadar suyun renginin ve kokusu değişerek mangan oranı yükselmektedir. Bu nedenle dipten değil, barajın üst seviyesinden su çekiyoruz. Dipte olan su daha manganlı, daha kötü. Üstteki suyunsa yarıdan fazlası daha iyi. Suyumuzdaki mangan oranı kabul edilebilir normlarda, sağlık açısından bir sorun yok" diye konuştu.

-"Armağan Barajından içme suyu ihtiyacı karşılanacak"-

Çağlayan, Kırklareli Devlet Su İşleri (DSİ) 11. Bölge Müdürlüğü ile hazırlanan protokol kapsamında içme suyu ihtiyacının Armağan Barajı'ndan karşılanacağını ifade etti.

Projenin yaklaşık 2 yılda tamamlanacağını anlatan Çağlayan, şunları kaydetti:

"Armağan Barajı'nın içme suyu açısından kalitesi daha yüksek. Kırklareli Devlet Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü ile Armağan Kızılcıkdere Kapalı Sulama Projesi hazırladı. Proje kapsamında protokol imzalayarak suyu arıtma tesislerimize kadar getireceğiz. Ayrıca Kırklareli Barajı'ndan da istediğimiz zaman su alabileceğiz.

Kırklareli Barajı su şebekesi hattını iptal etmeyeceğiz. Kırklareli Barajı'ndaki su kalitesi biraz düşük. Su terfi istasyonumuza 150 bin liralık yatırım yaptık. 1 metreküp suya 5 metreküp hava basıyoruz. Burada suya oksijen vererek, suyun rengini ve kokusunu gideriyoruz."

Çağlayan, daha sonra tesisi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler