Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, 6 köy muhtarı Cezaevi binası için köy arazisini Adalet Bakanlığı’na bedelsiz vermeye hazır olduklarını söylediler.
Çaycuma ilçesinde, 6 köy muhtarı Cezaevi binası için köy arazisini Adalet Bakanlığı’na bedelsiz vermeye hazır olduklarını söylediler. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısının “Cezaevi için yer arıyoruz” şeklindeki açıklamasının ardından Çaycuma’da Güzeloğlu Köyü Muhtarı Alim Yıldırım, Serdaroğlu Köyü Muhtarı Seyfi Sefer, Durmuşlar Mahallesi Muhtarı Aydın Uzundal, Çukurköy Muhtarı Davut Özada, Karapınar Merkez Muhtarı Ramazan Meme ve Gökçetabaklar Köyü Muhtarı Seyfettin Akkaya “Cezaevi için bizde yer var” dediler. 130 dönüm araziyi Adalet Bakanlığı’na bedelsiz vermeye hazır olduklarını söyleyen muhtarlar bölgenin istihdam açısından da bu tür yatırıma ihtiyaç olduğunu kaydettiler. Bedelsiz verilecek yerin cezaevi için uygun olduğunu ifade eden Serdaroğlu köyü Muhtarı Seyfi Sefer; “Basında takip ettiğimize göre iki gün önce bir yazısı çıkmıştı. Başsavcımızın. Ceza evi için yer aradığını söylüyordu. Biz de bu yazıya istinaden bölge muhtarları olarak bir araya geldik. Buyursunlar gelsinler buraya ceza evi yapılsın. Dar yerlerde uğraşmalarına gerek yok, yer hazır, bölge olarak biz hazırız. Daha önce de bu durum gündeme geldi, tapusu alındı, her şeyi hazır. Duyduğumuza göre burası yerine Beycuma’ya yapılmayı düşünüldüğünü duyduk ama dar yerlerde uğraşmalarına gerek yok. Burası ceza evi için çok uygun. Bölgede sürekli göç var. Burada ceza evi olursa bu göçlerin bir nebze olsun azalacağını düşünüyorum. Burada Gökçetabaklar, Güzeloğlu, Karapınar merkez, Çukurköy, Durmuşlar mahalle muhtarları var. Gelemeyen bazı arkadaşlarımız da var. Biz muhtar arkadaşlar olarak geldik. Burayı bedelsiz, karşılık beklemeden Adalet Bakanlığı’na vermek istiyoruz. Yeter ki buraya hizmet gelsin. Burası Gökçetabaklar ve Güzeloğlu’nun arazisi. Burası Karadeniz çevre yoluna 5 kilometre, Bartın’a 25 kilometre, Çaycuma’ya 10 kilometre uzaklıktadır. Siyasetçilerimiz bu bölgeye zaman zaman geliyorlar. Biz her zaman ilgilenmelerini istiyoruz.”dedi. Bölgede yatırım olmadığı için göç yaşandığını ifade eden Durmuşlar Mahalle Muhtarı Aydın Uzundal ise şu görüşlere yer verdi; “Biz çok unutulmuş ve terk edilmiş bir bölgede kendimizi görüyoruz. Sadece benim kendi mahallemden 60 hanemin 30 hanesi başka yerlerdeler. Bunun kaynaklanma sebebi bölgemizde iş sahasının olmamasıdır. Vatandaşlarımız çalışma amaçlı dışarı göç ediyorlar ve bizim de burada esnaf olarak durumumuz iyi değil. Saltukova’dan Karapınar’a hiçbir yatırım geçmiyor. Çevremize baktığımız zaman Perşembe, Saltukova ya da diğer yerlere bakılarak, bu bölge köşede kalmış, unutulmuş, terk edilmiş bir bölge gibi. Bu 130 dönümlük arazininde açık ceza evi yapılmasını istiyoruz. Hiç değilse esnaflarımız açısında iyi olacak, bölge halkına büyük yararı olacak. Bu yüzden biz buranın bir an önce ceza evi konusunda netlik kazanmasını, çalışmalara başlanılmasını istiyoruz. Milletvekillerimiz, Bakanlarımız olsun seçimden seçime geliyorlar. Biz terk edilmiş bir bölgedeyiz. Milletvekillerimizden, Bakanlarımızdan bölgemize yatırım istiyoruz.”
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz