YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Küçük Menderes Sulama Birliği Yoğun Gündemle Toplandı

Küçük Menderes Sulama Birliği’nin Kasım ayı meclis toplantısı, Özay Kaptan başkanlığında gerçekleştirildi. DSİ Şantiyesi’ndeki toplantı...

Küçük Menderes Sulama Birliği Yoğun Gündemle Toplandı

Küçük Menderes Sulama Birliği’nin Kasım ayı meclis toplantısı, Özay Kaptan başkanlığında gerçekleştirildi. DSİ Şantiyesi’ndeki toplantı zaman zaman tartışmalara sahne olurken, bazı maddeler oy çokluğu ile reddedildi.

DSİ yetkilisi Argun Baran’ın da takip ettiği toplantıda 13 gündem maddesi ele alındı. Katip üye seçimleri ve komisyon seçimlerinin ardından teşkilat, muhasebe ve satın alma yönetmelikleri görüşerek karara bağlandı. Birliğin 2013 yılı çalışma programı da görüşüldü. Birlik Başkanı Özay Kaptan, DSİ’nin 2013 yılı içerisinde Beydağ Barajı’ndan Kaymakçı Eselli mevkiine kadar olan bölgeye sulama kanalları aracılığıyla su vermek istediğini belirtti. Henüz bu uygulamanın plan aşamasında olduğunu dile getiren Kaptan, 2013 yılında sulamanın başlamasıyla birlikte sulama kanallarının birliğe devrinin yapılmasını hedeflediklerini anlattı.

Toplantıda sık sık birliklerin teşkilat yapısı ve işleyiş hakkında bilgiler veren DSİ yetkilisi Argun Baran, mevcut kuyularla ilgili gelen bir soru üzerine, 2013 yılı Şubat ayında DSİ’nin tüm kuyulara sayaç taktırarak kullanılan suyu kayıt altına alacağını belirtti. Baran, 2013 yılında sulama kanallarının çalışmaya başlamasının bölgedeki üreticiyi rahatlatacağını da sözlerine ekledi.

Daha sonra birlik bütçesi ele alındı. 126 bin 819 TL olarak belirlenen bütçe, sulama faaliyetlerinin başlaması durumunda revize edilmek üzere oybirliği ile kabul edildi. Sulama birliğinin sulama kanallarını DSİ’den devralması için başkana imza yetkisi verilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Birlik bünyesinde çalıştırılacak saymanla ilgili sözleşme akdi için başkana yetki verilmesi maddesi ise uzun tartışmalara neden oldu. Görev alacak personelin hangi yoldan seçileceği, ne gibi özellikler taşıyacağı konusunda üyeler önerilerini sundular. Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa, görev verilecek personelin seçimi için komisyon kurulmasını önerdi.

Başkan Kaptan, görevlendirilecek personelin hakkaniyetle çalışması için seçici olacaklarını, bu nedenle başkan ve yönetime güvenilmesi gerektiğini dile getirdi. Siyaset yapmadıklarını da belirten Kaptan, “Bu zor görevi layıkıyla yapacak birini işe almazsak zaten biz mağdur konuma geçeriz” diye konuştu.

Birlik başkanı ile denetim ve yönetim kurullarına verilecek huzur hakları konusunda da tartışmalar yaşandı. Başkan Özay Kaptan, başkana verilecek aylık huzur hakkının iki asgari ücret tutarında olmasını önerdi. Bu öneriye karşı çıkan Balabanlı Köyü Muhtarı Şakir Karataş, birliğin henüz bir gelirinin bulunmadığını, sulama sonrası elde edilecek gelirleriyle başkan ve yönetime huzur haklarının verilmesi gerektiğini belirtti. Başkan Kaptan, ticari hayatını noktalayıp tüm mesaisini birliğin işleri için harcadığını ifade ederek, bu nedenle uygun bir tutarı öneri olarak sunduklarını belirtti. Bazı üyeler başkana huzur hakkı verilmesini desteklerken, yapılan oylama sonucunda Kaptan’ın önerisi 23 ret, 9 kabul oyu aldı ve oy çokluğu ile reddedildi.

Yönetim ve denetim kurulu üyeleri de, ortak kararla huzur hakkını istemediklerini belirten bir öneri sundular. Bu öneri de oy çokluğu ile kabul edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler