MAGAZİN

Kapat

Kıraç ile Berna Laçin arasında İngilizce polemiği!

Oyuncu Berna Laçin ile Türkiye'de İngilizce eğitimin kaldırılmasını isteyen şarkıcı Kıraç arasında Twitter üzerinden polemik yaşandı.

Oyuncu Berna Laçin, Türkiye'de İngilizce eğitimin kaldırılmasını isteyen şarkıcı Kıraç'ın o sözlerine tepki gösterdi.

Kıraç, "Ben bir vatanseverim; İngilizce eğitim kalkmalı. Çocuklarım okulda İngilizce sıkıntısı yaşıyorlar. Türkiye'de İngilizce eğitime son verilmeli. Bazı anne-babalar İngilizce öğrenilmesini bir numaralı eğitim olarak görüyor. İngilizce eğitim, Türk yaşam şeklini darmaduman ediyor" demişti.

Berna Laçin, Kıraç'ın sözlerine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. Laçin, Kıraç'ı kastederek, "E yolla İngilizce eğitim vermeyen okula be arkadaş, okuldan bol ne var memlekette! Sen yollama belki başkası yollar, ona da karışma ama" dedi.

Laçin devamında, "Bu devirde bir İngilizce yetmez zaten, ne kadar çok dil bilir o kadar dünya vatandaşı olur çocuklar. Dün, bir yazar, Alman eşinin sadece İngilizce bildiğinden ve bunun yetersiz olduğundan söz ediyordu! Yeni nesil dünya vatandaşı olmalı bunu ne kadar erken kavrarsak o kadar iyi" diye yazdı.

KIRAÇ YANIT VERDİ

Şarkıcı Kıraç ise oyuncu Berna Laçin'e yanıtında, "Sevgili Berna ,dünya vatandaşlığı yalanı egemen devletlerin bizi kontrol altına almak için ortaya attığı kemiklerden biridir. Hepimizi işe yarar ve uyumlu köleler yapmak için. Sen de biliyorsun ki ilk önce Türkiyemizde yurttaşlık bilincini oluşturmalıyız" diye yazdı.

LAÇİN'DEN BİR YANIT DAHA

Kıraç’ın bu ifadelerine bir süre sonra Berna Laçin bir yanıt daha verdi. Laçin yanıtında, “İngilizce bilmediğimiz için bilim yapamıyor değiliz kuşkusuz, bilime önem vermediğimiz için buluş ya da katkıda bulunamıyoruz. Tam da bu sebeple yani bilim ekiplerine katılabilmek için gençlerin yabancı dil bilmesi şart! Bakınız Feryal Özel... Dün,kara deliğin fotosunu çektiler!” ifadelerini kullandı.

"ÖZENTİDİR TERK EDİLMELİDİR"

Kıraç’ın başlattığı tartışmaya ise akademisyen Dr. Volkan Özdemir‏ farklı bir açı getirdi. Özdemir sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yurtsever sanatçı Kıraç’ın sözü üzerine başlayan tartışmada gördüğüm şudur: Daha yabancı dil ÖĞRENİMİ ile yabancı dilde EĞİTİM arasındaki fark ayırt edilmeden yapılan yığınla yorum var! Birincisi insanın ufkunu genişletir, teşvik edilmelidir İkincisi özentiliktir, terk edilmelidir” ifadelerini kullandı.

Kıraç ile Berna Laçin arasında İngilizce polemiği!  1
Kıraç ile Berna Laçin arasında İngilizce polemiği!  2

Kıraç ile Berna Laçin arasında İngilizce polemiği!  3


Kıraç ile Berna Laçin arasında İngilizce polemiği!  4

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler

SGK artık ödemeyecek: Yargıtay’dan tartışma yaratacak karar! "Erkeğinizin aldattığını gösteren büyük işareti" 2 katlı 5 odalı! 950 bin TL'lik ev kullanıcıları ikiye böldü 1987 yılından beri derin dondurucusunda saklıyormuş! Kapağını açınca şaşırdı Sokak ortasında 30 kişilik bisikletli çete tekme tokat saldırdı Denizden çıktı! Yakaladığı şeye kendisi de inanamadı Garsona notunu fişle iletti! "Kocama canım deme" Kurtulduk! Şansı %0'a düştü Tesadüfen gördü! Eşini dolabın önünde böyle yakaladı Gelinin annesinin kıyafet seçimi olay oldu Fiyatı duyunca şoke oldular! Para ödemeden kuaförden kaçtılar 3 aylık bebek hastanelik oldu! Güvenlik kamerası gerçeği ortaya çıkarttı Dans ederken işler kontrolden çıktı! Alkolü fazla kaçırdı Yüzüğünü düşürdü! Arabasını parçaladı, didik didik aradı Beyaz lekeler endişe yarattı! "Uzak durun" Burnunu çıkartıp kavanozda saklıyor! Değişimi şaşırttı Sosyal medya bu teoriyi konuşuyor! "Asla ölmüyoruz" dedi Kiralardan bıktı! Burada yaşıyor Bir günde 10001 barfiks çekip dünya rekorunu kırdı Bebeğine 'çirkin' denildi! Cevabıyla olay oldu Mutfakta sağlık var! Her gün tüketilebilecek antiinflamatuar gıdalar "Dünyanın en iyi çileği" diyerek paylaştı! 1 tanesine 692 TL ödedi Gözlerinin önünde ölen yolcuyla tüm yolu yan yana gittiler DERBİ BERABERE BİTTİ AMA GİZLİ KAZANAN GALATASARAY OLDU 'Kıyamet tarihi' denildi! Herkesi endişelendirdi: "Durma noktasına gelecek" 10 yıl boyunca hiçbir şey yemedi! "Nasıl bir şey olduğunu anlatmak zor" Restoran sahibi de şaşkın! Hırsız tuvaletin lavabosunu çaldı Evlendi ama eşi gerçek bile değil! "İlişkimiz bir bilim kurgu filmi gibi" Ketçaptan korkuyor! "Yakınımda bile bulunduramıyorum" Boy aynası beklerken gelen kargo şoke etti
Kapat