Manisa’da yaşayanların yüzde 35’inin, şehrin yerlisi olduğu belirtildi. Nüfusun yüzde 11’ini ilçe ve köylerden, yüzde 22’sini Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan, yüzde 12’sini de diğer yerlerden göçle gelenler oluşturuyor. Halkın yüzde 78’i, Manisa’da yaşamaktan mutlu olduğunu söylüyor.
Manisa Kent Konseyi öncülüğünde Valilik, Belediye, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ), Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ortaklığında, Dünya Bankası’nın destekleriyle Türkiye’de ilk defa "Kamu Hizmetleri Vatandaş Karnesi" uygulaması yapıldı. Manisa Düşünce Birliği Başkanı Zeynel Balkız, olağan aylık toplantılarında yaptığı konuşmada, il merkezini 12 bölgeye ayırıp buralardan örneklem olarak alınan 2 bin 500 vatandaş üzerinde, bir şirkete araştırma yaptırıldığını söyledi. Araştırmada vatandaşların sosyoekonomik durum ölçümlerinin yanısıra belediye, sağlık, eğitim ve emniyet gibi kamu hizmetleri hakkında memnuniyet derecelerinin sorulduğunu bildirdi. Bu ölçümlere göre Manisa hane halkının aylık gelir ortalamasının bin 282 lira çıktığını kaydeden Balkız, deneyime dayalı hizmet değerlendirmesine göre belediyenin cenaze hizmetlerinden yüzde 83, itfaiye hizmetlerinden yüzde 81, devletin sağlık hizmetlerinden yüzde 81, emniyet hizmetlerinden yüzde 74, Milli Eğitim hizmetlerinden yüzde 74 oranında memnun olduklarını aktardı. Zeynel Balkız, Manisa’nın en önemli problemleri sıralamasının ilk dört maddesinde trafik ve ulaşım, işsizlik, otopark ve park bahçe hizmetlerinin yer aldığını ifade etti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz