GİRESUN (AA) - Giresun'un Dereli ilçesindeki Göksu Deresi'nde büyüklü küçüklü dört gölden oluşan Mavigöl'ün bulunduğu bölgenin, ziyaretçilerine daha iyi imkan sunması amacıyla başlatılan çalışmaların ilk kısmı tamamlandı.
Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Kümbet Yaylasındaki Koçkayası Tabiat Parkı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Mavgöl'ün Giresun'un çok önemli bir turizm destinasyonu olduğunu söyledi.
Yıl içerisinde yaklaşık 400 bin kişinin Mavigöl'ü ziyaret ettiğini belirten Sarıfakıoğulları, bölgede altyapının iyileştirilmesine çalıştıklarını ifade etti.
Sarıfakıoğulları, Mavigöl'ün bulunduğu bölgeyi ziyaret edenlere daha iyi imkan sunmak amacıyla İl Özel İdaresi ve Tarım ve Orman Bakanlığı 12. Bölge Müdürlüğü Giresun Şube Müdürlüğü'nce yaklaşık 3,5 milyon lira tutarında çalışma başlatıldığına dikkati çekerek, çalışmaların ilk kısmının tamamlandığını kaydetti.
Yapılan çalışmalarla Mavigöl'e ulaşımı kolaylaştırdıklarını aktaran Sarıfakıoğulları, "Otopark, kayrak taş döşemeli yürüyüş yolu, ahşap döşemeli yürüyüş yolu, ahşap merdivenler, ahşap kaplama kemer köprü, ahşap korkuluklar, taş duvarlar ve 2 seyir terası bulunuyor. Bu çalışmalar Mavigöl'e her yaştan vatandaşımızın erişimini mümkün kıldı. Önümüzdeki yıl bizim hedefimiz ziyaretçi sayısını 600 binlere çıkarmak. İnşallah Kuzalan ve Mavigöl'ü önümüzdeki yıl en az 600 bin kişi ziyaret edecektir." diye konuştu.
Sarıfakıoğulları, Kümbet Yaylası ve Koçkayası Tabiat Parkı'nın da önemli turizm destinasyonları arasında yer aldığını belirterek, gelecek dönem içerisinde gerek kayak pistleri gerek diğer turizm enstrümanlarıyla önemli bir uğrak noktası olması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Giresun Adası'nı da bu yıl 30 bin kişinin ziyaret ettiğini bildiren Sarıfakıoğulları, "Bizim amacımız bu sayının önümüzdeki yıl en az 50 bin olması. Adanın turizm noktası olması konusundaki desteğimiz devam edecek. Kapatılması ya da tekne turunun iptal edilmesi asla söz konusu değil." dedi.
- "Yaylalarda yaklaşık 500 kaçak yapı yıkıldı"
Vali Sarıfakıoğulları, konuşmasında yayladaki yıkılan kaçak yapılara da değinerek, sözlerini şöyle tamamladı:
"Biz 1 Ocak 2018 tarihi öncesindeki evlerin imar affı kapsamında olduğunu ve bunların başvurulması halinde belgelerini alabileceklerini fakat 1 Ocak 2018 tarihi sonrası izinsiz yapı yapılmamasını ifade etmiştik. Turizmin gelişmesi için doğamızı korumamız gerekiyor, turizm alanlarımızı korumamız gerekiyor. Şunu çok rahatlıkla ifade edebiliriz ki 1 Ocak 2018 tarihinden sonraki kaçak yapılaşmaya müsaade etmeyeceğiz. Yaklaşık 500 civarında kaçak yapıyı yıktık. Vatandaştan izinsiz yapı yapmamalarını Giresun Valisi olarak istiyorum."
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz