Mynet Trend

Kapat

Nesli tükenmek üzereydi! Türkiye'de ilk kez o ilde görüldü!

Artvin'de nesli tükenme tehlikesi altında olan Güney Amerika balabanı (Botaurus pinnatus) gözlemlendi. Balıkla beslenen su kuşları familyasına ait olan tür, göç dönemi sırasında ilk kez görüldü. Artvin'de görülen su kuşu, amatör bir fotoğrafçı tarafından kayıt altına alındı.

Nesli tükenmek üzereydi! Türkiye'de ilk kez o ilde görüldü!

Artvin'in Borçka ilçesinde doğa gezisi yapan amatör bir fotoğrafçı, nesli tükenme tehlikesi altındaki Güney Amerika balabanı (Botaurus pinnatus) kuşunu görüntüledi.

Nesli tükenmek üzereydi! Türkiye de ilk kez o ilde görüldü!  1

KISA SÜRE KALIP UZAKLAŞTI

Balıkla beslenen su kuşları familyasına ait olan bu nadir türün göç dönemi sırasında ilk kez Artvin'de görülmesi doğaseverlerde heyecana yol açtı. Kısa süre bölgede kalan kuş daha sonra alandan uzaklaştı.

Nesli tükenmek üzereydi! Türkiye de ilk kez o ilde görüldü!  2

Genellikle bataklık ve göl çevrelerinde yaşayan balaban, günün büyük bölümünü gizlenerek geçiriyor. Sessiz ve dikkat çekmeyen yapısıyla bilinen kuş, insanların kendisini fark etmesine nadiren izin veriyor.

Kaynak: İHA   |   Bu içerik Jale Uslu tarafından yayına alınmıştır

Mynet'in Sesi
YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler

Kapat