Balıklıçeşme beldesindeki bir kahvehanede, tesisin kurulması konusunda vatandaşlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Tesisi kuracak şirketin müdürü Kemal Kaya Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de 2 milyon ton atık lastik bulunduğunu, doğada bunların sürekli biriktiğini söyledi.
Şirketin iş güvenliği uzmanı Hicran Ünlü ise, 12 bin 934.93 metrekare proje alanı olan, bin 800 metrekare fabrika binası, 2 bin metrekare geçici depolama alanı bulanacak tesis hakkında bilgi verdi. Ünlü, kurulması planlanan tesiste ömrünü tamamlamış lastiklerin piroliz yöntemiyle ana bileşenleri olan çelik tel, karbon siyahı, pirolitik yağ ve pirolitik gaz ham maddelerine dönüştürüleceğine işaret etti.
Tesiste üretimden kaynaklı herhangi bir katı atık oluşumunun söz konusu olmadığını dile getiren Ünlü, ''Ömrünü tamamlamış lastiklerden yüzde 100 oranında çıktı alınıp, ortaya çıkan tüm ürünler farklı sektörlerde değerlendirilecek'' dedi.
İl Çevre ve Orman Müdürü Ali Osman Kaymakçı ise, firma tarafından dosyanın bakanlık onayı aldığını, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun incelenmesinin ilk aşaması olan bölge halkının fikrini almak için toplantıyı düzenlediklerini söyledi.
Toplantıya, Balıklıçeşme Belediye Başkanı Nihat Borazan, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ÇED Planlama Müdürü Hatice Doğukan, OSB Müdürü Mustafa Yalçın, köy muhtarları ve ilgililer katıldı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz