Kadınları, Önce Öğrenen Ve Sonra Üreten Bir Kişi Olarak Yetiştirmek” İçin Dev Bir Projeye İmza Atıyor
Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İlçe Sınırları İçersindeki;
“Eğitimli, Kendine Güvenen ve Bir Meslek Sahibi Olan Kadın Öncelikle Kendisinin Gelişimini Sağlar, Ardından Da Ailesinin Gelişimine Katkıda Bulunur””
“Eğitimli Kadınlar Ayakta Kalır”
“Kadınlarımıza Yönelik Sanayi Dikiş Makinesi Mesleki Eğitim Projesi İle Hazır Giyim Sektöründe Genç Kadın İşsizler İçin İstihdam Fırsatı Hedefliyoruz”
Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Yukarıdaki Maddelerdeki Amaçlara İlave Olarak,
Hedef kitledeki “kadınları tüketici kimliklerinden uzaklaştırarak önce öğrenen sonra üreten ve en sonunda model olan bir kimlik kazandırmak ve çevrelerine örnek teşkil etmelerini sağlamayı hedefledik”. Nitelikli iş gücü oluşturarak istihdama yöneltmek ve aile gelirlerine katkı sağlamalarını destekleyerek hem kendi hem de ailelerinin yaşam kalitelerinin artacağını düşünmektir. “
Amaçlarını Gerçekleştirmek Yürüttüğü ‘Bir Dilek Tut “Projesi’ Atölyesinin Açılışı Düzenlenen Bir Törenle Yapıldı.
Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün, Çukurova Kalkınma Ajansı 2010 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı Kapsamında “TR62-10-02/306” referans numarası ile yürüttüğü ve yer olarak, Toroslar-19 Mayıs İlköğretim Okulu ve Toroslar Halk Eğitim Merkezi ile aynı bahçede yer alan ‘Bir Dilek Tut Projesi’ Atölyesi açılışına; Toroslar İlçe Kaymakamı Kaya Çıtak, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kamil Çelebi Yılmaz, Toroslar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nedim Şahin, Toroslar Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ahmet Erdoğan, Begüm Konfeksiyon Makinları Tic. ve San Ltd. Şti. Yetkilisi Atilla Şahin, Okul Müdürler, Öğretmenler, Kursiyerler, Yerel ve Ulusal Basın Mensupları katıldı.
Bir Dilek Tut “Projesi’ atölyesi açılışında bir konuşma yapan Toroslar İlçe Kaymakamı Kaya Çıtak, ;” Çukurova Kalkınma Ajansından alınan 70 bin lira bir kaynak ile açmış olduğumuz “Bir Dilek Tut” projesi adı altında burada kurduğumuz iki atölyede 30 yakın kursiyerimiz eğitim görecek, meslek edinecek Kursiyerler bu tamamladıktan sonra çalışmak isterlerse işleri hazırdır. Çalışmak isteyeni, anlaşma yaptığımız atölyelere yerleştireceğiz.” Dedi.
Kaymakam Kaya Çıtak; “Tabi bu makinelerin temini ve atölyelerin hazırlanması kolay olmadı. Ben, en başta b projenin hazırlanmasında emeği geçen tüm, Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çalışanlarına, yaptığımız bu çalışmayı kamuoyuna duyurmaya çalışan değerli basın mensuplarına teşekkür eder, bu çalışmamızın; Mersinimize ve Toroslar İlçemize ve hayırlı olmasını temenni ederim.” Diye konuştu.
Toroslar İlçe Kaymakamı Kaya Çıtak ın yaptığı açılış konuşmasından sonra; Toroslar İlçe Kaymakamı Kaya Çıtak, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz tarafından açılış kurdelesi kesildi ve atölye açılmış oldu. Daha sonra; Toroslar İlçe Kaymakamı Kaya Çıtak, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz ve beraberindeki katılımcılar hep birlikte atölyedeki kursiyerler ile tek-tek konuşup, onların duygularını sordular. Kursiyerlere, tek-tek projenin önemini anlattılar ve öneminden bahsettiler. Atölye binasının dışında toplu çekilen resim ve (TORHEM), Toroslar Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda verilen ikram ile açılış etkinliği sona erdi.
“Bir Dilek Tut Projesi’ nedir?
Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Çukurova Kalkınma Ajansından TR62-10-02/306 referans numaralı ‘Bir Dilek Tut Projesi’ hibe almaya hak kazanmıştır.
Projenin amacı, “Toroslar İlçesi, Alsancak ve Demirtaş mahallelerine göç ile yerleşmiş veya göç ile gelen ailelerin 2. Nesil 18 – 35 yaş aralığında olan 30 kadının “Tekstil ve Hazır Giyim” alanında mesleki eğitim yoluyla ekonomik hayata katılımlarının sağlanması ve kadınlarımızın kent yaşamına uyumunun sağlanmasıdır.” Hedef kitledeki kadınları tüketici kimliklerinden uzaklaştırarak önce öğrenen sonra üreten ve en sonunda model olan bir kimlik kazandırmak ve çevrelerine örnek teşkil etmelerini sağlamayı hedefledik. Nitelikli iş gücü oluşturarak istihdama yöneltmek ve aile gelirlerine katkı sağlamalarını destekleyerek hem kendi hem de ailelerinin yaşam kalitelerinin artacağını düşünmektir. “”
Proje ortakları, “Toroslar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, Toroslar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüdür. İştirakçi olarak ise Mersin İş-Kur Müdürlüğü, Mersin Kadın Dayanışma Derneği, Toroslar Kent Konseyi Kadın Başkanlığı ve Toroslar Hizmet Geliştirme Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği” desteklerine sunmaktadırlar.
Projenin uygulama merkezi” Toroslar İlçe’sinde bulunan 19 Mayıs İlköğretim Okulu bahçesinde bulunan bina kullanılacaktır. Proje binası, günümüz tekstil sanayisinde kullanılan son model makine ve ekipmanlarla donatılmıştır. Proje sonunda 30 kursiyerimiz nitelikli iş gücüne sahip makine ustaları olarak kurs suresini tamamlayacaklardır. İş-Kur Müdürlüğüne kaydı yapılan kursiyerlerimizin işe yerleşmeleri konusunda destek sağlanacaktır.
Kursiyerlerimizin ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla proje bütçesinden servis hizmeti alınmıştır. Kursiyerlerimiz ayıca sosyal faaliyet ve kişisel gelişim konularında da destek alacaklardır. Kurs sürecinde tiyatro ve sinema günleri düzenlenecektir.
Proje uygulaması süresi 12 aydır. Bu süreç tamamlandıktan sonra her yıl proje atölyemizde 150 kişiye meslek eğitimi ve istihdam fırsatı yaratmak uzun vadeli hedefidir.
Fotoğraf : Çiğdem YURDAGEL
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz