Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Halit Uçar, yerli otomobil için en uygun üretim üssün MARKA'nın görev sahası olan Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova olduğunu söyledi. Uçar, yapılması düşünülen yerli otomobilin dinamosu konumunda bulunan otomotiv yan sanayicilerinin ve makine sektörünün kümelendiği Doğu Marmara’nın yerli otomobil üretimi için hazır olduğunu ve yapılan yeni yatırımla bu durumunun sadece Türkiye’de değil dünyada önemli avantajlar sağladığını kaydetti.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Türkiye Otomotiv Strateji Belgesi ile 2010 -2013 Doğu Marmara Bölge Planı'nın dünyanın otomotiv üssü olabilecek kapasiteleri yatırımcılara sunduğunu belirten Uçar, otomotiv ve otomotiv yan sanayicilerinin bölgede yatırım yaparak avantaj sağladıklarını dile getirdi. Uçar, mevcut potansiyelin yanı sıra yeni yatırımcıları da bölgeye davet ettiklerini aktardı. Uçar, Marmara Kalkınma Ajansı yatırım destek ofislerinden her türlü teknik ve yönlendirme desteği alınabileceğini söyledi.
Uçar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün de Otomobil Sanayi Derneği (OSD) raporunu beklediğini, otomotiv sanayicileri için büyük önem arz eden Test Pisti’nin Kocaeli’ye kurulmasının bölge için çok önemli olduğunu söyledi. Uçar, "Doğu Marmara’da kurulmasını sağlayabilirsek bölge olarak büyük bir kazanım elde etmiş oluruz.” dedi.
"YERLİ OTOMOBİLİN İSMİ MARMARA OLSUN"
Otomotiv Sanayi Derneği (OSD)'nin Eylül’ün 15’inden sonra bir açıklama yapmalarını beklediklerini söyleyen Uçar, bölgenin bu konuda ciddi beklentileri olduğunu belirtti. Bölgede TAYSAD yanı sıra Yalova TAİSAD girişimleriyle yeni bir İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yatırımının Doğu Marmara Kalkınma Ajansı öncülüğünde başlatıldığını belirten Başkan Uçar, bölge makine sanayi ve otomotiv yan sanayisinin yerli otomobile hazır olduğunu söyledi. Kalkınma Kurulu Başkanı Halit Uçar, "Yerli otomobilimizin isminin 'Marmara' olmasını öneriyorum." ifadelerini kullandı.
Bölge otomotiv yan sanayisinin özellikle Ar-Ge konusunda bu test pistine ihtiyacı olduğunu söyleyerek; test pisti, çarpma testleri, rüzgar tüneli çalışmalarının Doğu Marmara’da olmasını önemsediklerini belirtti. Doğu Marmara Kalkınma Ajansının sanayici ve yatırımcılara yönelik yapıcı ve destekleyici yaklaşımlarından memnun olduklarını belirten Uçar, kalkınma ajansının yatırımcılar destek vermekle kalmayıp, tasarladığı ar-ge ve yenilikçilik destekleri, rekabet gücü destekleriyle bölgenin kalkınmasında önemli bir rol üstlendiğini sözlerine ekledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz