YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rektör Dilek'ten işadamlarına: Sıkıntılarınızı söyleyin, çözüm bulalım

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, sanayicilerin karşılaştıklarını sorunları kendilerine getirmesini istedi. Dilek, “Üniversitenin...

Rektör Dilek'ten işadamlarına: Sıkıntılarınızı söyleyin, çözüm bulalım

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, sanayicilerin karşılaştıklarını sorunları kendilerine getirmesini istedi. Dilek, “Üniversitenin araştırma projeleri için 10 milyon lirası var, hangi konuda sıkıntınız varsa bize gelin, araştırmacılarımız çözüm bulsun.” çağrısı yaptı.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın aylık olağan meclis toplantısına katıldı. Meclis üyelerine seslenen Prof. Dr. Dilek, Uludağ Üniversitesi Rektörü olarak yaklaşık bir yıldır görev yaptığını, o günden beri sivil toplum örgütleri, sanayiciler ve kamu kuruluşlarıyla yakın ve sıcak ilişkiler kurmaya gayret ettiğini dile getirdi. Dilek, “İçine kapanmış bir üniversitenin rektörü olmayı asla istemiyorum.” dedi. Birçok sanayici ve işadamını bizzat fabrikalarında ve işletmelerinde ziyaret ettiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Dilek, üniversitelerin temel görevlerinden birinin bilgi üretmek ve ürettiği bilgiyi paydaşlarına ulaştırarak toplumun refahını ve yaşam standartlarının yükselmesine katkıda bulunmak olduğunun altını çizdi.

“ÜNİVERSİTE İŞADAMLARININ YANINDA”

Uludağ Üniversitesi’nin Bursa’nın ilk üniversitesi olması sebebiyle tarihi bir misyona sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Dilek, son yıllarda üniversiteden beklentilerin çeşitlenerek arttığını hatırlattı. Prof. Dr. Dilek, şöyle konuştu: “Üniversitelerin topluma sağladıkları fayda çoğaldıkça ve çeşitlendikçe toplum nezdinde itibarları artacak ve kesinlikle daha etkili ve dinamik kurumlar haline geleceklerdir. Birçok platformda dile getirdiğim ‘girişimci ve rekabetçi üniversite’ modelinin işlemesi açısından bu süreci çok sağlıklı bulduğumu ifade etmek isterim. Ülkemizin ekonomik gelişiminde lokomotif görevini sanayi ve ticaret dünyasının oluşturduğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Dolayısı ile sanayici ve işadamlarımız görevlerini yerine getirirken mutlaka Uludağ Üniversitesi’ni yanlarında hissetmeliler ve üniversitemizdeki beyin gücü ve olanaklardan faydalanmalıdırlar. Yönettiğimiz üniversitede kullanmakta olduğumuz kamu kaynağının siz değerli sanayici ve işadamlarımızın ödediği vergilerden geldiğini biliyoruz. ”

“2 BİN 300 AKADEMİSYEN PROJE ÜRETMEYE HAZIR”

Uludağ Üniversitesi’nde yaklaşık 2 bin 300 akademisyenin görev yaptığını ve bu beyin gücünün Bursa’nın ve ülkemizin hizmetinde olduğuna işaret eden Prof. Dr. Dilek, işadamlarına çağrıda bulunarak şunları söyledi: “Gelişmiş ülkelerdeki bilimsel araştırma ve projelerinin oluşum aşaması incelendiğinde, araştırma talebinin kurum dışından geldiği görülmektedir. Pek tabiî ki kurum dışından gelen talep yaşanan mevcut bir sorunun çözümü veya mevcut durum ve üretimin geliştirilmesi ve daha da iyileştirilmesi adına olmaktadır. Sanayici ve işadamları iş hayatlarında yaşadıkları sorunları veya işlerini geliştirmek adına yapmak istediklerini üniversiteler ile paylaşmakta ve oluşturulan projelerde beraber çalışmaktadırlar. Ülkemizdeki araştırma mantığı ise genelde tam tersi yönde çalışmaktadır. Araştırıcı kendince tespit ettiği sorunun çözümünü bulmak üzere araştırma ve projesini oluşturmaktadır. Ancak, iyi niyetli olarak yürütülen bu araştırma faaliyetleri maalesef ülkemizin gelişimi adına bizi istediğimiz sonuçlara ulaştıramamaktadır. Artık, ülkemizde de akademisyenler paydaşları ile bir araya gelerek yeni projeler ve fikirler üretme alışkanlığı kazanmak zorundadır. Akademisyenler yapıları itibari ile bu tür bir işbirliğine çok alışkın ve yatkın olmayabilirler. Kentin dinamiklerini oluşturan siz değerli paydaşlarımız; girişimci ruhunuzu üniversitemize aktarmak üzere sürekli talepte bulunmak da sizin göreviniz olmalıdır.”

“PROJE FONUNDA 10 BİN TL HİZMETİNDE”

Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Fonu'nda yaklaşık 10 milyon liralık bir kaynağı araştırma ve geliştirme faaliyetlerine ayırdıklarına vurgu yapan Rektör Dilek, “Kurum dışından DPT, TÜBİTAK ve Avrupa Birliği Projeleri’nden sürekli artan bir maddi kaynak mevcuttur. Üniversitemizde, her birine milyonlarca liralık yatırımlar yapılarak kurulmuş onlarca laboratuvar bulunmaktadır. Buradan tüm samimiyetimle hepinize sesleniyorum. Bu kaynaklar ülkemizin kalkınması adına kurumun özkaynakları ve sizlerden alınan vergiler ile oluşturulmuştur. Dolayısıyla bu kaynakların sizlerin hizmetinde olduğunu kurumun üst yöneticisi olarak duyuruyorum.” diye konuştu.

“MERKEZ LABORATUVARI EMRİNİZDE OLACAK”
Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, işadamlarının ihtiyaç duyduğu her türlü konuda test ve analizin yapılacağı büyük ve kapsamlı bir laboratuvarın kuruluş hazırlıklarına başlandığını, 9 milyon liralık DPT projesi ile yapılacak bu merkezin 3 yıl içinde hizmete hazır hale geleceğini bildirdi. Dilek, konuşmasında, üniversite-sanayi işbirliğini yürüten ÜSİGEM’in yaptığı çalışmalardan, Proje Yönetim Merkezi kanalıyla yürütülen TÜBİTAK, BEBKA ve AB projelerinden de söz etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler