Rize İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantısına katılan İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, yapay resif modülerinin Karadeniz’e kazandırılmasını gündeme getirdi. Proje hakkında bilgiler veren Dr. Tepe, “Denizlerimizdeki balık türlerinin barınmalarını ve üremelerini sağlamak amacıyla geliştirilen bu proje ile Karadeniz’de canlı türleri daha verimli olacaktır. Denizlerde yapılan avlanmaların bir çoğu yasa dış yollarla ve denetimsiz bir şekilde yapılıyor. Bu avlanma türleri ile Karadeniz’de canlı türleri yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor.” dedi.
Tepe, özellikle teknolojinin gelişmesiyle gır-gır olarak tabir edilen teknelerdeki radar sistemiyle balık yoğunluğunun tespit edildiğini ve denize dökülen ağların denizin dibini kazıtarak denizdeki canlıları yok ettiğini vurguladı. Yapay resif projesinin Japonya ve ABD gibi ülkelerde çok yaygın olarak kullanıldığını, kullanım süresini doldurmuş tank, gemi, otobüs, tren gibi bir çok aracın denize indirilerek deniz altındaki canlılara adeta bir milli park oluşturulduğunu kaydeden Tepe, "Bu projenin hayata geçmesiyle denizimizdeki bir çok canlının neslinin tükenmesini önlemiş olacağız. Ayrıca bu proje sayesinde gelişi güzel avlanma yapılamayacağı için denizimizdeki canlı türlerindeki sayının da artmasını sağlamış olacağız." diye konuştu.
İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin ise konuyla ilgili olarak ilgili birimlerle diyaloga geçerek gerekli çalışmaların yapılması yönünde çaba sarf edeceklerini, gerekirse konuyu bir kaç kez daha meclisin gündeme taşıyabileceklerini belirtti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz