OMÜ İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen ve Prof. Dr. Cafer Marangoz tarafından verilen, “Sosyal tutuşma” başlıklı konferans, İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.
Konferansa; İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Peker, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Prof. Dr. Cafer Marangoz konuşmasına, beyindeki sinir hücreleri ve insan beyni hakkında önemli bilgiler vererek başladı. Marangoz; “Sosyal tutuşma iç ve dış çevreden sık ve sürekli olarak gelen sosyal uyaranlarla başlayan bir süreçtir. Bu bağlamda tutuşmuş insanları harekete geçirmek kolaydır. Sosyal tutuşmayı kendi içerisinde doğruca, tersine ve yalancı tutuşmalar olarak 3 farklı kategoriye ayırabiliriz. Her çeşit fanatik taraftarlık, saldırganlık, bağımlılık gibi eğilimler bu teoriyle açıklanabilir. Tutuşmaya neden olan sosyal uyaranların ana kaynakları ise medya, çeşitli örgütler ve uluslararası sorunlardır. Sosyal tutuşma bu kapsamda yeni bir teoridir ve sosyal uyaranlar gen ifadesini değiştirebilir” dedi.
Prof. Dr. Marangoz görsel sunumla desteklediği konuşmasında, sosyal tutuşma teorisine göre aşk ve dini deneyimler konularına da değindi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz