Uludağ Üniversitesi (UÜ) ile Sütaş işbirliğiyle hayata geçirilen 'Karacabey Meslek Yüksek Okulu (MYO)'nda Sütaş Bursu ve Eğitimde Başarı Desteği' programı, imzaların atılması ile başladı.
Üniversite-sanayi işbirliği protokolü ile süt teknolojilerinin ve süt hayvancılığının gelişimine yönelik eğitim çalışmalarını başlatan Sütaş, Uludağ Üniversitesi ile bu alanda 15 yıldır devam eden işbirliğini bir adım daha ileri taşıdı. Karacabey MYO’da 'Sütaş Bursu' ve 'Sütaş Eğitimde Başarı Desteği' programı başladı.
İmza törenine UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ile birlikte Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz da katıldı. UÜ Rektörlük A salonda düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, “Sütaş Burs programıyla, ülkemizin geleceği için stratejik öneme sahip olan süt ve süt ürünleri sektörüne en başarılı gençlerin ilgisini çekmeyi hedefliyoruz.” dedi.
Sütaş’ın, süt hayvancılığı ve süt teknolojileri alanında eğitim çalışmalarını güçlendirerek, sektörün gelişimine katkı sağlamaya devam ettiğini belirten Yılmaz, “Sütaş’ın Uludağ Üniversitesi’yle işbirliğiyle, Sütaş Uygulamalı Hayvancılık Merkezi’nde 15 yıldır sürdürdüğü eğitim faaliyetlerinden, bugüne kadar binlerce üretici, girişimci ve öğrenci ücretsiz olarak yararlandı. Sütaş, bu yıl, Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksekokulu’nda yeni bir burs programını hayata geçirerek, eğitim alanındaki desteğini bir adım ileri taşıyor. Gençlere iyi bir eğitim ve parlak bir gelecek için destek oluyor.” şeklinde konuştu.
'Sütaş Bursu ve Sütaş Eğitimde Başarı Desteği'nin ‘eğitimde üniversite ve sanayi işbirliği'nin önemli bir örneği olduğunun altını çizen Muharrem Yılmaz, “Sütaş, UÜ ile imzaladığı protokol ile 2011 yılında üniversite (YGS) sınavlarında Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksekokulu’nun ‘Büyük ve Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği Programı’, ‘Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı’ ile ‘Laborant ve Veteriner Sağlık Programı’nı en yüksek puanla tercih eden öğrenciler için ‘Sütaş Bursu Programı’nı başlattı. 36 yıldır yalnızca sütçülüğe odaklanarak yaptığımız çalışmalarımızın ödülü, Türkiye’nin Sütçüsü ve sütün misyoneri olarak algılanmamızdır. Bu bize sektörü topyekün ele alıp geliştirme sorumluluğunu da yüklüyor.” dedi.
Bu kapsamda eğitim faaliyetlerini de yürüttüklerini anlatan Yılmaz, şunları söyledi: “Eğitim faaliyetlerini hem Sütaş’ın ‘Ottan Sofraya Süt Değer Zinciri’ yönetim modelinin en önemli parçası olarak görüyor, hem de sosyal sorumluluğumuz olarak kabul ediyoruz.”
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ise mesleki eğitimin desteklenmesinin gençlerin geleceği açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Prof. Dilek, “Sütaş’la işbirliğimiz sayesinde öğrencilerimiz yıllardır uygulamalı eğitimlerini Türkiye’nin en büyük ve modern süt hayvancılığı tesisleri ile süt ve süt ürünleri tesislerinde yaptı. ‘Büyük ve Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği Programı’ ve ‘Süt ve Ürünleri Teknolojisi’ programından mezun olan öğrencilerimizin sayısı 965’e ulaştı.” ifadesini kullandı.
Sütaş gibi güçlü bir kurumla sürdürdükleri işbirliğinin, protokolü imzalanan burs programıyla taçlandığını altını çizen Kamil Dilek, “Bu program, mesleki eğitim için öğrencilerimize yeni ufuklar açıyor. Sütaş Burs programıyla desteklenen gençlerimizin ülkemizde süt sektörünün gelişimine önemli katkıları olacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ve Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz tarafından protokol imzalandı.
“SÜTAŞ BURSU VE SÜTAŞ EĞİTİMDE BAŞARI DESTEĞİ”
Sütaş’ın üretici, girişimci ve öğrencilere yönelik devam eden eğitim faaliyetlerinin yıllık 550 bin TL’lik bütçesine ek olarak, Sütaş Bursu ve Sütaş Eğitimde Başarı Desteği programlarına da yıllık 200 bin TL’lik bütçe ayrıldı.
SÜTAŞ bursu, 'Büyük ve Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği Programı', 'Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı' ile 'Laborant ve Veteriner Sağlık Programı'na en yüksek puanla giren 3’er öğrencinin iki yıllık eğitim, barınma, yemek giderlerini ve harçlık ihtiyaçlarını kapsıyor. SÜTAŞ Eğitimde Başarı Desteği kapsamında ise başarılı öğrencilere 4 farklı alanda katkı sağlanacak. Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksekokulu 'Büyük ve Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği Programı', 'Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı' ile 'Laborantlık ve Veteriner Sağlık Programı'nda; 1. en yüksek başarı puanıyla 1. sınıfı tamamlayan en başarılı 5’er öğrenci,
2. sınıfa geçtiklerinde yabancı dil bursu almaya hak kazanacak. 2. en yüksek başarı puanıyla 1. sınıfı tamamlayan en başarılı 5’er öğrenci, ayrıca, Sütaş’ta iki ay süresince ücretli staj yapma imkanına sahip olacak. Öğrenciler staj süresince yurtta kalabilecekler.
3. en başarılı 5’er mezun 'Sütaş Genç Sütçüler Programı'na alınarak, yabancı dil eğitimleri bir yıl daha sürdürülecek. Bir yıldan sonra, iş performansı ve yabancı dil düzeyine göre değerlendirilerek, her bölümden 2’şer kişiye yurt dışında üç ay süresince mesleki gelişim programına katılma ve staj yapma hakkı tanınacak.
4. Ayrıca, kendi çiftliklerini kurmak isteyen tüm süt hayvancılığı bölümü mezunlarına, Sütaş’ın Sözleşmeli Üreticilik Projesi kapsamında öncelik verilerek fizibilite, projelendirme ve kredilendirme gibi konularda destek sağlanacak.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz