Siirt Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığı, Tarımsal Öğretimin 166. Yıldönümü nedeniyle program düzenledi. Denizbank Siirt Şubesi'nin katkılarıyla düzenlenen program yoğun ilgi gördü.
Siirt Öğretmenevi Lokantası'nda düzenlenen programa Siirt Valisi Musa Çolak, Siirt Milletvekilleri Afif Demirkıran ve Osman Ören, Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Okay, Siirt Üniversitesi Genel Sekreteri Fatih Ete, Siirt Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Teğin, Siirt Barosu Başkanı Av. Cemal Acar, STSO Başkan Vekili F. Özgür Çalapkulu, AK Parti Siirt İl Başkanı Ali İlbaş, Siirt Tarım İl Müdürü İlhan Özel, Siirt Ziraat Odası Başkanı Gündüz Tanık, Kurtalan Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat ile siyasetten esnafına, çiftçisinden iş adamına birçok isim katıldı.
Yoğun ilgi gören programın, siyaset dünyasından da yoğun ilgi gördüğü dikkatlerden kaçmadı.
Siirt Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ergün Demirhan yaptığı açıklamada, ülkemizde sistemli ve belirli bir disiplin içerisinde yürütülen ilk tarımsal eğitim –öğretim faaliyeti 10 Ocak 1846'da İstanbul-Ayamama Çiftliği'nde "Ziraat Mektebi Âliyesi" adıyla başladığını belirterek, tarımsal öğretimin bu yıl 166. yılını kutladıklarını belirtti.
Ülkemiz tarımına yön vermek, ziraat mühendisliği mesleğinin ilkelerini belirlemek amacıyla 1954 yılında kurulanSiirt Ziraat Mühendisleri Odası'yla ilgi bilgi veren Demirhan, "Odamız Siirt te 1970 yılında kurulmuş olup ilimizin en eski teknik kökenli sivil toplum kuruluşudur. Odamız, görev ve sorumlulukları çerçevesinde üyelerinin mesleki çıkar ve haklarını savunarak onları temsil etmektedir. İlimiz genelinde 82 kayıtlı üyemiz bulunmaktadır. Siirt Ziraat Mühendisleri Odası, teknik kökenli bir meslek kuruluşu olması yanında; Üyeleriyle ülkemizin çıkarları, ilimizin menfaatleri doğrultusunda sosyal ve ekonomik alanlarda, tarımsal varlığı ve kaynaklarının korunması geliştirilmesi ve işletilmesi, insanlarımızın refah düzeyinin arttırılması amacıyla her türlü etkinlikte bulunmayı sorumlulukları arasında görmektedir." dedi.
Konuşmasında Türkiye'nin Dünya tarımında 7. sırada olduğuna da dikkat çeken Demirhan, "Türk tarım öğretiminin 166. yılında ,yaşadığımız sorunlara eksiklik ve aksaklıklara rağmen; Türkiye, 62 milyar dolar tarımsal hasılası ile Dünyada 190 ülke arasında 7. sıraya yükselmiştir.Bu artışta uygulanan politikalar ile beraber bu meslek gruplarının payı büyüktür. Bundan 20 sene önceye kadar Türkiye’de çalışan insanların yaklaşık %50’si tarım sektöründe çalışıyor iken , bugün Türkiye’de çalışanların %25’ine tekabül eden yaklaşık 5,7 Milyon kişi tarım sektöründe çalışmaktadır. Tarım sektörünün GSMH’ya katkısı %10 civarındayken iken istihdama katkısı %35 düzeyindedir." dedi.
Daha sonra kürsüye çıkan Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, düzenledikleri programdan dolayı Siirt Ziraat Mühendisleri Odası'na teşekkür ederek, Siirt için tarımın öneminden bahsetti. Demirkıran, Siirtlilerin devletin verdiği imkanlardan faydalanmaları için herkesin bilgilendirilmesi gerektiğini de vurguladı.
Siirt Valisi Musa Çolak ise, kendilerinin vatandaşa hizmet etmek için görev yaptıklarını belirterek Zivzik Narı, Pervari Balı ve Siirt Fıstığı gibi ürünlerin çok önemli ürünler olduğunu belirtti. Düzenlenen geceye yaptıkları katkılardan dolayı Denizbank Siirt Şubesi'ne de teşekkür eden Vali Çolak, bu tür etkinliklerde bir araya gelerek sorunların konuşulup çözüm yönünde gerekli adımların atılması gerektiğini belirtti.
Siirt Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ergün Demirhan'ın koordinatörlüğünde düzenlenen program, SİSKAV Sanatçıları Cengiz Tan ve Lütfü Turşak'ın seslendirdiği parçalarla sona erdi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz