YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TBMM Milli Eğitim Komisyonunda "Dinçer" protestosu

- 07.03.2012 - CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve...

- 07.03.2012 - CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonun toplantısına Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in katılmamasını protesto etmek için bir dakikalık konuşmama eylemi yaptı.

Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran, "İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin görüşmelerine TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda devam ediliyor.

Teklifin 2. madde üzerinde söz alan komisyonun CHP'li üyesi Öner, Türkiye'nin en önemli konusunun tartışılmasına karşın Bakan Dinçer'in toplantıda olmadığını belirtti.

Bu teklifi sunanların da toplantıya katılmadığına dikkati çeken Öner, "Sayın Bakan, sayın teklif sahipleri nerede?" diye sordu. Bakan Dinçer'in toplantıda olmamasından dolayı bir dakika konuşmadan bekleyeceğini belirten Öner, daha sonra cep telefonunun kronometresini çalıştırdı. Sürenin dolmasının ardından Öner, "Bakanın bulunmayışını şiddetle protesto ediyorum. Bu Bakan'ın konuyu ciddiye almadığını gösteriyor" dedi. Teklif sahiplerinin yerine salonda Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarının olduğunu dile getiren Öner, teklifin bilimsellikten uzak olduğunu ileri sürdü. Teklife bilim adamlarının da karşı olduğunu savunan Öner, "Sayın Bakan gelsin teklifi savunsun. Savunamayacağı için mi burada değil?" diye konuştu.

CHP Sinop Milletvekili Engin Altay da teklifi "28 Şubat sendromunun ürünü" olarak nitelendirdi. Anamuhalefet partisinin teklifle ilgili "el uzattığını" anımsatan Altay, bunun yok sayılmaması gerektiğini belirtti. Altay, teklifin kanunlaşması durumunda da eğitim sistemine değer kazandırmayacağını iddia etti.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de teklifin pedagojik olarak değil, ideolojik olarak hazırlandığını savundu. 8 yıllık kesintisiz eğitimi "28 Şubat'ın son kalıntısı" diye nitelendirenlerin tarih bilmediğini iddia eden İnce, bu uygulamanın ilk olarak 1973'te 16 ilde pilot olarak uygulandığını anlattı.

-"Teklif, Türk eğitim tarihinde dev bir atılımdır"-

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, eğitim oranı yükseldikçe suç oranının azaldığını, temel eğitimin uzamasıyla da demokrasi anlayışının geliştiğini söyledi. 8 yıllık kesintisiz eğitimin 28 Şubat sürecine denk gelmesini talihsizlik olarak nitelendiren Güneş, "Keşke 23 Şubat'ta gelseydi, keşke 12 Şubat'ta gelseydi de böyle söylemler olmasaydı" diye konuştu.

AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ise teklifle eğitim süresinin 12 yıla çıkarıldığına dikkati çekti. Bunun hükümetin eğitime verdiği önemin göstergesi olarak nitelendiren Atalay, "Teklif, Türk eğitim tarihinde dev bir atılımdır" dedi.

28 Şubat sürecinde imam hatipli öğrencilerin önünün kesildiği gerçeğinin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Atalay, imam hatip liselerindeki eğitim konusunda da bilgi verdi.

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan da teklifin arzu edilmeyen bir şekilde ortaya çıktığını savundu.

Tezcan, "Uzlaşma ile yeni anayasa yapma ihtiyacımız varken gelecek nesilleri yetiştirecek eğitimle ilgili teklifte uzlaşmaya ihtiyaç yok mu? Milli eğitimde anayasadan daha fazla uzlaşmaya ihtiyaç var" diye konuştu.

AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt ise teklifle lise eğitiminin de zorunlu eğitime katıldığını belirtti. Teklifin temelinde ikinci dört sene için velilere bazı alternatiflerin sunulmasının bulunduğunu anlatan Bozkurt, "Bunun altında başka art niyet aramaya gerek yok" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler