Namık Kemal Üniversitesi TEKNOPARK tarafından Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde Çalışma Koşulları hakkında bilgi vermek amacıyla toplantı düzenlendi.
Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve NKÜ TEKNOPARK Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker, TEKNOPARK hakkında bilgi vererek, "TEKNOPARK’ımız bünyesinde bulunan firmalarımızın 2016 yılında yapmış oldukları ihracat tutarı 2017 yılında yüzde 150 artış göstererek bakanlık kayıtlarına geçmiştir. 28 firmanın ve NKÜTEK‘in ortaklaşa kurduğu ülkemizde ilk uygulama olan Trakya Tohumculuk A.Ş.‘ye ev sahipliği yapacaktır" dedi.
"NKÜTEK Yönetici A.Ş. Kuluçka Merkezi’nde faaliyet gösteren doktora öğrencimizin kurucusu olduğu İndisera Teknoloji Ltd. Şti. 11 Ekim 2018 tarihinde Türkiye’deki en başarılı 10 teknoloji girişimlerinin arasında girmiştir" diyen NKÜ TEKNOPARK Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker, akademisyenleri ve öğrencileri NKÜTEK ile çalışmaları konusunda cesaretlendirdi.
Prof. Dr. Bülent Eker, NKÜTEK tarafından TÜBİTAK, KOSGEB, TRAKYAKA, AB programları gibi önemli ulusal ve uluslararası fon ve hibelere erişimi destekleyecek birimler ve bu konularda eğitim hizmetlerinin mikro ölçekli işletmelerden büyük işletmelere kadar fayda sağlandığını söyledi. Prof. Dr. Eker, "Bölgelerimizde elektrik, su, telefon, ısıtma, güvenlik temizlik gibi olanakların yanı sıra fiber internet hizmeti sunulmaktadır. Özel otopark, sosyal tesis, özel güvenlik hizmeti ve diğer pek çok hizmet tüm firmalara açıktır" diye konuştu.
Prof. Dr. Bülent Eker, Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) hakkında bilgi vererek "NKÜTEK TTO, inovatif fikirleriyle ekosistemde önemli bir yere sahip olan firmalarımızın uluslararası platformda ürünlerin ticarileşmesi, fikri sınai ve mülkiyet haklarının korunması, üniversite-sanayi işbirliği faaliyetleri, Ar-Ge fonları, hibe kaynakları ve kamu teşvikleriyle ilgili danışmanlıklar konusunda sürdürülebilir iş birlikleri sağlamayı temel amaç olarak benimsemiştir. Günümüzde oldukça ön planda bulunan Ar-Ge Merkezleri sayısının arttırılmasını desteklemek amacıyla Ar-Ge Merkezi kurulum danışmanlık hizmeti veriliyor" dedi.
Prof. Dr. Bülent Eker, NKÜ’deki akademik bilginin ve bilimin sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmasının ülke ekonomisine olumlu katkılar sağlaması açısından gerekli platformları oluşturma konusunda bir arayüz görevini üstlendiğini aktardı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz