Başınızda zonklayan ağrıyı yeteri kadar görmezden gelirseniz ağrı eninde sonunda gider değil mi?
Umarız sadece küçük bir ağrıdır, ancak eğer migrense genelde tekrar eder ve midenizi bulandıracak ya da ışığa hassas hale getirecek yoğunlukta olur. Eğer tedavi edilmezse migrenler 72 saate kadar sürebilir.
Migren ne kadar sıklıkta görüldüğüne ve ne kadar sürdüğüne göre teşhis edilir. Tam bir tedavisi yok çünkü fizyopatolojisi yani neyden dolayı oluştuğu henüz tümüyle anlaşılmış durumda değil. Ama belirtilerini bazı yaşam tarzı değişiklikleriyle tedavi edebilir ve önlemeye yardımcı olabilirsiniz - tabi ki doktorunuza da danıştıktan sonra.
New York Üniversitesinde öğretim üyesi olan nörolog Dr. Audrey Halpern; Mashable'a verdiği röportajda, teknolojiye olan bağımlılığımızın baş ağrılarına ve migrene yol açabileceğini söylüyor.
Bu ekran ister cep telefonunuzun ekranı ister bilgisayarınızın ekranı olsun fark etmez, dijital ekranlara uzun bir süre boyunca bakmak yaşadığınız baş ağrılarının nedeni olabilir.
Dr. Halpern'e göre, telefonumuza doğru veya masabaşında çalışırken saatlerce aşağı doğru bakmak boynumuzu zorlayabilir ve migrene yol açabilir. Dr. Halpern, boyun zorlanması ile migren arasında oldukça karmaşık bir ilişki olduğunu belirtiyor.
Dr. Halpern; "İnkar edilemeyecek diğer bir gerçek de mobil cihazların sürekli bölünmemize yol açtığı. İşten veya stres yaratan diğer şeylerden uzak durmak neredeyse imkansız gibi." şeklinde konuşuyor ve işlerden zihnen uzaklaşmamanın bize daha çok stres yüklediğini ve bunun da kas gerilimine yol açtığından baş ağrısını tetiklediğinin düşünüldüğünü ifade ediyor.
Yatmadan önce son yaptığınız şey uzun süre boyunca telefonunuza bakmaksa uyku döngünüzü sekteye uğratıyor olabilirsiniz. Bu da sizin ertesi işgününde daha yorgun ve stresli olmanıza yol açar. (Cidden, bu alışkanlığınızı bırakın.)
Dr. Halpern şöyle konuşuyor: "Yatağa yatınca bedenlerimiz bu parlak ışıklarla uyarılmak yerine gevşemeye başlamalıdır. Bu göz yorulmasının da nedenlerinden biridir. Bilgisayarınız şarj olurken veya televizyonu açık bıraktıysanız gözüken elektronik ışıklar sizi gece uyanık tutabilir, bu yüzden tüm elektronik cihazları yatak odanızın dışında tutmalısınız ve neredeyse tamamen karanlıkta uyumalısınız."