YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Toplumun Farklı Sesleri Gazeteciler Ve Yazarlar Vakfı Iftarında Buluştu

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV)’nın 18.’sini düzenlediği geleneksel iftar yemeğinin Ankara ayağı ATO Kongre Merkezi’nde...

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV)’nın 18.’sini düzenlediği geleneksel iftar yemeğinin Ankara ayağı ATO Kongre Merkezi’nde verildi. Siyaset, sanat, iş dünyasının farklı kesimlerini buluştuğu iftara Vakfın Onursal Başkanı Fethullah Gülen Hocaefendi de bir mesaj gönderdi.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın düzenlediği geleneksel iftar yemeğine, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, Çalışma Bakanı Yardımcısı Halil Etyemez, Mısır Büyükelçisi Abdurrahma Selahhaddin, Cibuti Büykelçisi Aden Hosein Abdullah, Vatikan Büyükelçisi Antonio Lucibello, Polanya Büyükelçisi Andrei Maykofski, Karadağ Büyükelçisi Asmir Spahiç, Bosna Büyükelçisi Drogoljup Ljepoja, Avusturalya Büyükelçisi Ian David, İsveç Büyük Elçisi Lars Hakan Akesson, Fransa Büyükelçisi Laurent Bılı, Hak İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan, Cem Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Ali Yıldırım katıldı.

İftar yemeğinin ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir konuşma yaptı. Konuşmasında, toplumun her kesiminin 11 Ayın Sultanı Ramazan’ı sabırsızlıkla beklediğini kaydeden Arınç, iftar sofralarında yer almanın büyük sevinç kaynağı olduğunu kaydetti. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın 18 yıldır diyalog çalışmaları yürüttüğünün altını da çizen Arınç, diyalog kelimesinin sadece edebi olarak dille getirilmediğinin bizzat vakıf çalışanlarınca, hayata geçirildiğine şahit olduğunu da anlattı.

Vakfın düzenlediği Abant Toplantıları’na da değinen Arınç, toplantılardan elle tutulur sonuçların da alındığını ifade ederek; diyalogun tanışmak, anlaşmak, empati kurmaktan geçtiğini dile getirdi.

Diyalogun meyvelerini siyasette ve medyada verdiklerini ifade eden Arınç, “Arkadaşlarımız, bulundukları ülkelerde de benzer faaliyetleri yürütüyor. Bu ruhlarda anlayışı ve dönüşümü gerektiren bir konu. Bir hayali söylüyorlar. Olur mu? Olur. İdeal, evrensel barışın ne olur, konusunu düşünmemiz lazım. Bunların anlatılması gereklidir evvela. Feryatların yükseldiği coğrafyalar biliyoruz. Hem barışın sağlandığı şartları hazırlamak, medeniyetler arası ittifakın çalışmalarını yapmamız gerekiyor. Mesela Türkçe Olimpiyatları’nda yapılanlar bana ümit veriyor. Medeniyetler arası ittifaka katkısının olacağını da düşünüyoruz. Dünyanın sulha ihtiyacı var. Sadece bir kaçımızın yapması buna yetmeyecektir.” diye konuştu.

YEŞİL: ÇEŞİTLİLİĞİMİZİN GARANTİSİ OLACAK ANAYASAYI ÖZLEMLE BEKLİYORUZ

Gazeteciler ve Yazarlar Vakıf Genel Başkanı Mustafa Yeşil ise, konuşmasında birlikte yaşamanın önemine değindi. Birlikte yaşama kültürünü oluşturmanın zorunlu olduğuna değinen Yeşil, “Her biri hayatın farklı bir rengi olan farklılıklarla bir arada yaşamak zorundayız. Vakfın 18 yıldır amacı bu oldu.” dedi.

Diyalogu bir başkasını dönüştürme aracı olarak görmediklerini de ifade eden Yeşil, “Diyalogu, muhatabımızı anlama, kendimizi ifade edebilmenin zemini olarak gördük. Biz ülke olarak kültürel manada kıymetli değerlerin sahibiyiz. Bu değerlerin her birinin bir arada yaşaması gerektiğin inanıyoruz. Bu çeşitliliğimizin garantisi olacak yeni anayasayı özlemle bekliyoruz. Anayasamızda bu çeşitliliği kitaplaştırmamız lazım.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler