Zonguldak'ta Özel Ufuk Koleji Kampüsü'nün yapımı devam ederken, mahalle sakinleri eğitim ve kültürel faaliyetlerin mahallelerine taşınacak olmasının heyecanını yaşıyor.
Çaydamar ve Karaelmas mahallelerinin birleştiği yerde, yaklaşık 15 bin metrakarelik kapalı alana sahip olan okul inşaatı, bütün hızıyla sürüyor. Mayıs ayında ilk kazıkları çakılan 700 öğrenci kapasiteli okulun, 350 kişilik konferans salonu, 300 öğrencilik kapalı spor salonu, 500 kişilik yemekhanesi, yüzme havuzu ve modern donanımıyla Zonguldak halkına hitap etmesi vatandaşları heyecanlandırıyor. Mahalle sakinleri, okulun eğitim faaliyetleri ve sosyal kültürel etkinlik bakımından mahalleye renk katacak olmasının sevincini yaşadıklarını kaydetti.
ATIL ALANI SOSYAL YAŞAM MERKEZİ HALİNE GETİRİLECEK
Özel Ufuk Koleji Müdürü Gökhan Altıntaş, "İlimizde eğitim standartlarını yükseltecek olan yeni kampüsümüzle şehrimizin ismini sadece Türkiye’de değil, dünyada da duyurmak için büyük bir eğitim seferberliği başlattık. Bu eğitim atağımız, inşallah 2012 Eylül ayında tamamlanacak şekilde çalışmalar sürmektedir. Maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Zonguldak halkına bir kere daha teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.
Okul inşaatının tamamlanmasıyla atıl vaziyetteki alanın hem sosyal yaşam hem de estetik açısından çehresinin değişeceğini kaydeden Okul Müdürü Altıntaş, şunları söyledi: “Okul inşaatımızın başlamasıyla atıl haldeki bir yer, yeni sosyal bir yaşam alanına çevirmiştir. Buraya sadece estetik bir güzellik değil, sosyal yaşam anlamında da muhteşem bir canlılık katacaktır. Okulumuz aynı zamanda mahalle için de yeni bir vizyon olacaktır.”
MAHALLE HALKININ OKUL SEVİNCİ
Çaydamar Mahallesi Muhtarı Mehmet Zaman, “Okul bir mahallenin aynasıdır. Sonuçta önemli olan atıl bir haldeki alanın okul olmasıdır. Okul yapanları destekliyoruz. Okulun komplekslerinden mahalle halkı olarak yararlanmak istiyoruz. Okulun yapılması mahallemize canlılık katacaktır. Hem eğitim hem de iş imkanları yönünden mahalle halkı olarak heyecan duymaktayız.” ifadesini kullandı.
Şantiye Müdürü Fikret Sarıhan ise okul inşaatının beklendiğinden daha hızlı bir şekilde ilerlediğini kaydederek, şu bilgiyi verdi: “İnşaata başlamadan önce şantiyemizde çalıştırmak amacıyla mahalledeki gençlerden işçi temin etme yoluna gittik. Okul tamamlandıktan sonra hem alt yapı hem de sosyal kültürel anlamda okulumuzun mahalleye renk katacağına inanıyoruz. Bir de eskiden maden ocağı havalandırması olarak kullanılan ocak ağzını restore ettirerek, dışarıdan gelenlerin gezebileceği bir yer olarak düzenleme yapmayı düşünüyoruz.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz