Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, OSG'den HGS'ye geçişin makul bir sürece olacağını, bu konuca acelelerinin olmadığını söyledi. Yıldırım, Bakanlığın sistem değişikliğine giderken ilave bir yük getirmediğini belirtti.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Marriott Otel'de düzenlenen 'e-Devlet Kapısı ve Yerel Yönetimler' konulu toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Turkcell'de temettü dağıtımı konusunda oluşan beklentiye ilişkin soru üzerine Yıldırım, Turkcell'in özel bir şirket olduğunu hatırlatarak, "Neye ve nasıl karar vereceğini şirket bilir" dedi. Ulaştırma Bakanlığı'nın sadece Turkcell'in kamuya açık hisselerini satın alan vatandaşların, hak sahiplerinin mağdur olmaması için bir girişim başlattığını anlatan Yıldırım, daha sonra SPK'nın da bunu yasal mevzuata dönüştürerek halka açık şirketlere bağımsız üye atanmasına başlandığını ifade etti. Yıldırım, bunun ötesindeki konuların şirketlerin karar vereceği konular olduğunu söyledi.
Yıldırım, OGS'nin 6 ay içinde kaldırılmasının düşünüldüğü yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerinie daha önce OGS'den HGS'ye geçileceğini açıkladıklarını ama bunun için bir süre vermediklerini hatırlattı. KGS'nin trafiği ciddi anlamda yavaşlatması nedeniyle HGS sistemini getirdiklerini ifade eden Yıldırım, şu anda otomatik geçiş üzerine iki sistem bulunduğunu, bunun sonucu olarak da yanlış geçişlerden dolayı bazı sorunlar oluştuğunu anlattı. Bu nedenle geçişlerin tek sisteme düşürülmesi gerektiğini dile getiren Yıldırım, yeni sistemin de kolay ulaşılabilir olması gerektiğini ifade etti. HGS'ye geçişin bu nedenle düşünüldüğünü belirten Yıldırım, HGS'de etiketlerin birçok yerden bedava alınabildiğini, OGS'nin cihaz maliyetinin çok daha yüksek olduğunu söyledi. Vatandaşların, 'HGS'ye geçiş olursa OGS'ye ödediğimiz paralar ne olacak' diye sorduklarına işaret eden Yıldırım, bu konuyu bankalarla konuşup vatandaşın mağdur olmaması için ne gerekiyorsa yapacaklarını anlattı. Yıldırım, "Ama bu geçiş süreci makul bir sürede olacak. Çok acelemiz yok. HGS'ye geçişin sebebi mağduriyetlerin önlenmesi" diye konuştu.
HGS'yi devreye soktuklarını ve eskiden 50-60 lira, 30-40 dolar alan bankaların bazılarının OGS'yi bedava vermeye başladıklarını anlatan Yıldırım, bankalara sitemde bulunarak, "Madem bedava verilebiliyordu daha önce niye vermediniz? Bu soruyu da ben vatandaş adına bankalara sormak istiyorum. Demek ki bu süre zarfında vatandaşlardan haksız yere yüksek ücretler alınmış. Bunun hesabını da vatandaşlara, müşterilerine bankaların vermesi lazım" dedi.
Yıldırım, HGS'ye geçişte vatandaşların OGS cihazına ödedikleri paraların iadesinin söz konusu olup olmadığı sorusu üzerine, bunun bankalarla cihazı satın alanlar arasındaki bir konu olduğunu söyledi. Yıldırım, Bakanlığın sistem değişikliğine giderken ilave bir yük getirmediğini de belirtti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz