YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

“üniversite - İşkur Ve Sanayi İşbirliği Perspektifinde “ Adlı Panel Düzenlendi

Gaziantep İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (GAİF) etkinlikleri kapsamında, Gaziantep Şehitkamil Kültür ve Kongre...

“üniversite - İşkur Ve Sanayi İşbirliği Perspektifinde “ Adlı Panel Düzenlendi

Gaziantep İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (GAİF) etkinlikleri kapsamında, Gaziantep Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde, “Üniversite-İŞKUR ve Sanayi İşbirliği Perspektifinde“ adlı panel düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun’un moderatörlüğünü yaptığı panelde; Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Bayraktutan tarafından “Türkiye’de İktisadi Büyüme ve İstihdam İlişkisi”, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bilgin tarafından “Türkiye’de İşsizlik ve İstihdam Politikaları”, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Tarkan Kadooğlu tarafından “Bölgesel Kalkınma ve İstihdam” ve NAKSAN Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu tarafından “Bir Sanayicinin Üniversitedeki Başarı Öyküsü” hakkında konuşma yaptılar.

Üniversitelerin insan yetiştiren ve bilgi üreten yerler olduğunu söyleyen Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, “Üniversiteler nitelikli insan yetiştirme konusunda bir özellik, duruş sergilemesi lazım. Çünkü nitelikli insanın ancak iş dünyasında istihdamı daha kolay olur. Nitelikli insanı yetiştirme konusunda üniversitelerin ciddi bir gayret göstermesi lazım” diyerek, Gaziantep Üniversitesinin iki vakıf üniversitesiyle birlikte bu gayretin içerisinde olduklarını, şehrimize, bölgemize, ülkemize nitelikli insan gücü yetiştirme gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Nitelikli insan gücü yetiştirirken “meslek erbabı” olsun diye Gaziantep Üniversitesi Meslek Yüksekokullarının önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Coşkun, “Buraları insanların iki yıl girip mezun oldukları yerlerden çok mesleğin erbabı olarak yetişip çıkılması gereken yerlerdir. Gaziantep Üniversitesi olarak tam da bu noktada Türkiye’de ilkleri yapıyoruz. Sanayide yerleşik olarak Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulumuz sahadan beslenerek meslek erbabı olan insanları yetiştiriyor. İslahiye’de, Araban’da, Nurdağı’nda sahada tarımla ilgili programlarda yetişiyorlar. Lisans düzeyinde daha çok mühendislikte Türkiye’de bir ilki yaptık ve bu sene başlayan İntörnlük dediğimiz son sömestri tamamıyla sahada geçiren, mesaisini orada tamamlayan, sahayı tanıyan, mühendisler yetiştiren program geliştirdik” dedi.

Üniversitelerin aynı zamanda bilgiyi üreten ve paylaşan yerler olduğunu söyleyen Prof. Dr. Coşkun, “Teknolojinin ve bilginin Ar-Ge, Ür-Ge dediğimiz bazı kavramların sahanın içerisine girmemesi halinde yarıştan koparız. İstihdamın artmasıyla, nitelikli insan gücünün artmasıyla elbette ki işçilik ücretlerinin artmasıyla birçok üretimin Hindistan’a, Çin’e kayabileceğini de dikkate alarak sanayicilerimizin de mutlaka Ar-Ge’ye ve Üniversitelerle bilgi paylaşımının daha çok edilmesi gerekir” diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler