Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) tarafından başlatılan ‘Çocuk Üniversitesi’ 80 öğrenci ile ders başı yaptı.
Uludağ Üniversitesi (UÜ) ve Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ilköğretim çağındaki çocukları bilime teşvik etmek amacıyla ‘Çocuk Üniversitesi’ adı altında yaz okulu projesi başlattı.
Çocukların yaz tatillerinin bir bölümünü keyifli ve verimli bir şekilde geçirebilmeleri amacıyla bu yıl sadece biyoloji alanında program açıldı. Çocuk Üniversitesi’ne bu yıl 22 ilköğretim okulundan toplam 80 öğrenci kabul edildi.
Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış töreniyle ‘Çocuk Üniversitesi’nde ders başı yapıldı. Törene Rektör Prof. Dr. Kâmil Dilek, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Recai Albay, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naci Cangül, Biyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şükran Dere, öğretim üyeleri, ilköğretim okulu öğrencileri ve veliler katıldı.
Rektör Prof. Dr. Kâmil Dilek, açılışta yaptığı konuşmada, “Göreve başladıktan on gün sonra Sabiha Köstem İlköğretim Okulu 4/ G sınıfı öğrencilerden ‘Can Kâmil Amca’ diye başlayan bir mektup aldım. Bu mektup çok hoşuma gitti. Bu nedenle çocuk üniversitesi açma hayalini hiç vakit kaybetmeden öne aldım.” dedi.
Üniversitelerin bilim üreten kurumlar olduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Dilek, “Biz de bilimi çocuklara ulaştırmak için Bursa’dan başladık. Evlatlarımızın bilimsel düşünceye aşina olması, sorgulayabilmesi, tartışabilmesi lazım. Burada bilim öğrendikleri gibi, LYS gibi bir sınava girmeden ‘üniversiteli’ oldukları için de çok ayrıcalıklılar.” şeklinde konuştu.
İlk yıl olduğu için tek programla başladıklarını anlatan Rektör Dilek, bundan sonraki yıllarda ilgi alanlarına göre konuları çeşitlendireceklerini söyledi.
Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek öğrencilere başarılar dileyip emeği geçen herkese teşekkür ederken, çocuklar ise, kendisine; “Kamil Amca” şeklinde tezahüratta bulundu.
İl Milli Eğitim Müdür Vekili Recai Albay da Uludağ Üniversitesi ile birlikte yeni bir projeyi başlatmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, “Ülkemiz sanayi devrimini kaçırdı, ancak bunun gibi projelerle bilgi çağını kesinlikle yakalayacaktır.” dedi.
Konuşmaların ardından Çocuk Üniversitesi’nde ilk dersi, Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şükran Dere verdi. Çocuklar daha sonra öğretim üyeleriyle birlikte genel biyoloji laboratuvarında deniz canlılarını inceledi.
“EĞİTİM KONULARI”
Bu yıl 4, 5 ve 6. sınıf ilköğretim öğrencilerinden oluşan 40 kız, 40 erkek öğrenci keyifli ve verimli bir bilimsel biyoloji eğitimi alacak. Kimi zaman laboratuvarda mikroskop başında, kimi zaman da Görükle yerleşkesindeki orman alanında inceleme gezilerine çıkacak olan öğrenciler, 5 gün biyoloji bilimini öğrenecek.
Öğrenciler eğitim kapsamında, suyun canlılar için önemini, akarsuyun kir tutup tutmadığını, Mendel genetiğini, DNA parmak izini, mikrokozmozu, bitkilerin sağlık açısından kullanımını, doğada bitki örtüsünün oluşumu ve tahribatını, Türkiye’nin bitki çeşitliliğini, bal arısı ve balı, sağlıklı beslenmeyi, parazitleri ve böcekleri öğrenecek.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz