Bursa’da düzenlenen ve yaz okulu “International Summer School on Pem Fuel Cells” programında yakıt pillerinin içten yanmalı motorların yerini alacağı belirtildi.
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ve Bükreş Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği ve yakıt pillerinin konu edildiği yaz okulu organizasyonu “International Summer School on Pem Fuel Cells” sona erdi. Yakıt pillerin konu edildiği programa Almanya, Fransa, İtalya gibi ülkelerin de aralarında bulunduğu toplam 17 ülkeden yüksek lisans, doktora öğrencisi ve akademisyen katıldı.
Geleceğin yakıtı olan hidrojen, yakıt pillerinin öneminin tartışıldığı programda öğrenciler ve akademisyenler tarafından çeşitli sunumlar yapıldı.
Yakıt pillerinde yanmanın olmadığı, dolayısıyla pil emisyonu olarak sadece su buharı üretildiği aktarıldı. Hidrojen yakıt pillerinin çevre dostu sistemler olduğu belirtilirken, yakıt pillerinin otomobil ve diğer araçlarda içten yanmalı motorların yerini alacağı görüşü savunuldu. Programda, geleceğin yakıt pilli araçlarının egzoz olarak su buharı üreteceği de anlatıldı. Program boyunca yakıt pillerinin çalışma prensipleri de anlatılırken, sistemi oluşturan parçaların üretim teknolojileri üzerinde duruldu.
Ayrıca, otomobil üreten firmaların konuyla ilgili yürüttükleri Ar-Ge faaliyetleri ele alındı. Yakıt pillerinin; hareketli parçasının olmaması nedeniyle sessiz ve titreşimsiz çalışacağı belirtilirken, hidrojen kaynağı olan su veya metanın doğadaki bolluğu nedeniyle petrole bağımlılığı da ortadan kaldıracağı kaydedildi. Farklı ülkelerden gelen konuklar, programdan arda kalan zamanda da Bursa’nın tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz