Pekmezin Faydalari Haberleri

Bitmek bilmeyen öksürük krizlerine son veriyor! Faydaları inanılmaz! Pekmeze limon sıkıp yerseniz...

Pekmeze limon sıkıp yemek sağlığınıza çeşitli faydalar sağlar. Limonun C vitamini açısından zengin içeriği, pekmezin demir emilimini artırmasına yardımcı olur. Bu da vücudunuzun demir alımını destekleyerek enerji seviyelerinizi yükseltir. Ayrıca, limonun sindirim sistemi üzerindeki olumlu etkileriyle birleşen pekmezin lif içeriği sindirim sürecini düzenler ve sindirim sağlığını destekler. Dolayısıyla pekmeze limon sıkmak vücudunuz için birçok fayda sağlar.

Haber 2024-02-12 07:55:46

Pekmezi böyle tüketmek kansere neden oluyor! Mutfaktaki gizli tehlike

Kahvaltıların vazgeçilmezi pekmez içerisinde yüksek vitamin ve mineral bulunduruyor. Kemik ve diş sağlığından depresyona, tansiyondan bağırsak sağlığında pek çok faydası bulunan pekmez tam bir antioksidan kaynadığıdır. Pekmezin faydaları listesi uzayıp gidiyor. Peki ya zararları? Şifa niyetine yediğimiz pekmez, kanserojen olabilir mi?

Haber 2023-01-19 20:23:33

Hastalığı yok ediyor: Pekmeze limon sıkın mucizeye şahit olun

Binlerce yıldır kullanılan pekmez, çok eski yıllardır hastalıklara şifa olarak kullanılıyor. Pekmezin saymakla bitmeyen faydaları birçok hastalığı iyileştiriyor. Antibiyotik kadar etkili olan pekmeze limon sıkıldığında faydalarını ikiye katlıyor. Mucizevi etkilerini görmek sabahları aç karnına limon damlatılmış pekmez içmeyi ihmal etmeyin.

Haber 2022-11-26 14:23:15

Gelinim Mutfakta Kayseri usulü Nevzine tatlısı tarifi! Haftanın finalinde Nevzine tatlısı nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında cuma günü haftanın finalinde Nevzine tatlısı tarifi yapılıyor. Tahin ile pekmezin uyumunu seviyorsanız Kayseri usulü Nevzine tatlısını kesinlikle denemelisiniz. Daha sağlıklı tatlılardan hoşlanan kişiler için nevzine tatlısı tarifi doğru tercih! İzleyiciler Kayseri usulü nevzine tatlısı nasıl yapılır? Sorusunu aratıyor. İşte leziz nevzine tatlısı tarifi...

Yemek 2022-11-18 13:35:40

Kilis'in üzümleri geleneksel yöntemlerle pekmeze dönüştürülüyor

Kilis Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Güven Özdemir: - "İlimizde geçen yıl 500 ton pekmez üretimi yapılırken bu yıl bin ton beklentimiz var. Üretilen pekmez, Türkiye'nin her tarafına gidiyor" - Üretici Muammer Ceritlioğlu: - "Üzümü bağdan topladıktan sonra getirip, basarak suyunu çıkarıyoruz. Makineden çektirmiyoruz çünkü çekirdekler kırıldığı için pekmezin tadı kaçıyor"

Yurthaber 14-09-22 11:02

Her gün bir kaşık yemek yeterli! Cinsel gücü arttırıyor

Vazgeçilmez lezzetler arasında bulunan tahin pekmez birçok hastalığa karşı koruma sağlıyor. Özellikle kahvaltılarda sürekli olarak tüketilen bu ikili çok çeşitli sağlık sorunlarına karşı mucizevi etkiler yaratıyor. Ancak uzmanlar tahin pekmez tüketirken dikkatli olunması hakkında uyarıyor. Fazla yenilen tahin pekmezin vücuda zararları bulunuyor.

Haber 30-06-22 13:55

Her derde deva: Pekmezin faydaları

Pekmez kahvaltı sevenlerin ve sağlıklı atıştırmalık yapmak isteyenlerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Lezzetli tadının yanı sıra içeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde birçok hastalığı önlüyor ve tedavisinde kullanılıyor. İşte pekmezin faydaları…

Haber 07-03-22 17:29

Adeta bir enerji deposu olan en iyi tahin markaları

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi, pekmezin mükemmel eşlikçisi tahinin faydaları saymakla bitmiyor. Çocuklarınızın atıştırmalık isteğini karşılamak için doğal içerikli bir ürün arıyor ya da hafta sonu kahvaltılarınızı zenginleştirecek bir lezzet istiyorsanız sizin için seçtiğimiz tahin markalarına mutlaka şans vermelisiniz. İşte bir kaşığıyla tüm günü enerjik geçirmenizi sağlayacak en iyi tahin markaları!

Yemek 18-02-22 12:44

Kırklareli'nin şeker pancarı doğal pekmez olarak sofralarda yer alıyor

Pekmez üreticisi Remziye Benzer: - "Pekmezin lezzeti pancardan geliyor. Hiçbir katkı maddesi yok. Pancarın kendi verdiği şeker oranıyla pekmez olur. Biz pekmezimizi odun ateşinde yaptığımız içinde ayrı bir lezzeti oluyor"

Yurthaber 12-10-21 11:06

Kandıra'da üretilen şeker kamışı pekmezi yok satıyor

Pekmez, hiçbir katkı maddesi kullanılmadan 8 ila 10 saat arası kaynatılarak yapılıyor - Üretici Kadir Doğan: - "Pekmezin kilogramını 100 liradan satıyoruz ama talebe yetişemiyoruz"

Yurthaber 24-09-21 11:04

Burdur Gölü kenarında susuz yetişen Dimrit üzümünün pekmezi damakları tatlandırıyor

Dimrit üzümüyle meşhur İlyas köyünün muhtarı Nejdet Akın: - "İlaçsız yetiştirdiğimiz üzümün pekmezinde yörede başroldeyiz. Pekmezimizin tadı balı aratmaz. Pekmezimize talep çok oluyor. Çevre illere, Ankara, İstanbul'a bile pekmez gönderiyoruz" - 50 yıldır pekmez kaynatan Mehmet Aydın: - "Üzümü sıktıktan sonra elde ettiğimiz şırayı temiz toprakla kaynatıyoruz. Pekmezin mayası topraktır, o toprak olmazsa pekmez olmaz"

Yurthaber 12-09-21 11:27

Artık dışarıdan alınmayacak! Yapması da kolay maliyeti düşük pekmez tarifi

Pekmezin bu kadar kolay yapılacağını gerçekten tahmin edemezdik. Oldukça pratik ve maliyeti düşük bir şekilde pekmezi kendi evinizde yapabilirsiniz. Satın almak yerine bu tarifi denemeye ne dersiniz?

Yemek 22-01-21 15:26

Yıllar önce terk edilen evdeki küpten anne yadigarı üzüm pekmezi çıktı

Eskişehir'de ikamet eden 65 yaşındaki Mehmet Ateş, seneler sonra girdiği Bilecik'teki ata yadigarı köy evinde, 21 yıl önce vefat eden annesinin sakladığı pekmezi buldu - Mehmet Ateş: - "Pekmezin 1980-1990 yıllarında yapılmış olduğunu tahmin ediyoruz. Annem uzun yıllar saklamak için küpün etrafını sıvamış. Biz hemen aldık, yedik tabii. Normal pekmezlerden daha tatlı ve koyu"

Yurthaber 15-12-20 11:16

Fiyatı dudak uçuklatıyor! Urmu pekmezi ölümcül hastalıklara bile şifa oluyor...

Tümörlü hücreler ve kanser gibi ağır hastalıklara karşı şifa olduğu belirtilen urmu dut pekmezi, Kahramanmaraşlıların gözdesi haline geldi. Fiyatı dudak uçuklatan pekmezin kilosu 300 liradan satılıyor.

Yemek 24-11-20 07:47

Geleneksel yöntemlerle üretilen pekmez kahvaltı sofralarını tatlandırıyor

Bitlis'in Hizan ilçesinde bağ bozumunun başlamasıyla özenle toplanan üzümlerin saatlerce kazanlarda kaynatılmasıyla elde edilen pekmez, yurdun birçok yerine gönderilerek kahvaltı sofralarını şenlendiriyor - Pekmez üreticisi Yaşar Aydoğdu: - "Pekmezin mayası topraktır. Üzüm suyuna toprak katıyoruz. Mayalandıktan sonra tekrar kazana alıp 5 saat kaynatıyoruz"

Yurthaber 23-10-20 11:10

Hanönü’nde pekmez toprağı 10 liradan alıcı buluyor

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde bir mağaradan çıkarılan pekmez toprağı, pazarda 10 liradan alıcı buluyor.Kış aylarının vazgeçilmez önemli besin kaynaklarından olan pekmezin üretiminde kullanılan pekmez toprağı, Kastamonu’da Hanönü ilçesinin Kayabaşı köyü yakınlarındaki bir mağaradan çıkarılıyor.

Yurthaber 30-09-20 11:55

Anadolu jelibonu kuruyemişçilerde 75 köyde 30 lira!

Türkiye'nin en kaliteli üzümlerinin yetiştiği bölgelerden Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Gümüşkent köyü, pekmezin yanı sıra yöresel lezzet "köftür" ile de dikkati çekiyor.

Yemek 14-09-20 11:04

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'her sabah 1 kaşık içiyorum' demişti! Adıyamanlı köylü sırrını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'her sabah 1 kaşık içiyorum' diyerek herkese önerdiği dut pekmezinin sırrı ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın içtiği pekmezin merkezi olan Tut ilçesinde pekmezlerin nasıl hazırlandığı ile ilgili bilgi geldi. Pekmezin yapımının görüntülendiği bölgede pekmezlerin kaynatılarak hazırlanmadığı, güneşte yoğunlaştırıldığı açıklandı.

Haber 08-06-20 14:45

Konserveden zehirlenen ailenin yaşam mücadelesi sürüyor

Zonguldak’ta yedikleri konserveden zehirlendikleri tahmin edilen "Clostridium Botulinum" toksini sebebiyle yaşam mücadelesi veren çiftin çiftinin yoğun bakımdaki tedavileri sürüyor.Çaycuma ilçesine Kayıkçılar Köyünde yaşayan Ramazan (55) ve Zuhriye Yıldız (54) çifti evde yedikleri turşu ve pekmezin ardından rahatsızlandı.

Haber 17-12-19 17:18

Pekmezin faydaları nedir?

Vücudun kalsiyum ihtiyacını karşılayan pekmez, içeriğindeki demir ve kalsiyum nedeniyle kemik gelişimini sağlıyor, kansızlığa iyi geliyor. Soğuk havalarda tüketildiğinde vücudun ısı dengesini sağlayan pekmez, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve antioksidan etkisi nedeniyle hastalıklara karşı vücudu koruyor. Pekmezin faydaları nelerdir, pekmezin kalori oranı nedir ve pekmez tüketirken nelere dikkat edilmelidir? Dyt. Nur Tatlıoğlu cevaplıyor.

Yemek 02-12-19 10:41

Sarıgöl’de evlerde pekmez yapımına başlandı! İşte pekmezin yararları

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde ev kadınları tarafından hem kışlık tüketmek hem de pazarda satarak aile ekonomisine katkı sağlamak amacıyla pekmez yapımına başladı. Şifalı besin pekmezin faydaları tüm kış boyunca vücudu zinde tutmaya da yarıyor. Pekmezin yararları nelerdir? Pekmez yapılışı nasıl olur? Pekmez kalorisi ne kadar? Tüm soruların cevabı yazımızın devamında...

Yemek 02-10-19 16:27

Siirt’te organik pekmez yapımına devam ediliyor

Siirt’te ateş üzerindeki kazanlarda kaynatılarak imal edilen organik pekmezin yapımına devam ediliyor.Siirt’in Eruh ilçesi kent merkezinde ikamet eden Mustafa Beytekin adlı üzüm üreticisi, kış aylarında yaygın olarak tüketilen katkısız ve organik üzüm pekmezinin doğal enerji deposu olduğunu söyledi.

Yurthaber 22-09-19 14:25

Köylere dönüşün başlamasıyla vatandaşlar pekmez yapımına başladı

Siirt’te köylerini terk ederek büyük şehirlere yerleşen köylüler, huzurun gelmesiyle köylerine dönüş yaparak babadan ve dededen kalma pekmez yapımına başladı.Siirt’te ateş üzerindeki kazanlarda kaynatılarak hazır hale getirilen organik pekmezin yapımına başlandı.

Haber 27-08-19 11:36

Karadeniz’de dut pekmezi zamanı

Karadeniz’de dutların olgunlaşmasıyla, vatandaşların vazgeçilmez besin kaynaklarından pekmezin yapımına başlandı.Ordu’nun Fatsa ilçesindeki vatandaşlar kazanlarda dut pekmezi kaynatmaya başladılar.

Yurthaber 07-06-19 14:45

Pekmezin renk ve tat verdiği asırlık lezzet: Giresun simidi

Giresun'un haşlama, pekmeze batırma, kurutma gibi kendine özgü tekniklerle üretilen ve susamsız olmasıyla dikkati çeken simidi, kentin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.

Yemek 22-03-19 10:59

Pekmezin renk ve tat verdiği asırlık lezzet: Giresun simidi

Haşlama, pekmeze batırma, kurutma gibi kendine özgü tekniklerle asırlardır üretilen susamsız Giresun simidi, kentin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor - Giresun Fırıncılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hami Demir: - "Renk alması ve lezzet vermesi için pekmez kullanılır, pekmez kullanılmadığı takdirde simit istenilen gibi olmaz, özünden uzaklaşır"

Yurthaber 21-03-19 11:08

Pekmezin renk ve tat verdiği asırlık lezzet: Giresun simidi

Haşlama, pekmeze batırma, kurutma gibi kendine özgü tekniklerle asırlardır üretilen susamsız Giresun simidi, kentin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor - Giresun Fırıncılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hami Demir: - "Renk alması ve lezzet vermesi için pekmez kullanılır, pekmez kullanılmadığı takdirde simit istenilen gibi olmaz, özünden uzaklaşır"

Haber 21-03-19 11:08

Alternatif tıbbın en önemli ürünlerinden olan pekmezin 7 şifası

Binlerce yıllık geçmişe sahip olan, geleneksel beslenme kültürümüzün en önemli ürünlerinden pekmez özellikle kış aylarında tüketildiğinde muhteşem bir enerji kaynağına dönüşür. Etkileri sadece enerji vermekle sınırlı değilidir. Alternatif tıbbın vazgeçilmez kaynaklarından biri olan pekmezin faydalarını öğrenince her gün bir kaşık içmeden güne başlamayacaksınız!

Yemek 01-02-19 15:00

Pekmezin can dostu tahinle yapılan en güzel 10 tarif

Geleneksel tatlarımızdan biri olan tahin-pekmez ikilisinden tahini seçtik ve onunla beraber enfes tatlara imza attık. Oldukça pratik olan bu tariflerle ister beş çayınızı şenlendirin isterseniz yemek sonrası tatlı keyfi yapın. Karar sizin :)

Yemek 03-01-19 17:07

Faydaları saymakla bitmiyor! Soğuk algınlığından zehirli toksinlere kadar koruyor

Soğuk kış günlerinde hastalıkların önüne geçmek ve kendinizi korumak için yemek listenize eklemeniz gereken bir gıda var; o da tahin! Onu hep pekmezin yancısı olarak gördük ve faydalarını gözardı ettik ama öyle zengin bir besin kaynağı ki vücuttaki zehri atmamıza yarayan en önemli doğal şifacı.

Yemek 21-12-18 10:34

Soğuk havaların vazgeçilmezi 'pekmez'

DİYETİSYEN Nur Tatlıoğlu, özellikle soğuk havalarda vazgeçilmez bir besin kaynağı olan Anadolu'nun geleneksel ürünü pekmezin vucudun ihtiyacı olan enerji, vitamin ve pek çok minerali karşıladığına dikkat çekti.

Haber 31-10-18 11:29

Sarıgöl'de Sultaniye üzümünden pekmez yapımına başlandı

MANİSA'nın Sarıgöl ilçesinde, kentin dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzümlerinden hazırlanan, kış aylarının enerji kaynağı pekmezin yapımına başlandı.

Haber 27-10-18 13:02

Sarıgöl'de Sultaniye üzümünden pekmez yapımına başlandı

 MANİSA'nın Sarıgöl ilçesinde, kentin dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzümlerinden hazırlanan, kış aylarının enerji kaynağı pekmezin yapımına başlandı.

Haber 27-10-18 10:22

Yoğurdun içine konulan pekmez demir eksikliğine neden oluyor

Diyetisyen Sevgi Gökçen Erkün Eryılmaz, daha besleyici olması açısından yoğurdun içine konulan pekmezin çocuklarda demir eksikliğine neden olduğunu açıkladı.Diyetisyen Sevgi Gökçen Erkün Eryılmaz, demir eksikliği ve demir eksikliğinin nedenlerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Yurthaber 09-10-18 12:35

Eruh’ta Pekmez Yapımına Başlandı

Siirt’te ateş üzerindeki kazanlarda kaynatılarak imal edilen organik pekmezin yapımına başlandı.Eruh kent merkezinde ikamet eden...

Yurthaber 03-09-18 10:09

Hepimiz bu şekilde tüketiyoruz ama aslında çok büyük hata yapıyoruz!

Kahvaltı sofralarının ayrılmaz ikilisi tahin ve pekmezin sağlığımız için ciddi bir tehdit olduğunu biliyor musunuz?

Yemek 06-03-18 23:29

Pekmezin De En Doğalı Torku’dan

Konya Şeker, Torku markasıyla tüketiciye sunduğu ürün portföyünü genişletmeye devam ediyor. Bölgede üretilen ürünlerin değerini...

Yurthaber 09-04-17 13:53

Her Sabah 1 Kaşık Bal Ya Da Pekmez Enerjiyi Artırıyor

ZONGULDAK, Yard.Doç.Dr. Özge Duygu Okur, bal ve pekmezin son derece özel, besleyici ve sağlıklı bir gıda maddesi olduğunu, bunların yerini

Yurthaber 05-03-17 14:48

Pekmeze Rağbet Her Geçen Gün Artıyor

Kilisli pekmez ürecisi Yusuf Koyuncu, kuru üzümden yapılan organik pekmezin kilosunun 5 TL 50 kuruştan...

Yurthaber 09-12-16 16:00

Pekmezli Kurabiye Tarifi

Siz de çocuklarınızı pekmezin yararlarından nasiplendiremediniz mi? Bir türlü cânım pekmezi sevdiremediniz mi? O zaman alın bir kavanoz üzüm, incir, dut veya keçiboynuzu pekmezini kurabiyelerinizin içine katın ya da üzerinde gezdirin, olsun pekmezli kurabiye.

Yemek 07-09-16 16:11

Pekmezli un helvası tarifi: Tadı damağınızda kalacak

Bu tarifi yaptıktan sonra klasik un helvası tarifinizle vedalaşmanız gerekecek. Pekmezli un helvası tarifi ile pekmezin tadı ve bademin çıtırlığı sizi mest edecek.

Yemek 03-05-16 15:19

Pekmezin Faydaları Nelerdir?

Pekmez, çeşitli meyvelerin ezilerek ve birtakım işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen, reçel kıvamında bir tür yiyecektir.

Yemek 03-04-16 17:16

Siirt’in Yerli Pekmezi Rağbet Görüyor

Siirt’in Şirvan ilesine bağı Ormanbağı köyünde üretilen İskambo pekmezin kilosu 10 liradan rağbet görüyor.Soğuk kış...

Yurthaber 21-02-16 15:10

Pekmeze Rağbet Her Geçen Gün Artıyor

Kilisli pekmez ürecisi Yusuf Koyuncu, kuru üzümden yapılan organik pekmezin kilosunun 6 TL’den satıldığını söyledi.Pekmez...

Yurthaber 12-11-15 11:32

Nemrut’ta Karlı Pekmez Keyfi

Havaların ısınmasıyla birlikte Bitlis sınırları içerisinde bulunan Nemrut Dağı eteklerinde biriken temiz kar ile pekmezin...

Yurthaber 23-05-13 12:36

Narkotik Köpeği Akut, Pekmezin İçinden Esrarı Çıkardı

Kırşehir İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin çalışmasında Narkotik köpeği Akut, pekmez kovasının içerisine saklanmış 4...

Yurthaber 31-01-13 14:51

700 Yıllık Geleneği Sürdürüyorlar

Soğuk kış günlerinin vazgeçilmez tatlarından olan şifa kaynağı pekmezin üretimi, gelişen teknoloji ile birlikte farklı şekillerde yapılsa da Anadolu insanı

Yurthaber 31-10-12 12:10

Kaynayan pekmezin içinde düştü

Malatya'da kaynayan pekmezin içine düşen çocuk hastanelik oldu.

Haber 08-10-10 10:08
Haber 13-01-07 12:20