Mersin merkez ilçe Yenişehir Belediyesi, ilçeye Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM) yapacak. Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, 60 kişi kapasiteli ve yaklaşık 5 milyon TL maliyetli merkezin temelini bu yıl sonunda ya da 2013’ün başlarında atacaklarını söyledi.
Yenişehir Belediye Başkanı Genç, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, zaman zaman yasalarla kendilerine verilen görevin dışına çıktıklarını, kentin ve kentlinin gereksinim duyduğu her alanda sorunları projelendirip, olanakları ölçüsünde yaşama geçirdiklerini belirtti. Bu çerçevede, Mersin’in çok ihtiyaç duyduğu bir merkezi daha kente kazandırmak için adım attıklarını ifade eden Genç, “Sokaklar, caddeler güvenli değil, kentimiz güvenli değil. Gece bir bayan tek başına dolaşamayacağı gibi çoğu yerde, parklarda, erkekler de dolaşamıyorlar. Biliyorsunuz uçucu madde bağımlıları, hapçılar, esrarcılar, eroinciler, şarapçılar, sarhoşlar, ayyaşlar, aklına ne gelirse kol geziyor. Bu madde ve alkol bağımlılarının mutlaka rehabilite edilip topluma kazandırılması gerekir. Ama nedense toplumun hiçbir kesimi, hiçbir kamu kurumu görevi olsun veya olmasın kimse harekete geçmiyor bu konuda” dedi.
Yenişehir Belediyesi’nin bu konuda çok duyarlı davrandığının altını çizen Başkan Genç, uyuşturucu madde ve alkol bağımlılarının topluma kazandırılması için AMATEM projesi hazırladıklarını bildirdi. Yenişehir ilçe sınırları içindeki Çiftlikköy Mahallesi’nde AMATEM yapmak için 14 bin metrekarelik bir arsa ayırdıklarını ifade eden Genç, “Projemizi tamamladık, ufak tefek arsa sorunları var. Onları da tamamladığımızda bu inşaatın temellerini atacağız ve inşaatına başlayacağız. Bunun bu yıl için 1 milyon TL finansmanı var, diğerini de 2013 yılına koyacağız, bütçeyi yaparken. Merkezin temelini bu yıl sonunda ya da 2013 başlarında atacağız. Arsa sorunu olmasa şu anda da temelini atardık” diye konuştu.
AMATEM’lerin en büyüğünün 80 kişi kapasite ile Adana’da bulunduğunu ve bu merkezde incelemeler yaptıklarını anlatan Genç, şöyle devam etti: “Adana’da çok güzel bir proje yapmışlar. Biz projeyi yaparken orayı baz aldık. Adana’daki merkez 80 kişilik ama biz 60 kişi kapasiteli öngörüyoruz. Ayrıca oradan farklı olarak biz atölye sayısını daha fazla koyacağız. Uzmanlarımız, Mersin için 60 kişi kapasitenin çok yeterli olduğunu söylediler. Projenin bize toplam maliyeti ise 4,5-5 milyon lirayı bulur.”
Belediye başkanı olarak düşündüğü her şeyi mutlaka hayata geçirdiğini de vurgulayan Genç, sözlerini şöyle tamamladı: “Belediye başkanının düşüncesi neyse belediye odur. Bütün dünyada bu böyledir. Bütün belediyeler, bütün kurumlar, valilik, diğer meslek örgütleri, basın herkes böyle bir merkezin Mersin’e mutlaka gerekli olduğunu söylüyor. Herkes konuşuyor ama hiç kimse bir şey yapmıyor. Biz bir şeyi düşünüyorsak onu mutlaka yapıyoruz. Yapamayacağız şeyi boşuna düşünmüyoruz.”
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz