Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Avukatlık Kanununda, avukat kimliklerinin tüm resmi ve özel kuruluşlar tarafından resmi kimlik hükmünde olduğu yönünde emredici düzenleme getirilmiştir. Avukatlık kimliğimiz resmi kimliktir" dedi.
Yeşilboğaz, baroya kayıtlı bir avukatın, avukat kimlik kartıyla birlikte para çekmek için gittiği bankada, ’banka işlemlerinde avukatlık kimliği geçersiz’ denilerek işleminin yapılmamasına tepki gösterdi. Avukatlık kimliğinin, 1136 Sayılı Avukatlık Kanunu’nun 9. maddesi ile 13. maddesine dayanılarak hazırlandığını kaydeden Yeşilboğaz, "Avukatlık Kanununun 9. maddesi ile kanununda değişiklik yapılmasına dair 5043 Sayılı Kanunun 1. maddesi gerekçesine bakıldığında, avukat kimliklerinin tüm resmi ve özel kuruluşlar tarafından resmi kimlik olarak kabul edileceği hususuna açıklık getirmek olduğu anlaşılmaktadır. Yani avukat kimliklerinin tüm resmi ve özel kuruluşlar tarafından, resmi kimlik olarak kabul edileceği yönünde emredici düzenleme getirilmiştir. Avukat kimlikleri, tüm resmi ve özel kuruluşlar tarafından kabul edilecek resmi kimlik hükmündedir" ifadelerini kullandı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz