Yüksek Öğrenim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, üniversitelerin çözüm sürecinin bir parçası olması gerektiğini söyledi.
YÖK üyeleri ile çözüm süreci kapsamında bölgede bir dizi ziyaretlerde bulunan Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Şırnak’a geldi. İlk olarak Şırnak Valiliği’ni ziyaret eden Prof. Dr. Çetinsaya’yı, Vali Vahdettin Özkan, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz ve üniversitenin yöneticileri karşıladı.
Batman ve Siirt’ten sonra Şırnak’ı ziyaret eden Çetinsaya, valilik şeref defterini imzaladı. Ziyaretle ilgili konuşan Vali Vahdettin Özkan, Şırnak'a ve bölgeye eğitim hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve etkinleştirilmesine verdiği destekten ötürü YÖK Başkanı Çetinsaya'ya teşekkürlerini iletti. Vali Özkan, bu desteğin son dönemde sosyal entegrasyonun pekişmesi açısından da daha anlamlı olduğunu ifade etti.
Valilik ziyaretinden sonra Şırnak Üniversitesi’ni ziyaret eden Prof. Dr. Çetinsaya, başlatılan çözüm sürecinde üniversitelerin en büyük çözüm parçası olması gerektiğini ifade etti.
Üniversite ziyaretleri sırasında öğretim görevlileri ve hocalarla birlikte çözüm sürecinin başarıya ulaşması için değerlendirmelerde bulunduklarını dile getiren YÖK Başkanı Çetinsaya, ''Üniversitelerimizi ziyaret ederek bizzat hocalarla, öğrencilerle, rektörlerle, senato üyeleri ile görüşerek üniversitelerimizin sorunlarını bizzat yerinde görerek, aynı zamanda çözüm süreci ile ilgili istişarelerde bulunuyoruz. Çünkü inanıyorum ki üniversitelerimizin çözüm sürecinin bir parçası olmalı, çözüm sürecine pozitif katkılarda bulunmalı. Kısa vadede bu amacımız uzun vadede ise çözüm süreci başarı ile sonuçlanır sonuçlanmaz bu üniversitelerimizi nasıl kalkındırabiliriz, daha ileriye götürebiliriz, potansiyelleri nasıl ileriye vardırabiliriz diye şimdiden düşünmek lazım ve konuşmak lazım. Bugün bunları değerlendireceğiz."
Çözüm sürecini en çok isteyen kişilerin öğretim üyeleri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Çetinsaya, "Üniversitelerin potansiyelini gerçekleştirebilmek için zaten bu havayı, bu iklimin ve bu ortamı yaratmamız lazım. Ben herkesin eline standart bir yapılacaklar listesi verilmesi taraftarı değilim. Her üniversite, her birey kendi ilini özelliklerine göre, sosyal bölgeye göre mutlaka bir şey yapacaktır. Bu sınıfta hocaların öğrencilere konuyu anlatmaları da olabilir, kampüslerde yapılacak faaliyetlerde olabilir. Üniversitelerin Öğretim Üyelerinin o ildeki hizmetleri ve çalışmaları gayretleri de olabilir. O yüzden her manada değerlendirmemiz lazım.'' diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz