Mehmet Selim Kiraz Haberleri

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz, İstanbul Adliyesinde törenle anıldı

İstanbul Adalet Sarayındaki makam odasında terör örgütü DHKP-C üyelerince 9 yıl önce şehit edilen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, düzenlenen törenle anıldı.

Yurthaber 28-03-2024 15:06

Şehit savcı Kiraz paylaşımı tepki çekmişti! Hapis cezasına çarptırıldı... 'Ben atmadım, linç kampanyasına uğradım'

Sosyal medyadan, terör örgütü tarafından makam odasında şehit edilen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz hakkında yaptığı paylaşımla büyük tepki çeken tutuklu sanık Eda Ezgi Yıldız hakkında mahkemeden karar geldi. Savcı Kiraz'ın şehit edilmeden önce alıkonduğu anın görüntüsünü paylaştığı öne sürülen Yıldız'ın, ilk duruşmada 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarpıtılarak tahliyesine karar verildi.

Haber 16-05-2023 15:19

Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın alıkonulduğu anı paylaşan şüpheli hakkındaki soruşturma tamamlandı

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın makam odasında şehit edilmeden önce alıkonulduğu anın fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştığı iddiasıyla tutuklanan şüpheli Eda Ezgi Yıldız hakkındaki soruşturma tamamlandı. Savcılık, şüpheli Yıldız hakkında "Terör örgütü propagandası yapma" suçundan 8 yıl 9 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

Haber 14-04-2023 19:43

Şehit savcı Kiraz'la ilgili skandal paylaşım! Ezgi Yıldız tutuklandı... Ben böyle bir paylaşım yapmadım

Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz ile ilgili provokatif paylaşım yapan ve gözaltına alınan Ezgi Yıldız tutuklandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde görevli olduğu ortaya çıkan şahıs hakkında İBB’den de açıklama geldi. İBB açıklamasında "Bir iştirak şirketi personelimizin 8 yıl önce şehidimizle ilgili yaptığı paylaşım asla kabul edilemez. Çalışanın iş akdi 30 Mart 2023 tarihi itibarıyla feshedilmiştir" ifadelerini kullandı.

Haber 31-03-2023 11:47

Mehmet Selim Kiraz

Mehmet Selim Kiraz Hakkındaki Haberler Mynet'te. Mehmet Selim Kiraz Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Şehit savcı Kiraz'la ilgili paylaşım yapan şüpheli gözaltına alındı

Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz ile ilgili provokatif paylaşım yapan şüpheli gözaltına alındı.

Haber 31-03-2023 00:22

Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz, İstanbul Adliyesinde düzenlenen törenle anıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz: - "Mehmet Selim Kirazları bitirebildiler mi? Bizleri korkutup sindirebildiler mi? Bakın bizler yine buradayız. Yüzlerce, binlerce Mehmet Selim Kiraz olarak buradayız ve burada olmaya da devam edeceğiz" - Şehit babası Hakkı Kiraz: - "Biz bu devlet için bir can değil bin can feda etmeye hazırız. Bir Mehmet Selim gider bin tane Mehmet Selim daha doğar"

Yurthaber 31-03-2022 12:52

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehadetinin üzerinden 7 yıl geçti, anne babasının acısı hiç dinmedi

Baba Hakkı Kiraz: - "Yüreğimiz yanıyor mu? Özlemiyor muyuz? Çok özlüyoruz. Hiç gece olmasını istemiyorum. Geceler bitmiyor. Rabbime şükürler olsun biz de onunla imtihan olduk. Ama sonuçta da dönüyorum diyorum ki 'Allah bu devlete bu millete zeval vermesin." - "Dosyayı (Berkin Elvan) Adli Tıp Kurumuna gönderiyor. 3 gün sonra siz gidiyorsunuz, bu olayı yapıyorsunuz. Sizin derdiniz, davanın bitmesi mi yoksa başka bir şey mi? Tabii ki derdiniz başka bir şey ama benim oğlumun ne günahı vardı?" - "Sami Bey'i (Berkin Elvan'ın babası) çağırdılar, o da gelmiş, seslenmiş de o teröristlere. 'Benim ciğerim yandı siz başkasının ciğerini yakmayın' diye. Ama dinlemediler. Demişler ki 'Seninle ilgili bir şey değil.' Niyete bakın. Şimdi bu böyleyken bunları savunan, 'Biz insan hakları, demokrasi savunuyoruz, savunucusuyuz, master yapmışız' diyen, mangalda kül bırakmayan sözüm ona adamlar, o gün dilini yuttu, kayıplara karıştı. Bu işte, insanın yüreğini yakan bunlar işte..."

Haber 31-03-2022 11:02

Erdoğan, şehit savcı Kiraz'ın anne ve babasını kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 yıl önce terör örgütü DHKP-C üyelerince adliyedeki odasında şehit edilen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anne ve babasını kabul etti.

Haber 08-04-2021 18:30

TBMM Genel Kurulu'nda 'terör' tartışması

TBMM Genel Kurulu'nda 'terör' tartışması yaşandı. CHP'li Özel, Boğaziçi Üniversitesi gösterilerinde gözaltına alınanların terör örgütü mensubu olmakla suçlanmadığını belirterek "Bunlardan sadece ikisi tutuklu, o da sadece davaya kavuşamadıkları için" dedi. Polisin bildirmediği, savcının iddiada bulunmadığı ve mahkemenin kabul etmediği bir suçun ortaya konulmaması gerektiğini söyleyen Özel, "O ilk günlerde bütün toplumu trollerken Süleyman Soylu sizi de trollemiş" dedi.

Haber 31-03-2021 20:56

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: DHKP-C'nin kökünü kurutuyoruz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "DHKP-C denilen terör örgütünün kökünü kurutuyoruz. Şehit savcım Mehmet Selim Kiraz, ruhun şâd olsun" dedi. Ayrıca Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın, şehit edilişinin 6'ncı yıldönümü dolayısıyla Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda anma programı düzenlendi.

Haber 31-03-2021 13:58

Mehmet Selim Kiraz kimdir? Odasında öldürülen savcı kimdir?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olan Mehmet Selim Kiraz, 31 Mart 2015 tarihinde hayatını kaybetmişti. Savcı, bugün ölüm yıl dönümünde hatırlanıyor. Vatandaşlar, Mehmet Selim Kiraz kimdir? Sorusunun cevabını arıyor.

Haber 31-03-2021 10:32

Başakşehir Belediyesi ve İBB arasında sular durulmuyor: Bir kez daha karşı karşıya geldiler

Başakşehir Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) arasında sular durulmuyor. Aralık ayında Anne Çocuk Merkezi için karşı karşıya gelen kurumlar şimdi ise, Başakşehir’deki Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bilgievi için karşı karşıya geldi.

Haber 20-03-2021 11:25