Oslo Anlasmasi Haberleri

La Casa de Papel’in Kore versiyonun yayın tarihi belli oldu! Resmi duyuru yapıldı

Netflix’in izlenme rekorları kıran İspanyol dizisi La Casa de Papel’in Kore versiyonu için geri sayım başladı. Güney Kore versiyonunun oyuncu kadrosunda; Yoo Ji-Tae (Profesör), Park Hae-Soo (Berlin), Lee Won Jong (Moskova), Kim Ji-Hun (Denver), Jang Yoon-Ju (Nairobi), Park Jung-Woo (Rio), Kim Ji-Hun (Helsinki) ve Lee Kyu-Ho (Oslo) yer alıyor.

Trend 2022-05-02 12:35:35

İsrail Başbakanı Naftali Bennett: Filistin devletinin kurulmasına karşıyım

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Filistin devletinin kurulmasına karşı olduğunu ifade ederek Filistin devleti için siyasi müzakerelere izin vermeyeceğini ileri sürdü. Ayrıca Bennett, "Başbakan olduğum sürece Oslo (Anlaşması'nın uygulanması) diye bir şey olmayacak" diye konuştu.

Haber 2022-01-28 07:53:28

Son Dakika! Norveç'te oklu saldırı: 5 kişi hayatını kaybetti

Norveç'in başkenti Oslo yakınlarındaki Kongsberg kasabasında bir market yakınında yoldan geçenlere düzenlenen oklu saldırıda 5 kişinin yaşamını yitirdiği ve 2 kişinin de yaralandığı bildirildi. Öte yandan saldırganın Danimarkalı 37 yaşındaki bir kişi olduğu ortaya çıktı.

Haber 2021-10-13 22:26:02

Norveç’te atmosfere giren meteor geceyi gündüze çevirdi

Norveç’in başkenti Oslo yakınlarında bir ormana düştüğü tahmin edilen meteor, başkent ve çevresinde geceyi gündüze çevirdi.

Haber 2021-07-26 09:13:04

Norveç dinleme skandalı nedeniyle ABD Büyükelçisini görüşmeye çağırdı

Norveç Savunma Bakanı Frank Bakke-Jensen, ABD’nin Oslo Büyükelçisi'yle dinleme skandalını görüştüklerini bildirdi.

Haber 03-06-21 19:40

THY uçağında bomba ihbarı

Oslo-İstanbul seferini yapan THY uçağı için bomba ihbarı yapıldı.

Haber 01-03-21 21:50

THY uçağına bomba ihbarı: İnceleme sonucu ihbarın asılsız olduğu anlaşılmıştır

THY'nin Oslo-İstanbul seferini yapan uçağına bomba ihbarı yapıldı. İstanbul Havalimanı'na inen uçakta yapılan aramada ihbarın asılsız olduğu belirlendi.

Haber 01-03-21 18:40

Türkiye'den Norveç'e tepki: Terör propagandasına son verin

Dışişleri Bakanlığı, Norveç'e, Oslo'da düzenlenen bir etkinlikte gösterilen tabloda PKK/PYD/YPG terör örgütünün propagandası yapıldığı gerekçesiyle tepki gösterdi. Açıklamada, yapılan diplomatik girişimlere rağmen Oslo Belediyesi'nin ısrarla sürdürdüğü tutumu için "ibret verici" ifadesi kullanıldı.

Haber 14-01-21 20:39

Norveç'te heyelan yüzünden 10 kişi yaralandı, 21 kişiden haber alınamıyor

Norveçli yetkililer, başkent Oslo yakınlarındaki Gjerdrum köyünde meydana gelen heyelan sonucu 10 kişinin yaralandığını, 21 kişiden ise haber alınamadığını bildirdi.

Haber 30-12-20 17:33

Ruth Wilson, Oslo görüşmelerinin anlatılacağı filmde

Ruth Wilson başrolünü Andrew Scott’la paylaşacağı HBO filmi Osla’da rol alacak. Usta yönetmen Steven Spielberg’ün yürütücü yapımcı olduğu filmin yönetmen koltuğunda Barlett Sher otururuyor.

Trend 11-11-20 12:58

Norveç'te camiye saldıran terörist 21 yıl hapse mahkum edildi

Norveç'te başkent Oslo yakınındaki camiye geçen yıl düzenlenen terör saldırısının faili Philip Manshaus, 21 yıl hapse mahkum edildi.

Haber 11-06-20 13:55

Norveç'te Üvey Kardeşini Öldüren ve Camiye Saldıran Kişiye 21 Yıl Hapis Cezası

Norveç’te geçen yıl, Çinli üvey kız kardeşini öldürdükten sonra başkent Oslo yakınlarındaki bir camiye saldıran Philip Manshaus isimli kişiye mahkeme, 21 yıl hapis cezası verdi

Haber 11-06-20 13:32

Beyninde tümör bulunan Türk vatandaşı ambulans uçakla Norveç'ten getirildi

Norveç'in başkenti Oslo'da yaşayan ve beyninde tümör bulunan Selda Gül Ekenel, Türkiye'nin gönderdiği ambulans uçakla Oslo Havalimanı'ndan tedavi için Türkiye'ye gönderildi.

Haber 02-06-20 00:12

Filistin güvenlik güçleri Kudüs'teki B bölgesinden çekildi

Filistin güvenlik güçlerinin Oslo Anlaşması'na göre B bölgesi olarak sınıflandırılan işgal altındaki Kuzey ve Doğu Kudüs'e bağlı belde ve yerleşim bölgelerinden çekildiği bildirildi.

Haber 22-05-20 02:27

Trump'ın damadına hazırlattığı 'Yüzyılın Anlaşması': Filistin için son tasfiye planı

Oslo Anlaşması'nın Filistin'e neye mal olduğuna bakıp "Yüzyılın Anlaşması"nın İsrail'i nereye götüreceğini kestirmek mümkün. "Yüzyılın Anlaşması" her şeyden önce İsrail'in Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da yasadışı olarak kurduğu Yahudi yerleşimlerinin ilhak edilmesinin önünü açıyor. Yani Oslo'dan sonra oluşan yeni haritayı da Filistinlilere dayatıyor. Fehim Taştekin, Trump'ın planını ve olası sonuçlarını yazdı.

Haber 31-01-20 05:57

Norveç hükümetinden İdlib'de çatışmaların durdurulması açıklaması

Hükümetin açıklamasından: - Suriye'deki nüfusun güvenliği konusunda derin endişelerimiz var. Tarafları, sivilleri ve sivil altyapıyı korumak için çatışmayı durdurmaya çağırıyoruz" - Türkiye'nin Oslo Büyükelçisi Fazlı Çorman: - ''Nihayet İdlib konusunda Norveç'ten bir ses duyduk''

Haber 30-12-19 23:15

Ünlü profesörden ‘nefes’ uyarısı

Dünyada prostat ve meme kanseri üzerine yaptığı önemli çalışma ve buluşlarla tanınan Norveç Oslo Üniversitesinde moleküler ve hücre biyolojisi profesörü olan Türk bilim adamı Fahri Saatçioğlu, nefesin sağlığımız için önem ve yararlarının bilinmediğini, akciğer kapasitemizin yüzde 20-30’unu kullandığımızı söyledi.

Trend 27-12-19 10:26

Ünlü profesörden, nefes uyarısı

DÜNYADA prostat ve meme kanseri üzerine yaptığı önemli çalışma ve buluşlarla tanınan, Norveç Oslo Üniversitesi'de moleküler ve hücre biyolojisi profesörü olan Türk bilim insanı Fahri Saatçioğlu, nefesin sağlık açısından önem ve yararlarının bilinmediğini, akciğer kapasitemizin yüzde 20-30'unu kullandığımızı söyledi.

Haber 27-12-19 08:26

Pakistan'dan Norveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılması olayına tepki!

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, Norveç'in İslamabad Büyükelçisini çağırarak, Kristiansand şehrinde Kur'an-ı Kerim yakılmasını kınadı, ayrıca Pakistan'ın Oslo Büyükelçisi'ne, İslamabad yönetiminin protestosu ve derin endişelerini Norveç makamlarına iletmesi talimatı verildi.

Haber 23-11-19 23:25

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

Türkiye'nin Oslo Büyükelçiliğinde resepsiyon verildi

Haber 29-10-19 14:54

Norveç’te PKK yandaşları Türk aileye saldırdı

Norveç’in başkenti Oslo’da, terör örgütü PKK yandaşları, içinde bebek olan Türk ailenin aracına saldırdı.Norveç’te Türkiye’nin Oslo Büyükelçiliği önünde Barış Pınarı Harekatı’na destek için düzenlenen gösteriden dönen vatandaşlara terör örgütü PKK yandaşları taş ve sopalarla saldırdı.

Haber 27-10-19 12:09

GÜNCELLEME - Norveç'te Barış Pınarı Harekatı'na destek gösterisi

Norveç Türk Dernekleri Federasyonu mensupları, Türkiye'nin Oslo Büyükelçiliği önünde Barış Pınarı Harekatı'na destek gösterisi düzenledi - Terör örgütü PKK sempatizanlarının gösteriden dönenlere saldırması sonucu 3 Türk yaralandı, bazı araçlarda hasar oluştu SALDIRI VE DETAYLAR EKLENDİ

Haber 26-10-19 18:17

Norveç'te Barış Pınarı Harekatı'na destek gösterisi

Norveç Türk Dernekleri Federasyonu mensupları, Türkiye'nin Oslo Büyükelçiliği önünde Barış Pınarı Harekatı'na destek eylemi yaptı

Haber 26-10-19 17:34

Askerden geldi, Uluslararası Kick-Boks Şampiyonası’nda iki gümüş madalya aldı

Uluslararası İskandinav Kick-Boks Şampiyonası’nda iki gümüş madalya elde eden milli boksör Eray Satıoğlu, “Hedefim dünya şampiyonu olmak” dedi.Norveç’in Oslo şehrinde düzenlenen Uluslararası İskandinav Kick-Boks Şampiyonası’nda, Light ve Kick Light branşlarında iki gümüş madalya kazanan milli boksör Eray Satıoğlu, İHA muhabirinin sorularını cevapladı.

Haber 22-10-19 11:03

Kapsamlı seçim, Filistin'de safları birleştirmeye katkıda bulunur

Filistin İslami Cihad Hareketi Siyasi Büro Üyesi Nafiz Azzam: - "Oslo Anlaşması’ndan doğan sonuçlarla ilgili çekincelerimize rağmen, Filistin'de kapsamlı seçimlerin yapılması mevcut durumun iyileşmesine ve gruplar arasındaki safların birleşmesine katkı sağlayacaktır"

Haber 28-09-19 16:22

Filistinli gruplardan Oslo Anlaşması'ndan çekilme çağrısı

Hamas, İslami Cihad ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Filistin yönetimine Oslo Anlaşması'ndan çekilme çağrısında bulundu

Haber 17-09-19 17:05

Mevlüt Çavuşoğlu'nun ziyareti Türkiye-Norveç ilişkilerine ciddi katkı sağlayacak

Türkiye'nin Oslo Büyükelçisi Fazlı Çorman: - "Bakanımızın Norveç'e dışişleri bakanı olarak yaptığı bu ilk ziyaretin, ikili ilişkilerimize ciddi ivme sağlaması ve faydalı sonuçlar doğurması beklenmektedir" - "Ticari ilişkiler, enerji ve sağlık turizmi başta olmak üzere ilişkilerin her alanda daha da geliştirilmesi konusunda mutabık kalınmıştır" - "Üye olmamalarına rağmen, AB ile yakın iş birliği içinde bulunan Türkiye ve Norveç, NATO kanat ülkeleri olarak çeşitli uluslararası ve bölgesel sorunlar hakkında benzer görüş ve endişeleri paylaşmaktadır"

Haber 31-08-19 18:46

DHA DIŞ- Çavuşoğlu, enerji şirketi Equinor'u ziyaret etti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Trakya’da doğalgaz çalışmaları yapan Norveç enerji şirketi Equinor’un Oslo merkezini ziyaret ederek şirketin çalışmaları hakkında bilgi aldı ve Tekirdağ’da çalışmaları yürüten ekibe canlı bağlantı yapıldı.

Haber 30-08-19 14:08

Bakan Çavuşoğlu’ndan 30 Ağustos mesajı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Norveç’in başkenti Oslo’da düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunda, “26 Ağustos 1071’de Malazgirt’de Anadolu’nun kapılarını açan ecdadımız 30 Ağustos Zaferi ile bu toprakları sonsuza dek Türk yurdu olarak muhafaza edeceğimizi ilan etti” dedi.Temaslarda bulunmak üzere Norveç’te bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye Oslo Büyükelçilik Rezidansı’nda düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonuna katıldı.

Haber 29-08-19 22:22

Norveç'te camide saldırganı durduran 65 yaşındaki Muhammed Refik'e övgü: 'Kahramanımız çok hızlı davrandı'

Cumartesi günü Norveç'in başkenti Oslo yakınlarındaki Al-Noor Camii'ne düzenlenen silahlı saldırıda sadece bir kişi yaralanmasının en önemli nedeninin, 65 yaşındaki Muhammed Refik'in saldırganı durdurması olduğu ortaya çıktı.

Haber 12-08-19 13:30

Norveç'te Cami Saldırısı: Bir Yaralı

Norveç’in başkenti Oslo yakınlarında bir camiye giren silahlı saldırgan bir kişiyi yaraladı. Saldırgan camidekiler tarafından etkisiz hale getirildi ve polise teslim edildi

Haber 11-08-19 00:21

Norveç'te camide silahlı saldırıya uğrayan kişi yaralandı

Başkent Oslo yakınlarındaki El-Nur İslam Merkezi'nde bir kişi, silahlı saldırı sonucu yaralandı

Haber 10-08-19 20:25

Filistin Devlet Başkanı Abbas: “ABD barış için hiçbir şey yapmadı”

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail Hükümeti ve Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) arasında imzalanan Oslo Anlaşması’ndan bu yana ABD’nin Filistinliler ve İsrail arasındaki barış sürecini ilerletecek hiçbir şey yapmadığını söyledi.Oslo Anlaşması, İsrail Hükümeti ve Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) arasında ilk defa 1993 yılında barış sürecini başlatmak için imzalandı.

Haber 04-07-19 16:31

İsrail zulmü Gazzeli balıkçıları da mağdur ediyor

İsrail'in yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde, 1993'te imzalanan Oslo Anlaşması'na göre 20 mil olan avlanma mesafesini keyfi şekilde düşürmesi tek geçim kaynağı balıkçılık olan binlerce aileyi mağdur ediyor - İsrail güçleri avlanma mesafesini geçtikleri gerekçesiyle el koyduğu balıkçı teknelerini bazen yıllarca elinde tutuyor - Eylül 2016'da el konulan teknesine 3 yıl sonra kavuşan Gazzeli balıkçı Abdulmuti el-Hebil: "Her ne kadar tekneme kavuşmuş olmanın sevincini yaşasam da İsrail'in 3 yıldır elinde tuttuğu tekne şu an mermi delikleriyle dolu ve ne yazık ki artık balıkçılık yapabilmek için uygun değil" "Tekne tamamen kullanılamaz hale gelmiş. Bu tekne 27 balıkçı için geçim kaynağıydı. Tekrar iş görür hale gelirse aileleriyle birlikte yaklaşık 200 kişi yine bu tekneden ekmek yiyebilecek"

Haber 04-07-19 13:53

İzlanda'nın iddiasının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı

İzlanda Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama, A Milli Futbol Takımı'nın 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Reykjavik'te oynayacağı maç öncesi "Türkiye'nin Oslo Büyükelçiliğinin zamanında bildirimde bulunmadığı" iddiasının gerçeği yansıtmadığını, işlemlerin 3 hafta öncesinde başlatıldığını ortaya koydu.

Spor 29-06-19 18:50

İzlanda'nın iddiasının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı

İzlanda Dışişleri Bakanlığı, daha önceki iddiasının aksine Türkiye'nin Oslo Büyükelçiliğinin, A Milli Futbol Takımı'nın 2020 Avrupa Şampiyonası Elemelerinde bu ülkede oynayacağı maçı 16 Mayıs'ta kendilerine bildirdiğini açıkladı - Bakanlıktan daha önce Milli Takım kafilesinin havaalanında sıkı güvenlik kontrolüne maruz bırakılması üzerine "zamanında bildirimde bulunulmadığı" ileri sürülmüştü

Haber 29-06-19 18:11

Venezuela'dan Türkiye'ye Oslo süreci çağrısı

Venezuela Devlet Başkanı Yardımcısı Aristobulo Isturiz, Türkiye'nin kendilerine karşı yürütülen ambargodan korkmayarak zor zamanlarında yanlarında durduğunu belirterek "Biz ülkemizdeki krizi çözmek istiyoruz ve Türkiye de bizim yanımızda olduğunu gösterdi. Bu nedenle Türkiye de Venezuela'daki barış için Oslo sürecine dahil olmalı." dedi.

Trend 17-06-19 11:52

Türkiye de Venezuela'daki barış için Oslo sürecine dahil olmalı

Venezuela Devlet Başkanı Yardımcısı Aristobulo Isturiz: - "Türkiye bize karşı yürütülen ambargodan korkmadı ve bizim zor zamanımızda yanımızda durdu. Biz ülkemizdeki krizi çözmek istiyoruz ve Türkiye de bizim yanımızda olduğunu gösterdi. Bu nedenle Türkiye de Venezuela'daki barış için Oslo sürecine dahil olmalı" - "Bazı Avrupa ülkeleri ve özellikle ABD, Venezuela'nın varlıklarına el koydu ve ambargo uyguladı. Bu ülkeler, Venezuela ile savaşıyorlar ve hükümet bunu sona erdirmek için uğraşıyor" - "Bizim asıl düşmanımız ABD Devlet Başkanı Donald Trump’tır ve ülkedeki ekonomik kriz onun yüzündendir. Trump ülkemizin iç işlerine karışmamalı ve ülkeye karşı koyduğu ambargoyu kaldırırsa problemimiz kalmayacak"

Haber 17-06-19 11:28

Son dakika! Çavuşoğlu, İzlandalı mevkidaşı ile görüştü: Kabul edilemez

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İzlanda Dışişleri Bakanı ile telefonda görüştü. Görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, Çavuşoğlu, mevkidaşına takımımızın varışından 3 hafta öncesinden ve seyahatin hemen öncesinde tekrar Oslo Büyükelçiliğimiz ve Reykjavik Fahri Başkonsolosumuz tarafından bildirimde bulunulmasına rağmen havaalanında Milli Takımımıza yönelik muamelelerin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Haber 11-06-19 13:24

Türkiye'den İzlanda'ya nota

DIŞİŞLERİ Bakanlığı'nca A Milli Futbol Takımı'nın İzlanda'da havalimanında maruz kaldığı duruma ilişkin Türkiye'nin Oslo Büyükelçiliği'nce bu ülkeye nota verildiği açıklandı.

Haber 10-06-19 12:12

Maduro hükümeti ile muhalifler arasındaki Oslo görüşmeleri

Görüşmelerin ikinci turu anlaşmasız tamamlandı - Taraflar müzakereye devam etme niyetlerini vurguladı

Haber 30-05-19 14:08

Venezuela'daki krizin aşılması için Oslo süreci başlıyor

Venezuela'da Devlet Başkanı Maduro ve muhalif lider Guaido'nun temsilcileri, Norveç'in arabuluculuğunda bir araya gelecek.

Haber 26-05-19 17:58

Tuncer’in turizm fotoğrafları Oslo’da sergilenecek

Turizm Yazarları Derneği (TUYED) üyesi, fotoğraf sanatçısı Halil Tuncer’in “Fotoğraflarla Türkiye” sergisi, 3 Mayıs’ta Norveç’in Oslo kentindeki Türk Büyükelçiliğinde sergilenecek.

Yurthaber 29-04-19 14:55

İsrail'deki seçim sonuçları barış umutlarını yok etti

Filistin Kurtuluş Örgütü Genel Sekreteri Saib Ureykat: - "İsrailli seçmen, apartheid rejimi için oy verdi. Parlamentoya giren 120 milletvekilinin sadece 18'i iki devletli çözümü destekliyor" - Filistinli yazar ve analist Abdulmecid Suveylim: - "Sonuçlar, Kudüs kentinden, Filistinlilerin kendi topraklarına dönüş hakkından ve mültecilerin haklarından söz etme imkanı kalmadığına işaret ediyor. Oslo Anlaşması ve her şey tehlikede. İsrail sağının politikası nedeniyle Filistin-İsrail ilişkisi, Filistin'in İsrail'i tanıması ve her şey tehlikede" - Filistinli siyasi analist Talal Avkel: - "Gelecek aşamada barış süreci yok olacak, 'yüzyılın anlaşması' büyük engellere takılmadan uygulanacak ve Filistinlilere, Araplara ve bölge ülkelerine programlar dayatılacak"

Haber 12-04-19 13:11

Euronext Oslo Bors için verdği teklifi yükseltti

Avrupa hisse senedi pyasası Euronext, Norveç hisse senedi piyasası Oslo Bors’u satın almak için teklifini yükseltti.

Finans 04-02-19 12:02

Multimilyoner iş adamının eşi fidye için kaçırıldı

Norveçli multimilyoner iş adamının eşi fidye için kaçırıldı.Norveçli multimilyoner iş adamının 68 yaşındaki eşi Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, Ekim ayında Oslo yakınlarında ortadan kaybolmuştu.

Haber 30-01-19 11:44

Norveç, Polonya’nın Oslo Konsolosu’ndan ülkeyi terk etmesini istedi

Norveç, Polonya’nın Oslo Konsolosu Slawomir Kowalski’den ülkeyi terk etmesini istedi.

Haber 29-01-19 23:36

MEB'den Türkçe için iki hayati proje

Milli Eğitim Bakanlığınca Türkçenin korunması ve geliştirilmesi için yürütülen iki proje ile okul öncesinden lise 12. sınıfa kadar her sınıf düzeyinde söz varlığı gün yüzüne çıkartılacak, ana dilde dört temel becerinin farklı araçlarla ölçülmesi sağlanacak - Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, projeler için Türkiye'den ve dünyadan alanında uzman akademisyenlerin katılımıyla düzenlenen iki ayrı çalıştayda Türkçeye verdiği önemi anlattı - Ziya Selçuk: - "Öğrencilerimizin dört temel dil becerisi yeterliliklerinin tespit edilmesi ve Türkçe söz varlığının tespitine yönelik çalışmalara çok önem veriyorum. Bu çalışmalar, Türkçeye Kutadgu Bilig'den beri nefes verenlerin ruhunu şad edecek" - Norveç Oslo Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamil Özerk: - "Diller ölmez, diller gerilemez, diller ancak öldürülür. O nedenle dilimize sahip çıkmamız lazım"

Haber 28-12-18 12:54