Terlemek Haberleri

Sararmış yastık kılıflarını kar gibi bembeyaz yapıyor! Ter lekelerine en etkili çözüm

Sararmış yastık kılıfları görüntüsüyle can sıkıcı olabiliyor. Uyku sırasında terlemek, ağız suyunun akması, yağlı saç gibi nedenler yastıkların kirlenmesine sebep vererek sararmış bir görüntü ortaya çıkarıyor. Evde deneyeceğiniz temizlik yöntemiyle yastık kılıflarınızı kar gibi bembeyaz yapabilirsiniz.

Kadin 2023-09-02 16:36:14

Terlemenin faydaları nelerdir? Vücut terleyince ne olur?

Terlemek vücudumuzun doğal bir tepkisidir ve sağlığımız için önemlidir. Terleme vücudun ısısını düzenlemeye yardımcı olurken toksinlerin atılmasını sağlar. Sağlıklı bir terleme süreci vücuttaki sıcaklığın dengelemesine yardımcı olurken aynı zamanda cildin temizlenmesini sağlar. Terlemek vücutta rahatlama hissi yaratarak stresi azaltabilir. Peki, vücudumuz terleyince ne olur?

Haber 2023-05-28 21:58:53

Göz ardı etmeyin! Terlemeniz büyük tehlike hakkında uyarıyor olabilir...

Terlemek en rahatsız edici sağlık problemleri arasında bulunuyor. Genellikle sıcak havalarda yaşanan terlemeler kışın da görülebiliyor. Vücutta gelişen bazı terlemeler doğal olarak görülse de olağan dışı durumlar kalp krizi ve düşük kan şekeri gibi hastalıklar hakkında uyarıyor.

Haber 2022-12-20 13:40:19

Sararmış yastık kılıflarını bembeyaz yapacak! Yeni alınmış gibi olacak

Uyku sırasında terlemek, ağız suyunun akması, yağlı saç gibi nedenler yastıkların kolayca pislenmesine yol açıyor. Bembeyaz yastık kılıfları zamanla sararıp kötü bir görünüme neden olabiliyor. Birçok ev hanımı sararmış yastık kılıfı nasıl temizlenir? Sararan yastık kılıfları nasıl beyazlatılır? diye düşünüyor. İşte yastıklarınızı kar gibi bembeyaz yapmanın kolay yolu...

Kadin 2022-11-06 11:06:47

Duşun sıcaklığından duşta kalma süresine kadar tamamen yanlış yapıyormuşuz!

Duş almak daha temiz ve sağlıklı olmak için en temel ihtiyaçlarımız arasında bulunuyor. Terlemek doğal bir problem olsa da kokusu rahatsız edici olabiliyor. Toplumda kokan insanlar hoş karşılanmıyor. Bu nedenle sık sık duş almak gerekiyor. Uzmanlar duşta kalma sürenizin ve duş sıcaklığın yanlış olabileceğini belirtiyor.

Haber 25-09-22 16:09

Terlemeniz sıcak havalardan kaynaklanmıyor olabilir! O tehlikeli hastalığın belirtisi...

Terlemek toplumda sıklıkla görülen rahatsızlıklar arasında bulunuyor. Bu durum hem terleyen kişiyi hem de çevresini oldukça rahatsız ediyor. Terlemenin genelde hava değişimlerinden meydana geldiği düşünülse de altında yatan neden çok ciddi olabiliyor. Terlemek lenf kanseri(lenfoma) belirtileri arasında bulunuyor.

Haber 16-09-22 09:30

Her aktarda bulunuyor! Terlemeyi önlemenin yolu buradan geçiyor

Terlemek rahatsız edici durumlara sebep olabiliyor. Özellikle yaz aylarının bunaltıcı sıcak havaları nedeniyle terleme çok daha artış gösteriyor. Terleme sorununuzdan şikayetçiyseniz bu sorunun çözümü aktardan geçiyor. Tuz sabunu terleme miktarını azaltan en iyi çözümler arasında bulunuyor.

Haber 16-08-22 11:18

Terlemeyi önlemek için bulduğu yöntem sosyal medyayı ikiye böldü

Terlemek gün içerisinde en fazla sıkıntı veren durum olabilir. Herkes terlemekten şikayetçi olsa bu konuda yapılabilecek yöntemler maalesef kısıtlı. Tiktok hesabı üzerinden terlemeye bulduğu çözümü gösteren kadın sosyal medyayı ikiye böldü.

Kadin 14-08-22 08:34

Önemsiz diyerek geçmeyin! Geceleri uyutmuyorsa mutlaka doktora gidin

Kalp krizi her sene milyonlarca insanın ölümüne sebep oluyor. Kalp krizi ani yaşansa da öncesinde bazı belirtiler gösterebiliyor. Bu belirtilerin genellikle kalpta ağrı ve sıkışma hissi olduğu düşünse de bir neden olmadan terlemek de ciddi bir belirti olarak görülüyor.

Haber 13-06-22 17:56

Terlemek ne demek? Terlemek kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Diller ilk ortaya çıktıkları günden bu yana değişmiş, gelişmiş, bölünmüş ve hatta bazıları ölmüştür. Türkçe, hala yaşayan dillerden biridir ve dünyada yaklaşık 250 milyon kişi tarafından konuşulmaktadır. Türkçe, lehçelere ayrılmaktadır. Bu lehçeler kendine has kelimelere sahip olmakla beraber bazı kelimeleri de paylaşmaktadır. Türkçede bulunan bazı kelimeler yaygın olarak bilinmeyebilir. Bilinmeyen kelimeler görüldüğü zaman anlamı araştırılır. Terlemek kelimesi de anlamı merak edilen ve araştırılan kelimelerden biridir. Terlemek kelimesi ne anlama gelir?

Egitim 23-05-22 18:07

Su gibi terlemek ne demek? Su gibi terlemek TDK sözlük anlamı nedir?

Deyimler, cümle veya söz öbeği olarak bulunabilirler. Deyimler, tıpkı atasözleri ve birleşik fiiller gibi kalıplaşmış ifadelerdir. Eski zamanlardan günümüze kadar gelmişlerdir ve söyleyeni belli değildir. Atasözlerinin ve birleşik fiillerin de oluşma zamanı bilinmez. TDK; deyimler, atasözleri ve birleşik fiilleri sözlükler yardımıyla listeler. Böylelikle bilinmeyen sözleri bulmak kolaylaşır. Su gibi terlemek ifadesi de yaygın olarak kullanılan ve anlamı araştırılan sözlerden biridir. TDK sözlüğe göre Su gibi terlemek ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 19:23

Bıyığı (veya bıyıkları) terlemek ne demek? Bıyığı (veya bıyıkları) terlemek TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, belirli durumları çarpıcı bir şekilde ifade eden kalıplaşmış sözlerdir. Birleşik fiiller de yeni bir anlam kazanarak kalıplaşmış bir ifade sunarlar. Ancak bu sözler geçmiş zamanlarda ortaya çıktığı için günümüzde bazılarını anlamak zordur. Bazıları ise ilk duyulduğu andan itibaren anlamını ortaya serer. Kalıplaşmış ifadelerden biri olan Bıyığı (veya bıyıkları) terlemek ne demektir? Bıyığı (veya bıyıkları) terlemek, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 17:52

Yaklaşan sıcak yaz aylarında terlemenizi önleyecek doğal ürün önerileri

Terlemek her mevsim yaşanan doğal bir durum ancak ter kokusuna katlanmak zorunda değiliz. Tüm gün yoğun çalışsak ya da sıcağa maruz kalsak da terlemeyi en aza indirebilir, ter kokusunu önleyebiliriz. Eğer siz de kişisel hijyeniniz kadar sağlığınıza ve çevreye de önem veriyorsanız doğal içerikli ürünleri tercih edebilirsiniz. Terlemenizi engelleyecek doğal ürünleri keşfetmek için yazımızı incelemeden geçmeyin deriz!

Haber 10-05-22 15:43

Beyaz kıyafetlerin kabusu koltuk altı lekelerinden kurtulmak mümkün! Bu sarı lekeleri temizlemek için...

Terlemek, toksinlerin atılması için gerekli bir vücut faaliyeti olsa da, çoğu zaman kötü koku ve leke gibi problemleri de beraberinde getirebiliyor. Özellikle beyaz kıyafetlerde ter lekeleri öyle bir sararma yapıyor ki, kıyafetlerinizi atmayı bile düşünebiliyorsunuz. Peki birkaç pratik ve basit yöntemle bu lekelerden kurtulabileceğinizi biliyor musunuz? İşte detaylar...

Haber 23-10-21 16:00

Beyaz kıyafetlerin kabusu koltuk altı lekelerinden kurtulmak mümkün! Bu sarı lekeleri temizlemek için...

Terlemek, toksinlerin atılması için gerekli bir vücut faaliyeti olsa da, çoğu zaman kötü koku ve leke gibi problemleri de beraberinde getirebiliyor. Özellikle beyaz kıyafetlerde ter lekeleri öyle bir sararma yapıyor ki, kıyafetlerinizi atmayı bile düşünebiliyorsunuz. Peki birkaç pratik ve basit yöntemle bu lekelerden kurtulabileceğinizi biliyor musunuz? İşte detaylar...

Kadin 23-10-21 01:38

Aşırı terlemek farklı hastalıkların habercisi olabilir! Mutlaka test yaptırın

Aşırı terleme diye adlandırılan, kişilerin normalin üzerinde terlemesi günlük hayatı olumsuz etkilerken yaşam kalitesini de ciddi oranda düşürdüğünü belirten İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Hayri C. Kara, aşırı terlemenin farklı hastalıkların habercisi olabileceğini söyledi.

Haber 10-09-21 11:34

Aşırı terlemek farklı hastalıkların habercisi olabilir

Medicana Avcılar Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hayri C. Kara: - "Aşırı terleme şikayeti kesinlikle ciddiye alınmalı ve nedenleri üzerinde durulmalıdır. Özellikle yaz aylarında terlemek normal kabul edildiği için bu sorun çoğu kez görmezden gelinir ancak sebebinin ne olduğunun araştırılmadığı durumlarda uzun vadede ciddi problemlerle karşılaşılabilir"

Yurthaber 09-09-21 14:52

Terlememek bu hastalıkların belirtisi olabilir! Uzmanlardan terlemeyenler için önemli açıklama...

Terlemek, özellikle de yazın tam bir kabus olarak görünse de, aslında vücudumuzun yaşamsal fonksiyonları için oldukça gerekli bir durum. Görevi sadece ısınan vücudu serinletmek kadar basit değil. Terlemek niçin önemlidir? Terlemememek normal midir? Yoksa bir hastalık belirtisi midir? Cevaplar yazımızda.

Haber 22-07-20 12:33

Bu doğal yöntemlerle ter kokusu tarihe karışıyor! Bal, sirke ve karbonat ile...

Ter kokusu bakterilerin koku yapan bölgelerde birikmesi sonucu oluşur. Vücudumuzda biriken toksinleri ter bezlerimiz aracılığıyla atsak bile terlemek çoğu zaman rahatsızlık verir. Özellikle yaz aylarında daha ağır bir koku saçan terimiz deodorant, parfüm gibi kimyasallarla önlenebilir fakat bu maddeler de içeriklerinde bulunan kimyasallar nedeniyle vücudumuza zarar verir.

Kadin 13-07-20 14:42

Aşırı Terlemek Ciddi Problemlerin Habercisi Olabilir

Dr. Belda Yurtseven Tüner, aşırı terlemenin ciddi problemlerin habercisi olabilecğini söyledi.Dermatoloji Uzmanı Dr. Belda Yurtseven...

Yurthaber 25-07-18 13:53

Terlemek Artık Sorun Olmaktan Çıkıyor

Yaz aylarının korkulu rüyası olan terlemek, yoğun terlemenin bulunduğu bölgelere yapılan küçük müdahalelerle kabus olmaktan...

Yurthaber 09-05-17 10:18

Terlemek Utandıran Sorun Olmasın

Profesyonel Makyaj Uzmanı ve Uzman Estetisyen Neslim Güngen, terlemenin artık utandıran sorun olmaktan çıkacağını söyledi.Hamilikte...

Yurthaber 11-07-16 11:50

Terlemek Kabusunuz Olmasın!

Terlemenin kişinin günlük ve sosyal aktivitelerini engelleyen ve hayatını olumsuz yönde etkileyen bir durum olduğunu...

Yurthaber 08-05-15 14:21

Terlemek kabusunuz olmasın!

Aşırı terlemeyi kontrol altına alacak Tereson ile gün boyu taze kalın!

Haber 29-06-11 09:54

'Terlemek kötü birşey değil'

Japon uzmanların araştırmaları, 'erkekler terler, kadınlar ise parlar' sözünün doğruluğunu kanıtladı. Araştırmaya göre erkekler 'daha etkilş şekilde' terliyor.

Haber 08-10-10 11:16

Artık terlemek yok

Yaşamınızı olumsuz yönde etkileyen koltuk altı terlemesinden yarım saat içinde kurtulabilirsiniz…

Haber 09-04-10 13:18

Erdoğan: Barış için terlemek istiyorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Barışın, sevginin, kardeşliğin egemen olduğu bir dünya için terlemek, bunun için mücadele etmek istiyorum'' dedi.

Haber 24-11-09 18:18

Diyet masalları

"Aç karına limon suyu içmek, saunada terlemek, düzenli seks yaparak zayıflamak, ilaç kullanmak, tek öğün yemek" gibi inanışların diyet yapmaya çok da faydalı olmadığını biliyor musunuz?

Haber 15-08-09 12:26