Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    2015 Biterken: Bu Yıl Gene Yaptığınız, 2016'da Yapmayacağınızı Umduğumuz 7 Önemli Hata

    '2016'da çamaşır makinanızı zamanında kurun, mutfakta bulaşık makinası biriktirmeyin!' tarzı öneriler bugünlerde herkesin dilinde olsa da... Asıl mevzu o değil!

    1. Bu yıl gene riskten kaçındınız...

    2015 mazi oluyorken, biraz maziyi hatırlayarak başlayalım istedik. Ortaokul, lise zamanlarını arkadaşlarıyla masa oyunları oynayarak geçirenleri, Monopoly'den sıkılanları; Dungeons & Dragons'u da kuralları bilmediği için oynayamayanları piste davet ediyoruz: İşte RİSK budur!

    Neyse, konuyu daha en baştan dağıtmayalım.

    'Azıcık aşım, ağrısız başım' mottosuna uyduğunuz, ancak sizin azıcık aşınızın yanında insanların neler kazandıklarını gördükçe can sıkıntısından can sıkıntısına koştuğunuz bir yılı daha geride bıraktık. Sizlere; alınması gereken noktalarda risk alabileceğiniz, belki de hayatınızı değiştirebilecek adımları korkmadan atabileceğiniz bir 2016 dileriz! 2. İlkokul yıllarınızdan beri kendinizi başkalarıyla karşılaştırmaktan bıkmadınız!

    Bu durum sizin suçunuz değil, hepimiz biliyoruz ki daha 6-7 yaşlarımızdan itibaren ailelerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından yarış atı kostümü geçiriliyor üstümüze.

    'Handan Teyzen'in kızı Pelin Türkçe'den 100 almış... Sen şu 82'yi bir sonraki sınava yükseltmeye bak!' cümleleriyle büyüdük hepimiz. Sonra o cümleler 'Handan Teyzen'in kızı Pelin mezun olur olmaz 4000 TL maaşla başladı'lara dönüştü. Hemen ardından da o nalet Pelin evlendi ve eşiyle birlikte Londra'ya taşındı.

    Peki Pelin'in sizin hayatınızdaki rolü ne? Size nasıl bir katma değer sağladı şu ana kadar? Pelin'den üstün olmanın size gerçek anlamda nasıl bir avantajı olacak? Pelin'i bıraktığınız, yalnızca kendinizle yarıştığınız, kendi başarılarınıza odaklandığınız bir 2016 dileriz! 3. Kibarlığa gerek yok: Gerizekalılara aşık oldunuz.

    Gönlünüzü bir kez daha ota konduramadığınız bir yılı daha geride bıraktık galiba?

    Bir noktaya kadar şans tabii bu işler, kısmetse olur. Ancak size iyi hissettirmeyen, -hatta bahsi arttırıyoruz; size hayatı zindan eden biriyle bir arada olduğunuzu düşünmeye başladığınız anda mantığınızı duygularınızın önüne koymanız, bu kahrolasıca ilişkiyi bir an evvel bitirmeye çalışmanız gerekliydi.

    2016'da umarız doğru kişiyle birlikte olursunuz!4. Hep onay beklediniz, duygularınızı başkalarının kontrol etmesine izin verdiniz :(

    Başkalarının sizi onaylamasına ihtiyaç duyduğunuz, Facebook & Instagram like'larıyla, Twitter retweet'leriyle mutluluğu bulduğunuz bir yılı daha geride bıraktınız...

    Biraz olsun rahatlamak, keyiflenmek, hayatınızın aslında ne kadar değerli olduğunu farketmek için başkalarının söylediklerine, sizi yönlendirdikleri yöne gitmenize gerek yok; biliyorsunuz değil mi?

    Bunun farkına vardığınız bir yeni yıl dileriz! 5. Kendi değerinizi bir türlü bilemediniz...

    Kendinizi başkalarıyla kıyaslarsanız, gerizekalılara aşık olursanız, her zaman da başkalarından onay beklerseniz; bu madde de kaçınılmaz son olarak vuku buluyor...

    Kendi kendinize 'Bekleneni veremiyorum!' diye düşünüp durduğunuz, aynada kendinize bakıp 'Çirkinim ben!' diye histeri krizleri yaşadığınız,

    'Handan Teyzem'in kızı Pelin 4000 TL kazanıyor ayda, ben aptalım galiba o kadar kazanamıyorum.' sözleriyle kendinizi yetersiz hissettiğiniz 2015'i tek hamlede çöpe atmanızı öneririz.

    2016 kendi güzelliklerinizi, iyi özelliklerinizi farkettiğiniz; kendinize iyi davrandığınız bir yıl olsun! 6. Yanlış insanlara güvendiniz!

    Taksicilerin kendi haklarında iddia ettikleri üzere, siz de onlar gibi 'insan sarrafı' değilseniz; arkadaş seçimlerinizde hatalarınız ömrünüz boyunca olacak! Farklı farklı konularda, yanlış yanlış insanlara bel bağlayacaksınız, canınız sıkılacak.

    Bunun hakikaten önüne geçilmiyor. 2016'da bu kötü kaderinizin azalması dileğiyle! 7. Yanlış kararlarınızdan sürekli pişmanlık duydunuz :/

    Yanlış kişiyle aşk, yaptığınız onca hata, pek çok yanlış seçim... Hepsinin çaresi var da, bunun yok işte. Pişmanlık!

    Hayatınızdaki yanlışlardan sağlıklı seviyede pişmanlık duyup, bu yanlışları düzeltme yoluna gidebiliyorsanız ne ala... Ama uzun uzun pişman olmanın, 'bitti gitti' demeniz gereken her zımbırtıya kafayı takmanın pratikte size hiç bir yararı yok. Aksine, tam bir depresyon sebebi!

    Hatalar defterini kapatıp, yakıp, küllerini de 'körolası çöpçüler'in süpürmesi için sokağa savurduğunuz; Weasley kardeşler gibi hiçbir şeyden pişmanlık duymadığınız, aksine size tecrübe kazandırdıklarını düşünüp iyi hissettiğiniz bir 2016 umuyoruz sizler için! Bonus: Gelir testini zamanında yaptırmadınız, şimdi hayvan gibi GSS borcunuz var!

    Son madde en acısı, en yürek dağlayanı...

    Gelir testi yaptırmanız için son gün çoktan geçti, yırtık dondan fırlar gibi bir anda ortaya çıkan, hayatı size zindan eden o Genel Sağlık Sigortası birikmiş prim borcunuzu yapılandırma fırsatını kaçırdınız.

    Geçmiş olsun. İnşallah 2016'da yeniden 'borç yapılandırma' fırsatı size verilir!

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler