EĞİTİM

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2022 Üniversite tercihleri ne zaman? 2022 YKS üniversite tercih dönemi ne zaman başlayacak ve bitecek?

ÖSYM tarafından düzenlenen YKS sınavının ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi 18 Haziran'da yapılmıştı. Adaylar 19 Haziran'da ise ikinci ve üçüncü oturuma katıldı. Sınav sonrası adaylar tercih sürecinin ne zaman başlayacağını ve ne zaman sonlanacağını araştırmaya koyuldu. Vatandaşlar konuya ilişkin araştırma yapmaya devam ediyor. Peki 2022 YKS üniversite tercihleri ne zaman başlayacak ve bitecek? İşte tercih maratonu hakkında merak edilenler...

Üniversiteli olmak isteyen ve YKS sınavına katılan binlerce aday tarafından üniversite tercih süreci yakından takip ediliyor. Adaylar 18-19 Haziran'da Temel Yeterlilik Testi (TYT) , AYT ve YDT sınavlarına katılmıştı. Üç oturum sonrası tercih süreci araştırmaları da başladı. Peki 2022 üniversite tercihleri ne zaman başlayacak? Konuya ilişkin detaylar haberimizde...

2022 YKS ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) geçtiğimiz sene 26-27 Haziran tarihlerinde gerçekleşmişti. Sınav sonuçları ise 28 Temmuz 2021 tarihinde saat 07.00'den itibaren erişime açılmıştı.

Bu sene 18-19 Haziran tarihlerinde gerçekleşen sınavın sonuçlarının ise 20 Temmuz tarihinde erişime açılması bekleniyor. Söz konusu tarihin netliği veli ve adaylar tarafından merak ediliyor ancak ÖSYM'nin yaptığı çalışmalara göre bu tarih daha erken bir zaman dilimine de çekilebilir. Konuyla ilgili yeni bir bilgi paylaşıldığında sayfamızda yer vereceğiz.

2022 ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

2022-YKS sınavına bu sene yapılan başvuru sayısı da oldukça merak edildi. Sınav, en fazla adayın başvurduğu sınav oldu. Bu sene YKS sınavına başvuran adayların sayısı geçtiğimiz yıldan yaklaşık 650 bin daha fazla hale geldi. Adaylar sınav sonrası tercihleri beklemeye koyulacak.

Adaylar sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercihlerini, "https://ais.osym.gov.tr" sayfası üzerinden ve ÖSYM AİS mobil uygulaması vasıtasıyla gerçekleştirecek. Tercih işlemleri de yine sınav sonuçlarının ilan edilmesinden sonra yaklaşık bir hafta içinde başlayak.

Keşfet


En Çok Aranan Haberler