Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    99942 Apophis dünyaya çarpacak mı?

    NASA yetkilileri ve farklı gök bilimciler, 99942 Apophis asteroitinin Dünya'ya yakın geçeceğini, ancak çarpma olasılığının düşük olduğunu belirtse de kendisini bilim araştırmacısı olarak tanıtan Michael Horn, NASA'nın aksini iddia etti ve Apophis'in Dünya'ya çarpacağını ve milyonlarca kişinin öleceğini belirtti.

    99942 Apophis asteroiti hakkındaki haberler birkaç sene önce gündeme gelmişti. Yaklaşık 2,5 futbol sahası büyüklüğündeki bu dev asteroit, 2004 yılında keşfedilmişti.

    Hesaplamalara göre bu asteroit 2029'da Dünya'nın 300 bin km yakınından geçecek. 2036'da ise 40 bin km yakınından geçecek. NASA, Apophis'in 2036'da Dünya'ya çarpma olasılığının 45.000'de 1 olduğunu bir daha doğrulamıştı.

    Ancak kendisini bilim araştırmacısı olarak tanıtan Michael Horn, NASA'nın aksini iddia etti ve Apophis'in Dünya'ya çarpacağını belirtti.

    Michael Horn, korkutucu açıklamalarda bulundu. Dev gök cismi 99942 Apophis'in Dünya'ya çarpacağını belirtti. Eğer yolundan saptırılmazsa, yıkıcı etkilere neden olabileceğini ve milyonlarca insanın hayatını kaybedeceğini vurguladı.

    Horn, NASA ve diğer gök bilimcilerin tahminlerinin yanlış olduğunu savundu. Asteroitin Dünya'ya çarpacağını konusunda ısrar etti. Horn ve ekibi, Apophis'in, Kuzey Denizi ve Karadeniz arasındaki bir bölgeye çarpacağını söyledi.

    Michael Horn, Express.co.uk ile yaptığı röportajda kendisine ve ekibinin bulgularına güvendiğini, ülke liderlerinin asteroitin rotasını saptırmak için birlikte çalışmaları ve hazırlıklara başlamaları gerektiğini sözlerine ekledi.

    Horn yaptığı açıklamada, "Eğer Apophis rotasından saptırılmazsa 13 Nisan 2029'da veya 13 Nisan 2036'da, Kuzey Denizi ve Karadeniz arasındaki bir bölgeye çarpacak. Çarpışma esnasında ve çarpışmadan sonra yaşanacak olaylardan dolayı milyonlarca insan ölecek" dedi.

    Konu hakkında birçok bilgiye sahip olduğunu belirten Michael Horn, matematikçi Harry Lear ve NASA'nın eski mühendislerinden Matthew Wieczkiwwicz'i ise araştırma ekibinin kilit üyeleri olarak seçti.

    NASA, 99942 Apophis'in Dünya'ya çarpma olasılığını düşük olarak açıklasa da, asteroiti Potansiyel Tehlikeli Gökcismi kategorisine almıştı.

    Bununla birlikte SpaceX'in CEO'su ve ünlü girişimci Elon Musk daha önce attığı tweet mesajında, Apophis konusunda insanların endişelenmemesi gerektiğini belirterek, NASA'nın yanında yer almıştı.

    En Çok Aranan Haberler