YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Uysal:

Amasya Şeker Fabrikası AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Metin Uysal, "Bugün için hiçbir bankaya bir kuruş borcumuz yok" dedi.

Amasya Şeker Fabrikası AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Metin Uysal, "Bugün için hiçbir bankaya bir kuruş borcumuz yok" dedi.

Uysal, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle Amasya Şeker Fabrikası'nda gazetecilere faaliyetleriyle ilgili açıklama yaptı.

Göreve 2011 yılının Aralık ayında geldiğini anımsatan Uysal, Türkiye'deki 8 özel fabrikadan biri olan Amasya Şeker Fabrikası'nın 2012 yılı 59. kampanya döneminde 3 ay boyunca yaklaşık 700 kişiye direkt, 3 bin kişiye ise dolaylı olarak büyük ölçüde istihdam sağladığını belirtti.

Fabrika yönetiminde 3 yıl kalmayı planladığını ve ilk yıl istedikleri hedefleri gerçekleştirdiklerini kaydeden Uysal, şöyle konuştu:

"Şirketin 1991 yılındaki özerk durumundan başlayan ve bugünlere kadar devam etmiş olan Vakıflar Bankası ile süregelen borçları bulunmaktaydı. Dönemsel olarak değişken rakamlar oluşmuş, geçen yıl 24 Aralık 2011'de şu anki yönetim kurulu olarak göreve geldiğimizde Vakıflar Bankası'na kalan borcu, toplam 28 milyon liranın tamamını ödedik. Fabrikaya ait 20 yıllık ipotek ve hacizlerin tamamını kaldırdık. Bugün için hiçbir bankaya bir kuruş borcumuz yok. Çiftçilerimize 2012 yılında teslim ettiği pancardan kalan alacağı da 1 ay içinde ödeyecek parası hazırdır."

Göreve geldikleri ilk yıl fabrikayı borçlardan kurtararak güven tazelediklerini, 2013 ve 2014 hedefleri için çalışmaya başladıklarını belirten Uysal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İkinci yılımızda şeker ve yan ürün satışlarında daha iyi rekabet edebilmek için daha kaliteli ürünler elde edebilmek için ürünün maliyetlerini düşünmemiz gerekmekte. Maliyeti düşürücü, kaliteyi artırıcı, pazar geliştirici tedbirler alarak yatırım yapmak istiyoruz. Bu kapsamda 5 milyon liralık bir yatırım planlıyoruz. Üçüncü yılımızda ise atıl durumdaki gayrimenkulleri değerlendireceğiz. Atıl değerleri nakde çevirip yeni yatırımlar yaparak başta Suluova bölgesi organize sanayi olmak üzere şeker ve şekere bağlı yan ürünler bölge dokusuna, çiftçisine, besicisine destek sağlayacak üretimler yapmak hedefindeyiz. Ayrıca yaklaşık 4 aylık sezon boyunca görev alan işçilerimizi ilaveten 5-6 ay daha fazla çalıştıracak projeler planlıyoruz."

-"Kotamız arttı"-

Amasya Şeker Fabrikası'nın pancar kotasını bu yıl 61 bin 200'den 900 ton artırarak 62 bin 100'e çıkardıklarını anlatan Uysal, "Belirlenen hedeflere varılmasının yegane temeli pancar ekimidir. Çiftçilerimize kota uygulamasının olmayacağını söyledik. Bu yıl 900 ton şeker kotası daha ilave aldık. 2012 yılında kotamız 61 bin 200 iken üretimimiz 48 bin tonda kaldı. Bunun karşılığı üretilmeyen pancarın parasal karşılığı 40 milyon. Biz pancar üretimini artırmak istiyoruz. Amasya Şeker Fabrikası olarak C kotası pancar çıkmıyor olsa da parasını A kotasından ödeyeceğiz dedik ve ödedik. Devletin bu yıl kilosunu 135 liradan alacağı ürünü biz 150 liradan alacağız" dedi.

Birçok üründe çiftçiye ürün desteği verilirken pancar üreticisine destek verilmemesini eleştiren Uysal, pancar üreticisine destek istedi.

Muhabir: Murat Arslan - Fatih Mehmet Kürkçü

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler