Biyomedikal Muhendisligi Haberleri

Sağlık Bakanlığı 10 bin 900 sürekli işçi alacak! Resmi Gazete'de yayımlandı! İşte başvuru tarihleri

Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 10 bin 900 sürekli işçi alımı yapacak. İşçi alımına ilişkin ilan Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Sağlık Bakanlığı, temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi, klinik destek elemanı, hasta karşılama ve yönlendirme görevlisi, elektrikçi, inşaat boyacısı, marangoz, ısıtma ve sıhhi tesisatçı, bilgisayar sistem elemanı ve biyomedikal cihaz teknolojileri servis destek elemanı istihdam edecek.

Finans 2023-03-22 02:25:24

O 13 dakikada... Türkiye günlerce yoğun bakımdaki bu skandalı konuşmuştu! 'Kalem şakası'nda istenen ceza belli oldu

Türkiye günlerce Şişli'deki bir hastanede meydana gelen skandalı konuşmuştu. Skandala ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. Hastanede arkadaşıyla 'kalem şakası' yaparken yoğun bakım servisindeki oksijen vanalarını kapatarak bir kişinin ölümüne neden olan biyomedikal teknikeri F.K.'nin 'olası kastla öldürme' suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapsi istendi. Cumhuriyet savcısı tarafından açıklanan mütalaada sanığın 16.40'da vanaları kapattığı, 16.53'te de tanığın açtığı tespitine yer verildi.

Haber 2023-02-04 12:24:23

Avusturyalı bilim adamlarından mucizevi buluş! Yaraları dikişe gerek kalmadan kapatıyor

Yaraların kapanması oldukça zorlayıcı olabiliyor. Büyük ve derin yaralar için genellikle dikiş işlemi uygulanıyor. Ancak dikiş atana yüksek kan kayıpları yaşanabiliyor. Avustralyalı ve Amerikalı biyomedikal mühendisler zımba ya da dikişe ihtiyaç duymadan deri ve iç organ kesiklerini 60 saniyede kapatan cerrahi yapıştırıcı geliştirdi.

Haber 2022-10-24 13:30:47

ABD'ye giden Kılıçdaroğlu'ndan ilk mesaj: Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılı vizyonumuzun kalbinde yer alacak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ABD'deki ziyaretlerine devam ediyor. Boston'da bir takım görüşmeler gerçekleştiren Kılıçdaroğlu bilim insanı Dr. Canan Dağdeviren'le bir araya geldi.. Biyomedikal çalışmalar üzerine görümeler gerçekleştiren CHP lideri, "Türkiye’nin bilimde dünya ile rekabet edebilmesi Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılı vizyonumuzun kalbinde yer alacak." ifadelerini kullandı.

Haber 2022-10-10 18:18:10

Dünyada yaklaşık 200 bin kişide var! Japonlardan ALS'nin erken teşhisinde umut olacak çalışma

Japon uzmanlar, ALS hastalığının erken teşhisinde umut olacak bir çalışma ortaya koydu. Tokushima Üniversitesi Biyomedikal Bilimler Enstitüsü ve Wakayama Seikyo Hastanesi'nden bir grup araştırmacının yaptığı çalışmada şüpheli ALS vakalarının geleneksel ultrason cihazları kullanılarak erken evrede tespit edilebileceği saptandı. Buna göre, kolay ulaşılabilen ultrason cihazları ALS ile mücadelede önem kazanıp tanıyı kolaylaştırabilir. Dünya genelinde yaklaşık 200 bin kişi ALS hastalığına sahip.

Haber 04-09-22 10:12

Biyomedikal Mühendisliği mezunları ne iş yapar? Biyomedikal Mühendisliği bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Biyomedikal, sağlık sektörünün öne çıkan alt dallarından biridir. Biyomedikal Mühendisliği ise biyomedikal dalının kapsamında bulunan mesleklerden biridir. Bu bölümü okumak isteyen öğrencilerin kafasında Biyomedikal Mühendisliği bölümü nedir, eğitim süresi kaç yıl sürer, mezunları ne iş yapıp nerede çalışır, kamu ve özel sektördeki iş imkanları nelerdir gibi sorular bulunur.

Egitim 23-07-22 23:19

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi (MYO) mezunları ne iş yapar? Biyomedikal Cihaz Teknolojisi (MYO) bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte, sağlık kuruluşlarında çok fazla tıbbi cihaz ve sistem kullanılmaktadır. Biyomedikal sistemlerin tasarımı, kurulumu ve geliştirilmesi ile ilgilenecek, sistemlerin verimli kullanılmasında görev alacak teknik ve bilimsel anlamda yeterli personel ihtiyacına duyulan önem her geçen gün artmaktadır. İşte biyomedikal cihaz teknolojisi bölümü bu alanda donanımlı personelleri yetiştirmeyi hedeflemektedir. Biyomedikal Cihaz Teknolojisi (MYO) mezunları ne iş yapar?

Egitim 15-07-22 23:40

Biyomedikal ne demek? Biyomedikal kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sondan eklemeli bir dildir. Sondan eklemeli diller, kelimelerin anlamlarını kelimelere ek getirerek türetirler. Türkçe de bunun için yapım ve çekim eklerini kullanır. Anadili Türkçe olan kişiler bu ekleri çok kolay kavrayabilir. Kelimelere getirilen ekler otomatik olarak anlam oluşturulabilir. Ancak anadili Türkçe olanların bile bütün kelimelerin anlamlarına tam olarak hakim olması mümkün değildir. Bu nedenle bilinmeyen kelimelerin anlamlarına bakılır. Biyomedikal kelimesi de bilinmeyen kelimelerden biri olabilir. Biyomedikal kelimesinin anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 21:42

Yoğun bakımdaki şakalaşma faciayla bitmişti! 5 hastanın daha ölümünden sorumlu tutuluyor

İstanbul'da bir hastanede yaşanan skandal olayda biyomedikal teknikeri Fatih K. ile hemşire arasındaki şakalaşma, yoğun bakımdaki hastaları nefessiz bırakmış, içlerinden biri ise hayatını kaybetmişti. Korkunç olayın yankıları günlerce sürerken, yeni bir detay daha ortaya çıktı. Biyomedikal teknikeri Fatih K.’nin, yoğun bakımda hayatını kaybeden 5 hastanın daha ölümünden sorumlu olabileceği öğrenildi.

Haber 17-03-22 08:53

Koç Üniversitesi Hastanesi bünyesinde Klinik Araştırmalar Ünitesi açıldı

Alanında uzmanlaşmış araştırma personelinin bulunduğu ünite, klinik ve biyomedikal cihaz çalışmaları için araştırma ekosistemi sunuyor - VKV Sağlık Kuruluşları CEO'su Dr. Erhan Bulutcu: - "7 yılda hastanelerimizde 1 milyonu aşkın hastamız klinik hizmetlerden faydalandı"

Yurthaber 02-02-22 17:37

Son dakika... Hastanedeki şakalaşma ölümle sonuçlanmıştı! Flaş gelişme: İstenen ceza belli oldu

İstanbul'da bir hastanenin yoğun bakımındaki şakalaşma, bir hastanın ölümüyle sonuçlanmıştı. Skandal olayda son dakika gelişmesi yaşandı. Biyomedikal teknikeri ile hemşire arasındaki şakalaşma, yoğun bakımdaki hastaları nefessiz bırakmış, içlerinden biri ise hayatını kaybetmişti. Skandal olayda soruşturma tamamlandı. Yoğun bakımdaki Yusuf Sanin'in ölümüne neden olan tekniker Fatih K. hakkında, 'Bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçundan 9 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Haber 25-01-22 08:25

Türkiye'nin konuştuğu hastanedeki skandalda yeni gelişme! Kalem inatlaşması yüzünden oksijen vanasını kapatmıştı

Türkiye İstanbul'daki bir hastanede yaşanan skandalı konuşuyor. Hemşireyle biyomedikal teknisyeninin kalem inatlaşması ve ardından yapılan şakalaşma ölüm getirdi. "Kalemi getir yoksa yoğun bakım ünitesinin oksijen bağlantısını keserim" diyen Fatih K. dediğini yaptı ve oksijen vanasını kapattı. Nefessiz kalan bir hasta hayatını kaybederken, diğerleri ölümden döndü. Hemşire Ekrem K., sonu ölümle biten inatlaşmayı anlatırken, "'Kalemi vermezsen kapatırım' dedi. 'Kapatamazsın' dedim." diye konuştu.

Haber 16-01-22 08:18

Son dakika… Hastanede skandal şakalaşma! Yoğun bakımdaki hastaları nefessiz bıraktı…

İstanbul’da bir hastanede yaşanan akıllara durgunluk veren şakalaşma hastanın ölümü ile sonuçlandı. Hastanede yoğun bakımda görevli biyomedikal teknikeri ve hemşire arasındaki kalem şakası şöyle gelişti: "Kalemi getir yoksa yoğun bakım ünitesinin oksijen bağlantısını keserim" diyen Fatih K. dediğini yaptı ve oksijen vanasını kapattı. Ardından yoğun bakımda bulunan hastalar havasız kaldı ve bir hasta hayatını kaybetti. İşte son dakika haberinin detayları…

Haber 15-01-22 07:55

Biyomedikal sektörünün aranan elemanları bu okulda yetişiyor

Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2007'den itibaren Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı'nda tıbbi cihazların bakım-onarım, montaj ve tasarımını yapan öğrencileri sektöre hazırlıyor - Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Demirbağ: - "Mezun olan öğrencilerimizden iş isteyenlere 3-5 aylık kurslar süresince 3'er bin lira, daha sonrasında işletmeyle anlaşarak 4-5 bin lira gibi maaşlarla girmelerini sağladık. Buradan mezun olup 'Ben iş istiyorum.' diyen öğrencilerimizin hiçbirini boş bırakmadık"

Yurthaber 22-10-21 11:18

SUBÜ'de Biyomedikal Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu

Merkezde, biyomedikal çalışmalar için gerekli laboratuvarları kurmak, işletmek, medikal sistem ile cihazların ölçme, test, ayar ve kontrol çalışmalarını kapsayan süreçler, ulusal ve uluslararası düzeyde araştırılacak

Yurthaber 08-09-21 19:34

TÜBİTAK 52’inci lise öğrencileri araştırma projeleri yarışması

SANKO Okulları öğrencilerinin üç projesi, “TÜBİTAK 52’inci Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması”nda bölge elemelerini geçerek 24-28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Türkiye Finallerine katılma hakkı elde etti.SANKO Okulları öğrencileri Beyza Nur Ocak ve Zehra Naz Meriç’in, “Psikoloji Kategorisi”nde, “Yapay Zeka” temasında, öğretmeni Neriman Ersönmez rehberliğinde hazırladıkları “Olana Kadar Taklit Et - Yapay Zeka Destekli Güçlü Postür Takibi” adlı proje bölge elemelerinde birinci olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.Mustafa Ali Şahin, Yiğit Settar Evgülü ve Gökçe Bilge’nin “Teknoloji Tasarım Kategorisi”nde “Yapay Zeka” temasında öğretmenleri Neriman Ersönmez rehberliğinde hazırladıkları "Yapay Zekâ Destekli Yeni Nesil Mekân Havalandırma Sistemi" adlı proje de bölge elemelerinde jüriden tam not alarak bölge birinciliğiyle Türkiye finallerine katılma vizesini aldı.Ece Güner, Çiçek Dilara Kaya ve Elif Nida Tahaoğlu’nun “Biyoloji Kategorisi”nde “Sağlık ve Biyomedikal Cihaz Tenolojileri” temasında öğretmenleri Özgül Güner ve Neriman Ersönmez rehberliğinde hazırladıkları “Covid-19 Tespitinde Yeni Nesil Yapay Sinir Ağı Modellemesi ile Geliştirilen Duyu Test Cihazı” adlı proje de bölge birinciliği ile SANKO Okulları’nı ve Gaziantep’i Türkiye finallerinde temsil etmeye değer görüldü.Elçin İdil Hurman, Ekin Asyalı ve Sude Naz Gülşen’in “Biyoloji Kategorisi”nde “Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji” temasında öğretmenleri Özgül Güner rehberliğinde hazırladıkları “Kabak Lifinden Çevre Dostu Antibakteriyel Maske Üretimi” adlı projeleri ve Ahmet Metin Özmen’in “Yazılım Kategorisi”nde “Dijital Dönüşüm” temasında öğretmeni Yeşim Özzorlar rehberliğinde hazırladığı “Hastane@Dijital_Tr” adlı projesi bölge finallerinde ikinci oldu.SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, öğrencilerinin yedi projesinin bölge elemelerinde yarıştığını anımsatarak, “Üç projemiz birincilik elde ederek Türkiye finallerine katılma hakkı kazandı.

Yurthaber 01-04-21 16:00

KOVİD-19 HASTALARI YAŞADIKLARINI ANLATIYOR - Düğünümü ertelemek zorunda kaldım

Çukurova Devlet Hastanesi biyomedikal teknikeri Ali Koray Aktav: - "İnsanların dikkat etmesi gerekiyor. Düğünümü 20 gün erteleyerek yapabildim. Dikkat etsinler, 'Bana bir şey olmaz' diyerek bu süreci atlatamayız" - Kulak burun boğaz uzmanı Pakize Özberk: - "Her an kötü bir şeyler olabileceği endişesiyle yaşadım. Kendimi kötü ve yalnız hissettim" - Veri giriş personeli Funda Kayıkçıoğlu: - "Bedenimde birçok ağrıyla başladı. Alerjik rahatsızlığım olduğu için akciğer tutulumu oldu"

Yurthaber 05-03-21 11:05

Düzce Üniversitesi katma değerli bir projeye daha imza attı

Gerçekleştirdiği projelerle adından söz ettiren Düzce Üniversitesi, “Sondaj Kuyularında İş Sağlığı ve Güvenliği” konulu projeyle yine katma değerli bir çalışmayı daha hayata geçiriyor.Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr.

Yurthaber 24-02-21 12:50

DPÜ’den ’Ortopedik cerrahiye katkı sunacak’ aygıt

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile İzmir Bakırçay Üniversitesi akademisyenlerinin ortaklığıyla hazırlanan ve ortopedik cerrahiye önemli katkılar sunacak bir aygıtın tasarımı ve kullanımı için hazırlanan projenin başarıyla tamamlandığı bildirildi.Yürütücülüğünü İzmir Bakırçay Üniversitesi Biyomedikal Teknolojiler Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç.

Yurthaber 07-01-21 11:25

Koronavirüs aşısıyla ilgili dünyaya umut olan Türk doktorlar Özlem Türeci ve Uğur Şahin'den yeni haber

Koronavirüs aşısıyla ilgili yaptıkları başarılı çalışmayla dünyaya umut olan Türk doktor çift Uğur Şahin ile Özlem Türeci'den yine sevindiren bir açıklama geldi. Biyomedikal bilimci Dr. Özlem Turacı, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Covid 19 aşı çalışması 50.000 kişi üzerine uygulandı yüzde 90-92 etkisini gösterdi dünyaya dağıtmak için hazır bekleyeceğiz. Bizi takıp edin" ifadelerini kullandı.

Haber 15-11-20 10:49

Üniar “Akademik ekoloji” değerlendirme çalışması

SANKO Üniversitesi, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından gerçekleştirilen “Akademik Ekoloji” değerlendirme sonuçlarına göre, Üniversitelerin Yönetimden Memnuniyet Sıralamasında yedinci sırada yer aldı.Değerlendirme, 126’sı devlet, 68’i vakıf olmak üzere toplam 194 üniversiteden 16 bin 624 akademisyenin katılımı ile gerçekleştirilen ve 11 kriterden oluşan ‘Akademik Ekoloji Anketi’ sonuçlarına göre yapıldı.Bu kapsamda, SANKO Üniversitesi, Üniversitelerin Yönetimden Memnuniyet Sıralamasında yedinci, Üniversitelerin Akademik Ekoloji Genel Sıralamasına göre dokuzuncu, Üniversiteye Aitlik ve Bağlılık Hissi Sıralamasında 10’uncu, Üniversitelerin Öğretim Kalitesi Sıralamasında ise 15’inci oldu.SANKO Üniversitesi2013 yılında kurulan SANKO Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesinin Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinde lisans düzeyinde, Biyoistatistik alanında Doktora, Moleküler Tıp, Hemşirelik, Biyolojik ve Biyomedikal Bilimler, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Tıbbi Mikrobiyoloji alanlarında tezli yüksek lisans eğitimleri veriliyor.

Yurthaber 30-07-20 09:49

Sağlık Bakanlığının 250 sürekli işçi alımı ilanı Resmi Gazete'de (Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvuruları ne zaman?)

Sağlık Bakanlığının temizlik ve güvenlik hizmetleri, elektrikçi, marangoz, biyomedikal cihaz teknolojileri servis destek elemanı, ısıtma ve sıhhi tesisatçı gibi kadrolarda istihdam edeceği 250 sürekli işçinin alımına ilişkin ilan, Resmi Gazete'de yayımlandı. Başvurular, 17-21 Haziran'da İŞKUR'un internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek.

Finans 17-06-20 07:43

KBÜ Biyomedikal Mühendisliği’nden online çalıştay ve sergi

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) "Biyomedikal Mühendisliği Çalıştayı ve 2019-2020 Bitirme Projeleri Sergisi” internet üzerinden yapıldı.Korona virüs (Covid-19) nedeniyle Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri internet üzerinden düzenlenen çalıştayda bir araya geldi.Dijital ortamda gerçekleşen ve toplam dört oturumun yapıldığı Biyomedikal Mühendisliği Çalıştayı’nın ardından öğrenciler bitirme projelerinin sunumlarını gerçekleştirdi.Molalar hariç dört saate yakın süren ve toplam 11 bitirme projesinin sunulduğu çalıştay akademisyenlerin değerlendirmelerinin ardından son buldu.

Yurthaber 09-06-20 17:28

ABD 'en karanlık kışla karşı karşıya' uyarısı

Eski ABD Biyomedikal İleri Araştırma ve Geliştirme Kurumu (BARDA) Direktörü Bright, Covid-19 salgını konusunda sonbahara dek bir plan ortaya koyulmaması durumunda ABD'nin modern tarihin en karanlık kışıyla karşı karşıya kalacağını savundu.

Haber 15-05-20 10:14

Korkutan uyarı: ABD, modern tarihin en karanlık kışıyla karşı karşıya kalacak

Eski ABD Biyomedikal İleri Araştırma ve Geliştirme Kurumu'nun (BARDA) Direktörü Rick Bright, "Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını konusunda sonbahara kadar ulusal bir plan ortaya konulmazsa ABD modern tarihin en karanlık kışıyla karşı karşıya kalacak." uyarısında bulundu.

Haber 14-05-20 22:42

Dünyanın en korkutucu virüslerinden bazıları

Tüm dünya, görünmez bir düşmandan korunmak için evine kapanmışken, SARS-COV-2 adıyla da bilinen yeni koronavürüs fotoğraflandı. Virüsün mikroskobik fotoğrafları ise oldukça dikkat çekici. Rochester Teknoloji Ensititüsü Fotoğraf Sanatları ve Bilimleri bölümünden biyomedikal fotoğraf iletişimi öğretmeni Michael Peres, fotoğrafların teknik sürecini anlattı.

Trend 08-05-20 16:09

Düzce Üniversitesi öğrencilerine TÜBİTAK’tan destek

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr.

Yurthaber 21-04-20 14:01

MEB, ilk solunum cihazını üretti

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), koronavirüs önlemleri kapsamında yürütülen Ar-Ge çalışmaları sonucu ilk solunum cihazı, Hatay Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Ar-Ge atölyelerinde üretildi.

Haber 16-04-20 09:04

Bilim insanları koronavirüsün zayıf noktasını buldu

Kar amacı gütmeyen biyomedikal araştırma kurumu Scripps Research koronavirüsün belirli bir bölgesinin aşılarla hedeflenebilir hale geldiğini tespit etti.

Haber 07-04-20 14:26

Üniversiteli öğrenciler korona virüs için yüz siperliği üretti

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğrencileri, hastalarla ilk teması bulunan sağlık çalışanlarının, hastaların tedavileri sırasında özellikle solunum yoluyla bulaşan korona virüsün önüne geçilebilmesi için ürettikleri yüz siperliği ile bu salgınla mücadeleye destek veriyor.Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yeni tip korona virüs (Covid-19) ile etkin bir şekilde mücadele sürerken, hastalığa yakalanan bireylerin tedavi sürecinde, özellikle solunum yolu ile bulaşan bu virüsten, sağlık çalışanlarının etkilenmemeleri son derece önem arz ediyor.

Yurthaber 30-03-20 13:12

Rusya'dan son dakika açıklaması: Koronavirüsü tedavi edecek ilacı geliştirdik

Son dakika haberine göre Rusya Federal Biyomedikal Ajansı (FMBA), yeni tip koronavirüsü tedavi edecek ilacın geliştirildiğini duyurdu.

Haber 28-03-20 16:02

Türk bilim insanları akciğer kanseri ve solunum hastalıkları için güç birleştirdi

Ege Üniversitesi bünyesinde kurulan EGESAM'da, farklı üniversitelerden 45 bilim insanı, akciğer kanseri ile solunum hastalıklarında biyomedikal cihaz ve ilaç geliştirmek için çalışacak - Türk bilim insanları, bilimsel çalışmaları için Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığından 35 milyon lira destek aldı - Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Tuncay Göksel: - "Solunum hastalıkları ile akciğer kanseri konusunda tanı ve tedavinin yanı sıra yeni ilaç, tanı kitleri ve biyomedikal cihazları geliştirmeyi hedefliyoruz"

Yurthaber 12-03-20 11:02

İzmir Ekonomi Üniversitesi akademisyeninden ‘Protein’ projesi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Biyomedikal Mühendisliği Dr.

Yurthaber 04-03-20 12:55

Biyomedikal uzmanlarından öğrencilere seminer

Akdeniz Üniversitesi Biyomedikal Cihaz Teknolojileri bölümü öğrencileri, Biyomedikal Teknikerleri Derneği (Biyoted) yöneticileri ile bir araya geldi.Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Yiğit Ali Üncü’nün koordinatörlüğünde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak Biyoted Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Karanfil ve Biyoted Genel Sekreteri Ersin Kendir katıldı.

Yurthaber 03-03-20 14:53

SANKO Üniversitesi Nizip’te kariyer günü düzenledi

SANKO Üniversitesi tarafından bölge okullarında eğitim gören öğrencilere yönelik kariyer günleri devam ediyor.“Hedeflerinize Ulaşmak Elinizde- II” konulu kariyer günü kapsamında, Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinin akademisyenleri Nizip Belediyesi Düğün ve Nikah Salonu’nda öğrencilerle bir araya geldi.Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Biyolojik ve Biyomedikal Bilimler Anabilim Dalı Başkanı Prof.

Yurthaber 27-02-20 09:53

SANKO Üniversitesi Nizip’te kariyer günü düzenledi

SANKO Üniversitesi tarafından bölge okullarında eğitim gören öğrencilere yönelik kariyer günleri devam ediyor.“Hedeflerinize Ulaşmak Elinizde- II” konulu kariyer günü kapsamında, Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinin akademisyenleri Nizip Belediyesi Düğün ve Nikah Salonu’nda öğrencilerle bir araya geldi.Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Biyolojik ve Biyomedikal Bilimler Anabilim Dalı Başkanı Prof.

Yurthaber 27-02-20 09:52

KBÜ’lü öğrenciler Girişimcilik Kampında yarı finalde

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Tıp Mühendisliği, Endüstriyel Tasarım Mühendisliği ve Biyomedikal Mühendisliği öğrencilerinden oluşan üç ekibin katıldığı "TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var!" girişimcilik kampında "Diabetic’s friends" ekibi yarı finale yükselerek büyük bir başarı elde etti.Türkiye’nin en kapsamlı erken girişimcilik programı olan "TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var!" kampı, toplamda 43 üniversiteden 36 ekibin katılımıyla Yeditepe Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı.

Yurthaber 24-02-20 16:10

AGÜ’de, V. Yaşam Bilimleri Kongresi

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen “Yaşam Bilimleri Kongresi” 21-22 Şubat 2020 tarihleri arasında, Sümer Kampüsü Rektörlük Konferans Salonu’nda yapılacak.Bu yıl 5’incisi organize edilen kongre çok sayıda şehirden biyoloji, genetik, tıp, eczacılık, biyomühendislik, kimya ve mühendislik bilimlerinden yaklaşık 300 katılımcıyla gerçekleştirilecek.Yaşam bilimleri alanında çalışan temel, klinik ve mühendislik bilim alanlarından uzman ve öğrencileri bir araya getirerek interaktif bir ortam yaratılmasının amaçlandığı kongrede temel olarak kanser biyolojisi, proteomiks, biyoinformatik, doku mühendisliği, kök hücre, nanobiyoteknoloji, sinirbilim, immünoloji ve biyomedikal enstürmantasyon gibi önemli konulara yer verilecek.Yaşam Bilimleri Kongresi’nin Moleküler Biyoloji ve Genetik, Biyoloji, Biyomühendislik, Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği, Kimya Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Biyoinformatik, Nanoteknoloji ve diğer temel bilim alanlarında uzmanlık yapan bilim insanlarının araştırmalarına ve öğrencilerin vizyonlarına önemli katkılar sunması hedefleniyor.

Yurthaber 19-02-20 14:42

AGÜ’de, V. Yaşam Bilimleri Kongresi

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen “Yaşam Bilimleri Kongresi” 21-22 Şubat 2020 tarihleri arasında, Sümer Kampüsü Rektörlük Konferans Salonu’nda yapılacak.Bu yıl 5’incisi organize edilen kongre çok sayıda şehirden biyoloji, genetik, tıp, eczacılık, biyomühendislik, kimya ve mühendislik bilimlerinden yaklaşık 300 katılımcıyla gerçekleştirilecek.Yaşam bilimleri alanında çalışan temel, klinik ve mühendislik bilim alanlarından uzman ve öğrencileri bir araya getirerek interaktif bir ortam yaratılmasının amaçlandığı kongrede temel olarak kanser biyolojisi, proteomiks, biyoinformatik, doku mühendisliği, kök hücre, nanobiyoteknoloji, sinirbilim, immünoloji ve biyomedikal enstürmantasyon gibi önemli konulara yer verilecek.Yaşam Bilimleri Kongresi’nin Moleküler Biyoloji ve Genetik, Biyoloji, Biyomühendislik, Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği, Kimya Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Biyoinformatik, Nanoteknoloji ve diğer temel bilim alanlarında uzmanlık yapan bilim insanlarının araştırmalarına ve öğrencilerin vizyonlarına önemli katkılar sunması hedefleniyor.

Yurthaber 19-02-20 14:42

Yeni doğanlar için düşük maliyetle hipotermi cihazı üretecek

İskenderun Teknik Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Doktor Öğretim Üyesi Abdullah Çalışkan, bazı yeni doğanların vücut ısısının düşürülmesinde kullanılan ve yurt dışından yüksek maliyetle getirilen "hipotermi cihazı"nı üretmek için hazırladığı projeye TÜBİTAK'tan 200 bin liralık destek aldı - Abdulllah Çalışkan: - "Planlarımıza göre bir yıl sonra ticari prototipini tamamlayacağız. Daha sonra da seri üretime geçmeyi düşünüyoruz"

Yurthaber 07-01-20 12:01

Siyanürden güçlü balon balığı eklem ağrılarına iyi gelecek

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) öğretim üyeleri, denizlerde siyanürden 1200 kat daha güçlü olan ve tetrodotoksin barındıran balon balıkları üzerinde çığır açacak bir buluş yaparak, biyomedikal alanda kullanılacak jelatin ve kolajen elde etti.

Haber 27-12-19 12:48

Balon balığından elde ettiler! Çığır açacak buluş

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) öğretim üyeleri, denizlerde siyanürden 1200 kat daha güçlü olan ve tetrodotoksin barındıran balon balıkları üzerinde çığır açacak bir buluş yaparak, biyomedikal alanda kullanılacak jelatin ve kolajen elde etti. Jelatin ile kolajen, kozmetik sektörü, insan sağlığı, gıda sektöründe koruyucu gibi birçok kullanım alanlarında kullanılabilecek.

Trend 27-12-19 12:23

Siyanürden güçlü balon balığı eklem ağrılarına iyi gelecek

İSKENDERUN Teknik Üniversitesi (İSTE) öğretim üyeleri, denizlerde siyanürden 1200 kat daha güçlü olan ve tetrodotoksin barındıran balon balıkları üzerinde çığır açacak bir buluş yaparak, biyomedikal alanda kullanılacak jelatin ve kolajen elde etti. Jelatin ile kolajen, kozmetik sektörü, insan sağlığı, gıda sektöründe koruyucu gibi birçok kullanım alanlarında kullanılabilecek.

Haber 27-12-19 12:15

Kayseri Şehir Hastanesinde hasta çocukların yüzü gülmeye devam ediyor

Kayseri Şehir Hastanesinde Biyomedikal Teknikeri olarak çalışan Besim Güçük’ün, hasta çocukları motive etmek için kurduğu Küçük Kalpler eğlence ekibi, bugün ilk yaşını yine çocukların yüzünü güldürerek kutladı.Hastanede stajyer olan öğrencilerle kurulan ekip, çocuklar için balonlar ve hediyeler hazırlayarak Kayseri Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doktor Sadi Tacettinoğlu ve Küçük Kalpler ekibi kurucusu Besim Güçük eşliğinde hastane içerisinde dolaşarak ve odaları gezerek çocuklara balon ve hediyelerini verdiler.İnsanın beden ve ruh olarak bir olduğunu ve çocukların bu sayede motive olduğunu söyleyen Kayseri Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doktor Sadi Tacettinoğlu, “Şehir hastanemizin Küçük Kalpler ekibi birinci yılını tamamladı.

Yurthaber 25-12-19 13:02
Yurthaber 14-12-19 14:05

Hisarcık’ta TÜBİTAK Bilim Söyleşisi

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde TÜBİTAK tarafından organize edilen bilim söyleşileri kapsamında 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik “Biyomedikal Cihazlar, Tıbbi Görüntüleme, Sinyal İşleme ve İnceleme” konulu söyleşi gerçekleştirildi.Hisarcık Meslek Yüksekokulu Amfisindeki söyleşiye konuşmacı olarak Dumlupınar Üniversitesi, Simav Teknoloji Fakültesinde görevli Dr.

Yurthaber 14-12-19 11:00

Cemil Has, öğrencilere başarı öyküsünü anlattı

Cemil Has Medikal Genel Müdürü Cemil Has, Ege Üniversitesi Meslek Yüksel Okulu Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı öğrencileriyle buluştu.

Yurthaber 13-12-19 11:24

Likit biyopsi konusunda iş birliğine gittiler

Biyomedikal uygulamalara yönelik mikroakışkan çip üstü laboratuvar sistemleri geliştiren Mikro Biyosistemler A.Ş.

Finans 22-11-19 14:28

PAÜ’de “Lösemili Çocuklar Haftası” etkinliği

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Teknoloji Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Topluma Hizmet Uygulamaları öğrencileri “2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası” kapsamında farkındalık etkinliği düzenlendi.Her yıl 2-8 Kasım “Lösemili Çocuklar Haftası” olarak lösemiye dair farkındalık oluşturmak amacıyla anılıyor.

Yurthaber 12-11-19 15:19