Hazine Maliye Bakanligi Haberleri

Hazine yarın iki tahvil ihalesi düzenleyecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yarın iki devlet tahvili ihalesi düzenleyecek.

Finans 2024-06-02 14:25:35

Bakan Şimşek'in çabaları karşılıksız kalmadı: Türkiye'nin gri listeden çıkışı için tarih netleşti

Hazine ve Maliye Bakanlığı Türkiye'nin gri listeden çıkarılması birçok adım atmıştı. Bakan Şimşek'in çabaları Uluslararası Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından karşılık buldu. FATF'ın Haziran'daki toplantısında Türkiye'nin uluslarası mali gözlemcilerin gri listesinden çıkarılması bekleniyor.

Finans 2024-05-30 15:46:53

Kamuda tasarruf diyen Bakan Şimşek'in makam aracı olay oldu! Cüneyt Özdemir tepki gösterdi: Kendisi Mercedes'ten inmiyor!

Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında Audi ve Mercedes gibi araçların kullanımını yasaklayan, memurların servislerini rafa kaldıran Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in makam aracı gündem yarattı. Bakan Şimşek'in 13 milyon ile 20 milyon TL arasında değişen makam aracını kullanmasına tepki gazeteci Cüneyt Özdemir'den geldi. Özdemir, "Vatandaşa tasarruf diyor ama kendisi Mercedes'ten inmiyor!" yorumunda bulundu.

Manşet 2024-05-30 15:13:30

Bakan Şimşek duyurdu! Geçiş dönemi sona eriyor: Dezenflasyon sürecinin eşiğindeyiz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Dezenflasyon sürecinin eşiğindeyiz" açıklamasını yaptı. Şimşek, "Merkez Bankamız ihtiyaç duyarsa, Hazine ve Maliye olarak gerektiğinde ihtiyacımızın da ötesinde likiditeyi çekmek için borçlanacağız" diye konuştu.

Finans 2024-05-29 11:28:59

Bakan Şimşek'ten risk primi açıklaması: 4 yılın en düşük seviyesinde

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada, "Risk primimizi gösteren CDS son 4 yılın en düşük seviyesinde. Son bir yılda risk primindeki iyileşme gelişmekte olan ülkelerde ortalama 50 baz puan iken ülkemizde 400 baz puanın üzerinde gerçekleşti." ifadelerini kullandı.

Finans 28-05-24 16:01

Maliye'nin tasarruf tedbirleri ünlüleri de vurdu! Konserler iptal oluyor

Geçtiğimiz haftalarda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf paketini kamuoyuna duyurmuştu. Bakan Şimşek tarafından açıklanan tasarruf tedbirleri ünlü şarkıcıları da vurdu. Festivaller bir bir iptal ediliyor...

Magazin 28-05-24 15:59

'Düzenleme kaçınılmaz' dedi: Mehmet Şimşek vergi için yeni kararı açıkladı: 'Aksi halde başkası alacak'

Türkiye, çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi uygulanmasına ilişkin çalışmaları hızlandırdı. Konuya ilişkin değerlendirme yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye'de faaliyette bulunan çok uluslu şirketlerden asgari kurumlar vergisi alınması yönünde düzenleme yapılması kaçınılmaz. Aksi halde ülkemizin almadığı vergi bir başka ülke tarafından alınacak" açıklamasını yaptı.

Finans 28-05-24 10:35

Finansal İstikrar Komitesi, Bakan Şimşek başkanlığında toplandı

Finansal İstikrar Komitesi toplantısı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başkanlığında yapıldı. Toplantıda, tüketici kredileri ile kredi kartlarına yönelik atılan adımların sonuçları değerlendirildi ve dezenflasyon sürecinde alınabilecek ilave tedbirlere ilişkin istişarelerde bulunuldu

Finans 27-05-24 19:41

Kamuda tasarruf adımları sonrası TOKİ'den millet bahçelerine ilişkin açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kamuda tasarruf tedbirlerini açıkladı. Tedbirler sonrası yapımına başlanan millet bahçelerinin devam edilip edilmeyeceği tartışılırken TOKİ'den açıklama geldi. Açıklamada, "Tasarruf tedbirleri kapsamındaki hususları dikkate alarak, 2053 Net Sıfır Emisyon hedefi kapsamında yapımı devam eden millet bahçesi projelerimizi tamamlayacağız" denildi.

Finans 26-05-24 13:50

Bakan Şimşek duyurdu! Konutta yeni dönem başlıyor! Çalışmada sona gelindi: İsteyene gelir isteyene ev

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konutta yeni düzenlemede sona gelindiğini açıkladı. Yeni düzenlemeyle gayrimenkul yatırım fonlarının (GYF) gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılacak. Bakan Şimşek düzenleme sonrası her kesimin konuta erişiminin kolaylaşacağını belirtti.

Finans 26-05-24 11:52

AB'den sonra G7! Rus varlıklarının gelirleri Ukrayna için kullanılmak isteniyor

G7 maliye bakanları, dondurulan Rus varlıklarından elde edilen gelirlerin Ukrayna'nın toparlanmasına destek olmak üzere kullanılmasına yönelik ABD önerisi üzerinde "ilerleme" kaydetti ancak nihai bir anlaşmaya varamadı. AB ülkeleri de Rus varlıklarının gelirleri Ukrayna için kullanılmasına karar vermişti.

Finans 26-05-24 07:55

Bakanlığın listesine girebilirsiniz! Resmi Gazete'den duyuruldu: Ağustos ve Eylül'de açıklanıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi mükellefleri için bugün Resmi Gazete'den yeni aldığı bir kararı duyurdu. Buna göre bundan sonraki süreçte Temmuz ve Ağustos ayında hazırlanacak olan Türkiye'nin en çok vergi ödeyen mükellefleri listesi Ağustos ve Eylül ayında kamuoyuyla paylaşılacak.

Finans 25-05-24 13:30

O paraların yüzde 10’u vatandaşa verilecek! Mehmet Şimşek açıkladı: Alışveriş, kira, maaş ödemesi… Hepsini kapsıyor

Vergi kaçakçılarını ihbar edenlere ikramiye geliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kaçaçıranlar ile ilgili şikayetlerin sosyal medyadan iletilebileceğini açıkladı. Üstelik kaçakçıdan alınan vergiden onu ihbar edene pay verilecek. Payda oran da belli oldu.

Finans 25-05-24 08:34

Altında iki bankaya kota tahsis edilmişti! İşte piyasaya etkisi! Bu sıkışık dönemde...

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın iki bankaya işlenmemiş altın ithalatı kotası tahsis etmesi sonrası, perakende kuyumcuların altına ulaşımı kolaylaştı. Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Timuçin Sönmez, "Bu sıkışık dönemde devletin bu işe el atması, bankalar üzerinden altın satması çok faydalı oldu." dedi.

Finans 24-05-24 15:32

Bakan Şimşek'ten kur çıkışı! 'Açık veya örtülü hedefimiz bulunmamakta'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, OVP'nin ana hedefinin dezenflasyon olduğunu hatırlatarak, "Açık veya örtülü bir kur hedefimiz bulunmamaktadır" dedi. Bakan Şimşek portföy tercihlerinin de Türk Lirası'na yöneldiğini belirtti.

Finans 24-05-24 14:46

Bakan Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı ile görüştük dedi; Bakan Bolat'tan günlük ihracat kredi limiti açıklaması

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'la istişarelerden sonra günlük ihracat limitinin 3 milyar TL çıkarıldığını duyurdu.

Finans 24-05-24 13:28

'Dolar yükselir mi?' sorusuna Bakan Şimşek'ten net cevap: Bırakırsak düşer

Tasarruf tedbirleri ve ekonomideki gelişmelerle ilgili gözlerin çevrildiği Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek AK Parti MKYK'sında sunum yaptı. Üyelerin 'dolar yükselir mi?' sorusunu yönelttiği Bakan Şimşek'in toplantıda 'Bırakırsak düşer' dediği öğrenildi. Bakan Şimşek ayrıca dalgalanmaların olabileceğini ancak doların 40'a sıçramasını beklemediğini ifade etti.

Finans 24-05-24 10:28

Hazine Euro cinsi tahvil ve kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi

Hazine Euro cinsi tahvil ve kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi. Bakanlığın sitesinden teklif miktarı duyuruldu.

Finans 24-05-24 08:22

Bakan Şimşek'ten kayıt dışı ekonomi açıklaması: 'Fiilen sahada bununla mücadele edeceğiz'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Katılım Bankaları Birliği Genel Kurulu'na katıldı. Şimşek, "Kayıt dışında mücadele için ne paketi açıklayacağız, ne de eylem planı açıklayacağız. Fiilen sahada bununla mücadele edeceğiz. Hazine ve Maliye Bakanlığı ekipleri sürekli sahada olacaklar. Efendim şu kesim, bu kesim, yok öyle bir şey. Yani herkes hakkıyla vergisini ödesin. Büyükler de denetime tabi tutulacak ama KDV konusunda istismar eden küçük işletme de tabii ki denetlenecek" dedi.

Finans 23-05-24 18:33

Ek kaynak için Ankara'nın yolunu tutan belediye başkanlarına Bakan Özhaseki'den sert çıkış! 'Devlet bu yükü niye çeksin?'

Türkiye 31 Mart yerel seçimlerini geride bıraktı. Belediye başkanları yeni dönem için çalışmalarını başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf tedbirlerini açıkladı. Bütçe yönetiminde sıkıntı yaşayan belediyeler ek kaynak için Ankara'nın yolunu tuttu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ek kaynak talep eden belediye başkanlarına sert çıktı.

Finans 23-05-24 11:33

Bakan Şimşek'ten 'küresel dezenflasyon' açıklaması: 'Türkiye henüz rüzgara kapılmadı''

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin henüz küresel dezenflasyon rüzgarına kapılmadığını söyledi. Şimşek, "TL hala biraz zayıf ancak volatilite azaldı." diye konuştu.

Finans 23-05-24 10:38

Maliye ihbar için harekete geçti! Artık WhatsApp, X ve Instagram da dahil!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kayıt dışı ekonomiyle mücadele çalışmaları hızlandırdı. Maliye, ihbar kanallarını genişlettiğini duyurdu. Vatandaşlar artık ihbarlarını WhatsApp, X ve Instagram gibi sosyal medya kanallarından da yapabilecek. İhbar edilebilecek konular arasında düşük KDV oranı uygulanması, fiş/fatura verilmemesi, personel ücretinin elden ödenmesi gibi başlıklar yer alıyor.

Finans 22-05-24 15:14

Bakan Şimşek, 'Süpriz olmasın' diyerek duyurdu: Borsa ve enflasyon mesajı: 'Burası oyun alanı değil'

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, finansal okuryazarlığın müfredata eklenmesi için MEB ve SPK ile çalışma başlattıklarını duyurdu. "Vatandaşlarımızın kaynaklarını hibe etmesini değil, sermaye piyasalarına yönlendirmesini tercih ederiz" dedi. Borsanın oyun alanı olmadığını dile getiren Bakan, ayrıca enflasyon için değerlendirmesinde, 'Sürpriz olmasın Mayıs'ta zirveye ulaşacak' ifadelerini kullandı.

Finans 22-05-24 11:53

Hazine 2 ihalede 46,3 milyar lira borçlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün gerçekleştirdiği 2 tahvil ihalesiyle 46 milyar 309,6 milyon lira borçlanmaya gitti. İlk ihalede basit faiz yüzde 29,76, bileşik faiz yüzde 31,97 oldu.

Finans 21-05-24 16:37

Bakan Şimşek'e katılmadılar, dikkat çeken sonuç! Yüzde 60'a dayandı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yüzde 25 kira zammı sınırıyla ilgili sözleri gündemdeki yerini korurken Areda Survey araştırma şirketinin anketindeki sonuçlar da dikkat çekti. Halkın yüzde 59,5'i resmi oran sınırının tekrar uzatılması gerektiğini düşünüyor.

Finans 21-05-24 15:18

7 milyar liralık rekor vergi cezasına açıklama: İsdemir ve Erdemir KAP'a bildirdi: 'Firmalar arasında adımız yok...'

İsdemir ve Erdemir, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uygulandığı belirtilen yüksek tutarlı cezalara herhangi bir şirketlerinin konu olmadığını belirtti.

Finans 21-05-24 15:14

Bakan Şimşek sunumunu yapacak: Finansal Okuryazarlık Platformu hayata geçiyor!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Finansal Okuryazarlık Platformu'nu hayata geçiriyor. Platformun sunumu Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek gerçekleştirecek.

Finans 21-05-24 12:29

Vergi incelemesi başlarını ağrıttı: Maliye'den 7 milyar liralık rekor ceza

Hazine ve Maliye Bakanlığı vergide usulsüzlük yapanlara göz açtırmıyor. Sektör sektör yürütülen incelemelerde bu kez sıra demir çelik sektöründeydi. Rekor bir ceza kesen Maliye iki şirkete 7 milyar liralık fatura çıkardı...

Finans 21-05-24 09:47

Kirada yüzde 25 zam sınırı bitiyor! Temmuz sonrası hesap nasıl olacak? 12 aylık enflasyon ortalaması devreye giriyor

Kirada zam sınırı için Hazine Bakanı Mehmet Şimşek'ten milyonlarca kiracı ve ev sahibini ilgilendiren açıklama geldi. Bakan, Temmuz ayında bitecek yüzde 25 kira zam sınırının devam etmeyeceğini açık açık dile getirdi. Peki kira zammı nasıl hesaplanacak? Sistemde eskiye dönüş göründü! 12 aylık enflasyon ortalaması artık sadece işletmeler için değil konutlar için de geçerli olacak. İşte detaylar…

Finans 21-05-24 08:59

Merkez Bankası rezevleri yükselişe geçmişti! Mehmet Şimşek’ten dolar/TL açıklaması: ‘20’lere kadar düşerdi ama…’

Merkez Bankası rezervleri artıyor, Türkiye’nin risk primi düşmeye devam ediyor. Dolar/TL kuru ise yerinde sayıyor. Peki dolarda seçim öncesi beklenen yükseliş neden yaşanmadı? Dolar/TL fiyatı için Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ‘Biz piyasadan döviz almasak lira belki 20’li rakamlara kadar düşerdi’ ifadelerini kullanırken, son 1,5 ayı işaret etti. İşte detaylar…

Finans 20-05-24 15:09

Yüzde 25 kira zam sınırı devam edecek mi? Mehmet Şimşek canlı yayında açıkladı: 'Büyük ihtimalle...'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TRT Haber'de Türkiye Ekonomisindeki gelişmeleri değerlendirdi. Bakan Şimşek merak edilen 'KDV artışı olacak mı' sorusuna 'KDV artışı öngörmüyoruz' diyerek yanıt verdi. Ayrıca Temmuz ayında sona erecek yüzde 25 kira zam sınırına ilişkin, "Kira artışlarına yüzde 25 zam sınırı büyük ihtimalle devam etmeyecek" dedi. Merkez Bankası rezervleri için, "Benzeri görülmemiş hızda iyileşme var" ifadelerini kullandı.

Finans 20-05-24 10:17

Hazine yarın tahvil ihalesi düzenleyecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yarın devlet tahvili ihalesi gerçekleştirecek.

Finans 19-05-24 15:55

Bakan Şimşek'ten talimat! Taşra teşkilatlarına tasarruf ayarı: 300 tanesi kapatılacak!

Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten taşra teşkilatların talimat gitti. Malmüdürlükleri yeniden yapılandırılacak. 300 malmüdürlüğü kapatılacak.

Finans 19-05-24 11:26

Kamuda tasarruf ile yeni dönem! Artık yaptırılmayacak

Geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz kamuda tasarruf planını açıklanmıştı. Planda, kamu araçları ve bina alımlarının durdurulmasından personel servislerine kadar birçok sınırlama getirildi. Öte yandan memurlarla ilgili tasarruf hareketi de başladı. Memura fazla mesai, personel alımı, personel servisleri gibi birçok karar eklendi. İşte alınan yeni önlemler...

Finans 18-05-24 20:09

Mehmet Şimşek, 'tarihi bir toplantı' dedi, detayları duyurdu: Türk Yatırım Fonu geliyor: O ülke şimdiden sıraya girdi

Hazine Bakanı Mehmet Şimşek, Türk Yatırım Fonu'nun 500 milyon dolar kayıtlı sermaye ile kurulacağını duyurdu. Bakan Şimşek, yaptığı açıklamada fonun hem kamu hem de özel sektör yatırımlarının ivmelenmesine katkı sağlayacağını belirtti. Ayrıca Türkiye ekonomisinin güçlenmesine ve sürdürülebilir büyümesine destek olmayı hedeflediği vurgulandı. Şimşek, "Macaristan'ın Türk Yatırım Fonu'na üye olma isteğini memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

Finans 18-05-24 11:33

Hazine haftaya 3 tahvil ihalesi, 2 doğrudan satış gerçekleştirecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gelecek hafta 3 devlet tahvili ihalesi düzenleyecek. TLREF'e endeksli devlet tahvili ilk kez ihraç edilecek.

Finans 17-05-24 14:36

Kamuda tasarruf MSB'yi etkileyecek mi? Açıklama geldi: 'Savunma ve güvenlik alanları...'

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıkladığı kamuda tasarruf paketinin kendilerini etkileyip etkilemediğine dair açıklama yaptı. Bakanlık kaynakları,"Halihazırda yürürlükte bulunan idari hususlardaki tasarruf tedbirlerine en fazla uyan bakanlıklardan biriyiz" değerlendirmesini yaptı.

Finans 16-05-24 12:20

Bakan Şimşek 'sıra bizde' diyerek duyurdu! 'Maliye politikasını sıkılaştıracağız'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonla ilgili mesajında birinci önceliğinde fiyat istikrarını sağlamak olduğunu söyledi. Şimşek, "Enflasyonu desteklemek için maliye politikasını sıkılaştıracağız” diye konuştu.

Finans 15-05-24 12:04

Mehmet Şimşek talimat verdi! 17 milyar liralık sahte fatura için sıkı takip: İnceleme başlatıldı

Kayıt dışı ile mücadeleyi gündeme alan hazine ve maliye bakanlığı yeni bir çalışma başlattı. Bu çalışma ile sahte fatura yoluyla gerçekleştirilen vergi kaçağı engellenecek.

Finans 15-05-24 09:45

Bakan Şimşek'ten Katar temasları: Ekonomik foruma da katılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Katar Ekonomi Forumu'na katılacak. Bakan Şimşek dün Brüksel'deki konuşmasında da yaz aylarında OVP'yi gözden geçireceklerini söylemişti.

Finans 15-05-24 09:35

'Para politikasında sıkılaşma'yı sebep gösterdi! EBRD Türkiye büyüme tahminini düşürdü

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), enflasyonla mücadele kapsamında para ve maliye politikasında sıkılaşmanın devam edeceği beklentisiyle Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 2,7, 2025'te yüzde 3 büyüyeceğini öngördü.

Finans 15-05-24 08:52

Bakan Şimşek duyurdu! OVP gözden geçirilecek, tarih verildi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten Orta Vadeli Program'la ilgili kritik açıklama geldi. Bakan Şimşek, OVP'nin gözden geçirileceğini söyledi. Şimşek, yaz sonunu işaret etti.

Finans 14-05-24 17:10

Memurlara uzaktan ve esnek çalışma geliyor! SGK Uzmanı ayrıntıları tek tek anlattı! Maaşlar düşecek mi, 4 gün çalışma imkanı var mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf paketini dün kamuoyu ile paylaştı. Bakan Şimşek, ''Kamuda esnek ve uzaktan çalışma modellerini geliştireceğiz.'' dedi. Bakan Şimşek'in açıklamasının ardından memurlar için uzaktan ve esnek çalışma taslağı ortaya çıktı, ayrıntılar belli oldu.

Finans 14-05-24 17:03

'Şahap Kavcıoğlu'nun yerine Hafize Gaye Erkan' iddiası gündem olmuştu! Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan jet açıklama: BDDK Başkanı mı oluyor?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, "Mehmet Şimşek kararını verdi, atamalar netleşti" başlığıyla bugün bir internet sitesinde yayınlanan haberle ilgili jet yalanlama yaptı. Böylece Merkez Bankası Eski Başkanı Gaye Erkan'ın BDDK Başkanı olarak atanacağı iddiaları kesin bir dille yalanlandı.

Finans 14-05-24 12:10

Bakan Şimşek'ten Brüksel temasları: İkili görüşmeler gerçekleştirecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Brüksel'e gitti. Şimşek, Brüksel temaslarında ikili görüşmeler gerçekleştirilecek. Bakan Şimşek, programı kapsamında Brüksel'in önemli düşünce kuruluşlarından Bruegel'de "Türkiye: Avrupa ekosisteminde ilerlemek" konulu etkinlikte konuşma yapacak.

Finans 14-05-24 09:04

Döviz rezervleri için Bakan Şimşek'ten açıklama: İyileşme devam edecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, cari açıkta 8 aylık düşüşün programın başarısı olduğunu belirterek, "Döviz rezervlerimizde iyileşme devam edecek" dedi.

Finans 13-05-24 15:21

Kamuda işe alıma yeni sistem: Şartlar tamamen değişti, Meclis’e geliyor… Ne kadar emekli o kadar istihdam!

Açıklanan kamu tasarruf paketi kapsamında kamuda istihdamda yeni bir dönem başladığını Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıkladı. Buna göre kamuda istihdama emeklilik şartı getirildi. 3 yıl boyunca sadece emekli olan personel kadar istihdam sağlanacağı duyuruldu. İşte detaylar...

Finans 13-05-24 14:38

Tasarruf paketi açıklandı, lüks araç tartışması alevlendi! Bakan Şimşek'e 'A8' çıkışı: Ali Erbaş'a 'Bırak onu' diyebilecek mi?

'Kamuda tasarruf' paketinin açıklanmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a Audi A8 araç tahsis edilmesinin ortaya çıkması yeniden gündem oldu. Sosyal medyada çok sayıda paylaşım yapılırken gazeteci Deniz Zeyrek, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e Ali Erbaş üzerinden ilginç bir soru yöneltip "Boşuna uğraşmışsınız Mehmet bey" diye çıkıştı.

Manşet 13-05-24 12:35

Kamu personeli servisleri kaldırıldı: Giderler 3 kat artmıştı: Toplu taşıma kartı geliyor

Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu. En dikkat çeken konuların başında kamudaki taşıt yasısı gelirken merak edilen tüm detayları Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıkladı. Kamuda çalışan personelin servisleri için karar alındı. Bakan Şimşek, “Savunma ve güvenlik hariç, kamuda personel servisi hizmetinin toplu taşımı olan yerlerde kaldırılacak” dedi. Kamu personeli için toplu taşıma kartı geleceği öğrenildi. İşte detaylar.

Finans 13-05-24 11:21