Veyahut Nasil Yazilir Haberleri

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin 'Son raddedeyiz' deyip açıkladı: 'Ya kendilerine gelecekler ya da...'

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, gündüz kuşağı programlarına ilişkin, "RTÜK olarak son raddedeyiz çünkü artık bunu kaldıracak durumumuz yok. Ya kendilerine gelecekler veyahut da biz gereğini yapacağız. Dizilerle ilgiliyse zaten gereğini yapıyoruz" dedi. Ana haber bültenlerinde çok fazla şiddet içerikli haberlerin yer aldığının belirtilmesi üzerine Şahin, "Burada da çığırından çıktı iş" diye konuştu.

Haber 2024-05-22 20:39:44

Kimse tahmin edemezdi! 40 milyon liralık imza... Kargo sandı, pencere yöntemi ile senet dolandırıcılığı...

İstanbul’da yaşayan Tevfik Sutaş (83), kendisine 'Kargo teslim kağıdı imzalatıyoruz' denilerek pencere yöntemiyle 40 milyon TL'lik senet imzalatılıp, hakkında icra takibi başlatılarak dolandırılmak istediğini söyledi. Sutaş'ın avukatıyla itiraz edip, konuyu yargıya taşımasıyla yapılan bilirkişi incelemesinde, senedin kare kutuya imza alıp kargo veyahut başka bir tebligat teslim edilip yapıldığı belirlenip, icra takibi durduruldu, soruşturma ise sürüyor.

Finans 2024-03-02 13:36:56

CUMA NAMAZI NASIL KILINIR, kaç rekat? Diyanet 3 Kasım 2023 cuma saatleri ve cuma namazı kılınışı!

Cuma namazı kılınışı internette araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Cuma hutbesi konusunu "Zulme rıza göstermek zulümdür" olarak belirledi. Cuma namazı nasıl kılınışı ile ilgili detaylara haberimizde ulaşabilirsiniz. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere il il 3 Kasım 2023 cuma vakitleri ile cuma namazı kılınışı hakkında bilgiler...

Haber 2023-11-03 11:39:25

Veyahut nasıl yazılır? Veyahut ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede yer alan binlerce kelime bulunur. Günlük hayatta sıklıkla kullanılan kelimeler bile bazen fark etmeden yanlış yazabilir, kelimenin doğru yazımı konusunda tereddütler yaşanabilir. En çok yanlış yazılan kelimeler arasında ise veyahut kelimesi yer alıyor. Bu kelime veya, ya da anlamında kullanılan bir kelimedir. Yazım yanlışını önlemek için kelimelerin TDK’daki sözlük anlamını bilmek gerekir. Peki, veyahut sözcüğün doğru yazımı nasıl olmalıdır?

Egitim 2023-09-11 17:23:25

KURBAN ETİ NASIL SAKLANIR? Kurban eti kaç saat dinlendirilir, ne zaman buzluğa konur? İşte püf noktaları

Kurban eti nasıl saklanır merak ediliyor. Kurban bayramının ikinci gününde kurban kesme ibadetini yerine getiren vatandaşlar kalan etlerini nasıl muhafaza edeceklerini araştırıyorlar. Etin bozulmasını önlemek için doğru saklanması çok önemli. Ayrıca kesim sonrası etin bakteri ile enfekte olmaması için doğru şekilde saklanması gerekli. Peki, Kurban eti kaç saat dinlendirilir, ne zaman buzluğa konur? İşte tüm merak edilenler...

Haber 29-06-23 15:43

Hâlen nasıl yazılır? Hâlen şapkalı mı yazılır şapkasız mı yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe kelime haznesi çok geniş bir dildir. Kelime sayısının fazlalığı göz önüne alındığında, bazı sözcüklerin doğru yazılışı sıklıkla karıştırılıyor veyahut yazım hatası yapılıyor. Özellikle çok fazla kullanılan kelimelerde yapılan yazım hataları bilgi kirliliğine neden oluyor. Türk Dil Kurumu Türk dili konusunda birincil kaynak olarak "hâlen" sözcüğünün doğru yazılışı ile ilgili bilgi vermiştir. Peki, hâlen nasıl yazılır?

Egitim 22-05-23 18:55

DEPREM DAYANIKLILIK TESTİ NEDİR, NASIL YAPILIR? Evim depreme dayanıklı mı? 6,4 ve 5,8'lik Hatay depremleri sonrası risk tespiti işlemi

Deprem dayanıklılık testinin nasıl yaptırılacağı 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerden tam 14 gün sonra, Hatay'da 6 kişinin hayatını kaybettiği 6,4 ve 5,8'lik depremler sebebiyle tekrar merak konusu oldu. Herkesin aklında tek bir soru var: Evim depreme dayanıklı mı? İstanbul ve Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli gibi büyükşehirlerde yaşayan kişiler internette araştırma yapıyor. Peki, deprem dayanıklılık testi nedir, nasıl yapılır?

Haber 21-02-23 08:56

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsveç'teki skandallar zincirine sert sözler: NATO tartışmalarına son noktayı koydu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılma skandalı ve terör örgütü PKK/YPG destekçilerinin Türkiye aleyhtarı alçak eylemine ilişkin sert ifadeler kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'in NATO üyeliğine kapıyı kapayarak, "Türkiye Cumhuriyeti'nin veyahut Müslümanların dini inancına saygı göstermiyorsanız, bizden de NATO konusunda herhangi bir destek göremeyeceksiniz." dedi.

Haber 23-01-23 19:11

Dikkat eksikliğinde hatalı yaklaşım olumsuz davranışları pekiştiriyor

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan: - "Anne, baba veyahut öğretmen farkında olmadan olumsuz davranışı pekiştirirler. Böyle davranış bozukluğu olan çocuklarda, hiperaktivite olup da kurallara uymayan ya da söz dinlemeyen çocuklarda problem üzerine ilişki kurduğumuz zaman bu problemi pekiştirmiş oluyoruz"

Yurthaber 04-10-22 10:43

2022 YKS EK TERCİH İŞLEMİ NASIL YAPILIR? YKS ek tercih ücreti ne kadar?

YKS ek tercih süreci ÖSYM tarafından yapılan açıklamanın ardından 7 Eylül 2022 Çarşamba günü başladı. Üniversitelerin 2 ve 4 yıllık bölümlerine yerleşemeyen adaylar tarafından araştırılıyor. YKS ek tercih süreci ile ilgili son dakika açıklaması 7 Eylül 2022 Çarşamba günü ÖSYM tarafından yapıldı. Peki, YKS ek tercih işlemi nasıl yapılır, YKS ek tercih ücreti ne kadar?

Egitim 08-09-22 09:18

CUMA NAMAZI NASIL KILINIR? Cuma namazı kaç rekat? İşte Diyanet Cuma namazı kılınışı bilgileri!

Cuma namazı nasıl kılınır? sorusunun yanıtı Müslümanlar için mübarek kabul edilen cuma günü sebebiyle camiye gidip cemaatle namaz kılmak isteyen vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Bugün eller semaya yükselecek ve dualar edilecek. Peki Cuma namazı nasıl kılınır? Cuma namazı kaç rekat? Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan bilgiler haberimizde...

Haber 03-06-22 12:46

Veyahut ne demek? Veyahut kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Yabancı dillere ait çok sayıda kelimeyi bünyesinde barındıran Türkçe, en çok Arapça, Fransızca ve Farsça dillerindeki kelimelerle bezenmiştir. Ancak bu durum bir sorun gibi görülmez, aksine zenginlik olarak değerlendirilir. Konumu nedeniyle farklı ülkelerle ilişkiler yürüten Türkiye'nin dilini zenginleştiren bu etkileşimler, kelimelerle ilgili yapılan incelemeleri artırmıştır. Veyahut kelimesiyle ilgili araştırmalar da aynı sebeple yürütülmüştür. Veyahut ne demektir?

Egitim 23-05-22 18:30

SİVASSPOR ALANYASPOR MAÇI NASIL İZLENİR? Sivasspor - Alanyaspor maçı saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? Maçın muhtemel 11'leri!

Sivasspor - Alanyaspor maçı heyecanla bekleniyor. Ziraat Türkiye Kupası'nda mücadele edecek iki takım da maçın galibi olmak istiyor. Sivasspor, Alanyaspor'u 4 Eylül Stadyumu'nda konuk edecek. Sivasspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda canlı yayınlanacak? Sivasspor - Alanyaspor maçının muhtemel 11'leri!

Spor 11-05-22 17:02

TEHECCÜD NAMAZI NASIL KILINIR? Teheccüd namazı ne zaman kılınır, kaç rekat? Teheccüd namazı yatmadan önce kılınabilir mi?

Teheccüd namazı, İslam Peygamberi Hazreti Muhammed'in teşvik ettiği bir ibadet biçimidir. Önemi büyük olan bu ibadet biçiminin faziletleri de oldukça çoktur. Peki Teheccüd namazı nasıl kılınır? Teheccüd namazı ne zaman kılınır, kaç rekat? Yatmadan önce kılınabilir mi? İşte detaylar...

Haber 02-05-22 08:43

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR? Bayram namazı kaç rekat? Evde kılınabilir mi? Bayram namazında okunacak dualar neler?

Bayram namazı nasıl kılınır? sorusunun yanıtını öğrenmek isteyen vatandaşlar Ramazan Bayramı sebebiyle konuya ilişkin yaptıkları araştırmalara hız verdi. Diyanet İşleri Başkanlığı, konu hakkındaki bilgileri internet sitesinde yayımladı. Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Evde kılınabilir mi? Bayram namazında okunacak dualar neler? sorularının yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz...

Haber 02-05-22 04:56

5 soruda Polonya-Belarus sınırında göçmen krizi

Avrupa Birliği'nin (AB) yürütme organı olan Avrupa Komisyonu, Belarus lideri Aleksandr Lukaşenko'yu, göçmenleri kolay giriş vaadiyle AB sınırına toplamakla suçladı. Komisyona göre Lukoşenko bu politikası kapsamında "insanlık dışı ve gangstervari" bir yaklaşım benimsedi. Lukaşenko ise "sorunun mimarı olduğu" suçlamasını reddediyor. Halen Polonya-Belarus sınırında en az 2 bin göçmen bulunuyor. Peki son göçmen krizi nasıl başladı? Taraflar ne diyor? AB son krizde nasil bir politika izledi?

Haber 10-11-21 07:00

Türkiye: “F-16 Meselesini ABD’lilerle Görüşüyoruz”

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, bugünkü basın toplantısında Türkiye’nin F-35 askeri uçak projesi için yaklaşık 1,4 milyar dolarlık yatırımı nedeniyle ya para iadesi ya projeye geri dönüş talep ettiğini veyahut F-16 filosunu modernize etmek üzere ABD’den yanıt beklediğini söyledi

Haber 21-10-21 19:11

İki güvenlik görevlisine yapılan silahlı saldırı kınandı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde 2 güvenlik görevlisinin silahlı saldırıya uğramasının ardından Hak-İş Konfederasyonu Öz-Sağlık İş Sendikası ve Memur-Sen Sağlık-Sen Sendikası tarafından basın açıklaması yapıldı.Çaycuma Devlet Hastanesi önünde düzenlenen basın toplantısında konuşan Hak-İş Konfederasyonu Öz-Sağlık İş Sendikası Çaycuma Devlet Hastanesi Baş Temsilcisi Civan Karaalp, sağlık çalışanlarının görevlerini yaparken mesleki gereklilik, yasal ve vicdani sorumluluklarının yanında, insanı her şeyin önünde tutan temel ahlaki anlayışla hareket ettiğini belirterek “Dolayısıyla hastaların veyahut yakınlarının, hastane çalışanlarına karşı her hal ve şartta empati, hoşgörü ve iyi niyetli yaklaşım içinde davranış göstermeleri, genel beklenti olmasının ötesinde, ahlaki bir zorunluluktur.

Yurthaber 05-03-21 14:01

Cinsel sadizmin tanımı ve özellikleri

Bir kişinin başkasına ya da başkalarına psikolojik veyahut da fiziksel acı vermekten cinsel bir tatmin duyması anlamına gelen cinsel sadizm tam olarak nedir, cinsel sadizmin özellikleri, örnekleri ve tedavisi nelerdir? Tüm bu soruların yanıtlarını sizin için derledik.

Haber 29-12-20 11:55

GÜNCELLEME - Minik Leyla'nın ailesi, çocuğun ölümüne ilişkin davada verilen karara itiraz etti

Ağrı'da, bayram ziyareti için gittiği dedesinin köyünde kaybolduktan 18 gün sonra cesedi bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in ailesinin avukatı Erdoğan Tunç, amca Yusuf Aydemir'in ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldığı davada, yerel mahkemenin kararına beraat eden 6 sanık yönünden itiraz etmek için Erzurum Bölge Adliye Mahkemesine dilekçe sundu - İtiraz dilekçesinden: - "Beraat eden tüm sanıkların, mahkumiyetine hükmedilen Yusuf Aydemir ile 'fikir ve eylem birliği' içinde atılı suçları işledikleri gözetilerek, TCK'nın 37/1 maddesi delaletiyle 'kasten öldürme' suçunu düzenleyen ve ağırlaştırılmış müebbet hapsi öngören TCK 82/1 gereği ayrı ayrı cezalandırılmalarını ve TCK 53/1 kapsamında belirli hakları kullanmaktan yoksun bırakılmalarına karar verilmesini talep ederiz" - "İlk andan itibaren bu suçu işleyenler sürekli olarak veyahut zaman zaman arama kurtarma faaliyetlerine katılıp hem şüphe çekmemek hem de tüm gelişmelerden haberdar olup süreci kontrol altında tutmak istemişlerdir. Kolluk birimleri de dahil olmak üzere ilgili tüm birimlerden bilgi alarak aynı zamanda kendilerine bilgi veren suç ortakları sayesinde an be an gelişmeleri takip etmişlerdir. Arama ekiplerini yanlış yönlendirerek zaman kazanmışlardır" - Aile avukatı Erdoğan Tunç: - "(Leyla'nın ölü bulunması) Bu suçu bir kişinin işlemesi mümkün değildir. Kesinlikle bu bir ekip işidir. Birileri bu işi çok ciddi kafa yorarak yapmış ve günlerce süren bir organizasyondan bahsediyoruz. Yerel mahkemenin 'iş birlikçilerini tespit edemedik' şeklindeki gerekçesi kabul edilebilir bir şey değil. Bunların tespit edilmesi, cezalandırılması gerekiyor" AİLE AVUKATININ AÇIKLANMASI EKLENDİ

Yurthaber 03-11-20 12:36

Minik Leyla'nın ailesi, küçük çocuğun ölümüne ilişkin davada verilen karara itiraz etti

Ağrı'da, bayram ziyareti için gittiği dedesinin köyünde kaybolduktan 18 gün sonra cesedi bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in ailesinin avukatı Erdoğan Tunç, amca Yusuf Aydemir'in ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldığı davada, yerel mahkemenin kararına beraat eden 6 sanık yönünden itiraz etmek için Erzurum Bölge Adliye Mahkemesine dilekçe sundu - İtiraz dilekçesinden: - "Beraat eden tüm sanıkların, mahkumiyetine hükmedilen Yusuf Aydemir ile 'fikir ve eylem birliği' içinde atılı suçları işledikleri gözetilerek, TCK'nın 37/1 maddesi delaletiyle 'kasten öldürme' suçunu düzenleyen ve ağırlaştırılmış müebbet hapsi öngören TCK 82/1 gereği ayrı ayrı cezalandırılmalarını ve TCK 53/1 kapsamında belirli hakları kullanmaktan yoksun bırakılmalarına karar verilmesini talep ederiz" - "İlk andan itibaren bu suçu işleyenler sürekli olarak veyahut zaman zaman arama kurtarma faaliyetlerine katılıp hem şüphe çekmemek hem de tüm gelişmelerden haberdar olup süreci kontrol altında tutmak istemişlerdir. Kolluk birimleri de dahil olmak üzere ilgili tüm birimlerden bilgi alarak aynı zamanda kendilerine bilgi veren suç ortakları sayesinde an be an gelişmeleri takip etmişlerdir. Arama ekiplerini yanlış yönlendirerek zaman kazanmışlardır"

Yurthaber 03-11-20 11:18

EBA cep uygulaması nedir? EBA cep uygulaması nasıl indirilir?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencileri gereksinim duyabilecekleri her türlü materyale kolay bir şekilde erişim sağlayabilmesi için EBA cep uygulaması tasarlandı. Şimdi, öğrenciler ve veliler tarafından EBA cep uygulaması nedir sorusu araştırılıyor. Peki, EBA cep uygulaması nasil indirilir? İşte Android ve iPhone cihazlar için EBA cep uygulaması indirme ekranı

Haber 01-09-20 12:14
eba

OnePlus CEO'su paylaştı: iPhone SE 2020 rakibi OnePlus Nord için iki önemli ipucu!

OnePlus'ın, OnePlus Nord veyahut OnePlus Z adında uygun fiyatlı bir akıllı telefon tanıtmaya hazırlandığı iddia edildi. Bu iddialar ise OnePlus'ın ve OnePlus CEO'su Pete Lau'nun yaptığı paylaşımlar ile neredeyse doğrulandı. Peki Peta Lau OnePlus Nord için neler söyledi?

Haber 23-06-20 15:25

Tatvan Vefa Sosyal Destek Grubu iş başında

Bitlis’in Tatvan Kaymakamlığı koordinesinde kurulan "Vefa Destek Grubu" çalışmalara başladı.Kronik hastalığı olan veyahut 65 yaşın üzerinde olup dışarıdan ihtiyaçlarını karşılayacak kimsesi bulunmayan vatandaşların eczane, sağlık, alışveriş ve benzeri ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek Grubunca gideriliyor.

Yurthaber 22-03-20 17:24

Kaçak ocakta göçükte mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmaları devam ediyor(3)

VALİ BEKTAŞ GÖÇÜĞÜN NASIL OLDUĞUNU ANLATTI Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde, 80 gün önce mühürlenmesine rağmen kaçak olarak çalıştırılan kömür ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan işçiler Sabahattin Kalaycıoğlu ve Murat Ovaz'ı kurtarma çalışmaları, 16 saattir devam ediyor.

Haber 31-01-20 16:23

Türkiye Libya güvenlik ve askeri işbirliği mutabakat görüşmeleri

Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, “ Dolayısıyla Türkiye olarak bizim burada yapmak istediğimiz, Birleşmiş Milletler ve bütün uluslararası camia tarafından tanınmış olan Ulusal Mutabakat Hükûmetine her türlü eğitim, yardım, bilgi aktarımı sayesinde orada bunlarla mücadele edebilecek güçleri oluşturmalarına yardımcı olmak ve bu sayede de Libya’nın istikrara ve barışa kavuşmasını ve terörün veyahut da Hafter tipi güçlerin dünya sahnesinde yer almasını önleyecek bir noktaya gelmesidir” dedi.Türkiye ile Libya arasında imzalanan Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası görüşmeleri düzenlendi.TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, şöyle konuştu:“Bugün, Libya’da, Libya’nın özellikle güney bölgelerinde başta DEAŞ terör örgütü olmak üzere çok kapsamlı etkinlikler, faaliyetler ve insan kıyımı yaşanan olaylar bulunmaktadır.

Haber 21-12-19 17:08

Otomobil takla attı 3 ölü, 2 yaralı (5)

BABANIN YÜREK BURKAN FERYADI ALLAHIM BU NASIL ACI Manavgat ilçesinde meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren Telad Elmas, gelini Ayşe Elmas ve torunu Telat Elmas'ın cenazeleri toprağa verildi.

Haber 16-12-19 20:32

Otomobil takla attı: 3 ölü, 2 yaralı (5)

BABANIN YÜREK BURKAN FERYADI: ALLAHIM BU NASIL ACI Manavgat ilçesinde meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren Telad Elmas, gelini Ayşe Elmas ve torunu Telat Elmas'ın cenazeleri toprağa verildi.

Haber 16-12-19 17:45

JANDARMA EKİPLERİNİN NASIL ÇALIŞTIĞINI ÖĞRENDİLER

ATAŞEHİR'de özel bir okulda ‘Kariyer Günleri’ etkinlikleri kapsamında Jandarma Teşkilatı tanıtım günü düzenlendi.

Haber 12-12-19 16:51

Sosyal medya uzman Mustafa Özalp, Instagram hakkında bilgiler verdi

Sosyal medya platformları hepimizin de bildiği gibi şirketlerin, markaların veyahut bireysel kullanıcıların sosyal çevresine veya hedef kitlelerine istediği gibi ulaşabileceği, internet üzerinde bulunan platformların genel adı olduğunu belirten sosyal medya uzman Mustafa Özalp, “Bu tanıma bakarak yola çıktığımızda sosyal medya platformunun çok fazla kullanılmasındaki asıl nedenler de kolaylıkla anlaşılabilmektedir.

Haber 08-11-19 15:43

Hedefimiz belli, herhangi bir yaptırım konusunda endişemiz yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: - "(Barış Pınarı Harekatı) ABD'nin 'Ateşkes ilan edin, biz de müzakere için ara buluculuk yapalım.' teklifine karşı 'Biz terör örgütü ile masaya oturmayız.' diye cevap verdim" - "Trump'a bir teklifimiz oldu. Biz dedik ki bir heyet gönderin. Çünkü 'Ateşkes ilan edin' diyorlar. Bizler asla ateşkes ilan edemeyiz" - "PYD/YPG hızla mevzi kaybediyor. 'Harekatı durdurun' diye bize baskı yapıyorlar. Yaptırımlar açıklıyorlar. Bizim hedefimiz belli. Bizim herhangi bir yaptırım konusunda endişemiz yok" - "Bizim hedefimiz belli. Teröristlerin 32 kilometrelik alanın dışına çıkması ve bu hattın Fırat Nehri'nden Irak sınırına kadar tarafımızdan güven altına alınmasıdır" - "Bizim Kobani veyahut başka bir yere saldırmak, Kürtleri ve sivilleri hedef almak gibi bir hedefimiz yok. Buraları güven altına almayı hedefliyoruz" - "Şu an itibarıyla 611 etkisiz hale getirilen terörist var. Bunların 556'sı ölü, 26'sı yaralı, 29 teslim alınan var. Bu arada bizim de kayıplarımız olarak 20 sivil, 4 asker şehidimiz var. 159 sivil yaralımız, 47 asker yaralımız var. Bunun yanında Suriye Milli Ordusu'nda 32 şehit, 123 yaralı var" - "Münbiç'e rejimin girmesi benim için çok çok olumsuz değil. Niye? Sonunda bunların kendi topraklarıdır ama burada terör örgütlerinin kalmaması benim için önemli"

Haber 16-10-19 03:16

İSTANBUL - ÇİFTLİK BANK DAVASI:  'ADRESİ BİLMİYORSANIZ URUGUAY'DA NASIL BULACAĞIZ'

Yüksel KOÇ / İstanbul DHA - KURUCUSU Mehmet Aydın'ın da aralarında bulunduğu 5'i firari 48 sanıklı Çiftlik Bank davasına devam edildi.

Haber 25-09-19 13:32

Bakan Pekcan OYDER genişletilmiş istişare toplantısına katıldı

TİCARET Bakanı Ruhsar Pekcan Otomativ Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) tarafından düzenlenen Genişletilmiş İstişare Toplantısı'na katıldı.  Toplantıya Bakan Pekcan'ın yanı sıra, OYDER başkanı Murat Şahsuvaroğlu ve otomotiv sanayinden temsilciler de katıldı.    "İHRACATIMIZI NASIL ARTIRACAĞIMIZA YOĞUNLAŞTIK" Otomotiv sektörünün çok önemli olduğunu vurgulayan Pekcan, ihracat hacmine dikkat çekerek,  "20 milyar dolar ihracat, yüzde 17 ihracat hacmimiz.

Haber 20-09-19 21:00

Bakan Pekcan OYDER genişletilmiş istişare toplantısına katıldı

TİCARET Bakanı Ruhsar Pekcan Otomativ Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) tarafından düzenlenen Genişletilmiş İstişare Toplantısı'na katıldı.  Toplantıya Bakan Pekcan'ın yanı sıra, OYDER başkanı Murat Şahsuvaroğlu ve otomotiv sanayinden temsilciler de katıldı.  "İHRACATIMIZI NASIL ARTIRACAĞIMIZA YOĞUNLAŞTIK" Otomotiv sektörünün çok önemli olduğunu vurgulayan Pekcan, ihracat hacmine dikkat çekerek,  "20 milyar dolar ihracat, yüzde 17 ihracat hacmimiz.

Haber 20-09-19 18:32

BAKAN PEKCAN OYDER GENİŞLETİLMİŞ İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI

TİCARET Bakanı Ruhsar Pekcan Otomativ Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) tarafından düzenlenen Genişletilmiş İstişare Toplantısı'na katıldı.  Toplantıya Bakan Pekcan'ın yanı sıra, OYDER başkanı Murat Şahsuvaroğlu ve otomotiv sanayinden temsilciler de katıldı.  "İHRACATIMIZI NASIL ARTIRACAĞIMIZA YOĞUNLAŞTIK" Otomotiv sektörünün çok önemli olduğunu vurgulayan Pekcan, ihracat hacmine dikkat çekerek,  "20 milyar dolar ihracat, yüzde 17 ihracat hacmimiz.

Haber 20-09-19 18:29

Osmanlı bizim de ecdadımız

Lübnan Kültür ve Dostluk Derneği Başkanı Wassim İbrahim Bekraki: - "Lübnanlıyız, Lübnanlı olmaktan gurur duyuyoruz ama aynı zamanda Türkiye bizim ikinci vatanımız. Cumhurbaşkanımızın söylediği sözleri bizi üzdü, Osmanlı bizim de ecdadımız" - AK Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay: - "Kendi adı Mişel. Bu şunu gösteriyor; Osmanlı'nın aslında hiçbir şekilde sömürgecilik yapmamış olduğunu, orada kültürel bir asimilasyon veyahut bir dışlama içerisinde olmadığını" - "Eğer başkaları gibi yapmış olsaydı Osmanlı, yani diğer emperyalist ve işgalciler gibi yapmış olsaydı; gelirdi herkese tek dil, tek kültür, tek din empoze ederdi. Bugün de kimsenin adı Mişel olmazdı"

Haber 07-09-19 18:55

HDP önündeki eyleme PKK'nın kaçırdığı polis ve askerlerin aileleri de katıldı

  AİLELER, OĞULLARININ NASIL KAÇIRDIĞINI ANLATTI Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine katılan çeşitli tarihlerde terör örgütü PKK tarafından kaçırılan asker ve polislerin aileleri konuştu.  Gaziantep’te yaşayan Altıntaş ailesi, oğulları Müslüm Altıntaş'ın (24), vatani görevini yaparken 2 Ekim 2015'te birliğine teslim olmak için gittiği Tunceli'nin Pülümür ilçesinde yol kesen PKK'lı teröristlerce yanındaki arkadaşı Adil Kavaklı ile birlikte kaçırıldığı için bugün HDP önüne gelerek oturma eylemine katıldıklarını söyledi.

Haber 05-09-19 13:00

HDP önündeki eyleme PKK'nın kaçırdığı polis ve askerlerin aileleri de katıldı (2)

AİLELER, OĞULLARININ NASIL KAÇIRDIĞINI ANLATTI Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine katılan çeşitli tarihlerde terör örgütü PKK tarafından kaçırılan asker ve polislerin aileleri konuştu.  Gaziantep’te yaşayan Altıntaş ailesi, oğulları Müslüm Altıntaş'ın (24), vatani görevini yaparken 2 Ekim 2015'te birliğine teslim olmak için gittiği Tunceli'nin Pülümür ilçesinde yol kesen PKK'lı teröristlerce yanındaki arkadaşı Adil Kavaklı ile birlikte kaçırıldığı için bugün HDP önüne gelerek oturma eylemine katıldıklarını söyledi.

Haber 05-09-19 12:57

Süleyman Soylu Avcılar'da sahur programına katıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: - "Ya küresel güç merkezlerinin arka bahçesi olacağız İstanbul olarak, veyahut da kendi adına burası bir kuvvet merkezi ve baş şehir olacak. Bu tercih de milletimizin tercihidir" - "Doğuyu da doğu yapan bizim ülkemizdir, batıyı da batı yapan bizim ülkemizdir. Arasındaki ilişkiyi ortaya koyan da farkı ortaya koyan da bizim ülkemizdir. Bizi etkisiz hale getirmek istemeleri, bizi zayıflatmak istemelerinin temelinde de bu vardır"

Haber 24-05-19 05:15

Süleyman Soylu Avcılar'da sahur programına katıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: - "Ya küresel güç merkezlerinin arka bahçesi olacağız İstanbul olarak, veyahut da kendi adına burası bir kuvvet merkezi ve baş şehir olacak. Bu tercih de milletimizin tercihidir" - "Doğuyu da doğu yapan bizim ülkemizdir, batıyı da batı yapan bizim ülkemizdir. Arasındaki ilişkiyi ortaya koyan da farkı ortaya koyan da bizim ülkemizdir. Bizi etkisiz hale getirmek istemeleri, bizi zayıflatmak istemelerinin temelinde de bu vardır"

Yurthaber 24-05-19 05:15

DHA YURT BÜLTENİ-9

20 GÜNDÜR ARANAN FURKAN'DAN ACI HABER; ÇOBANLAR CANSIZ BEDENİNİ BULDU (EK) 1)'BEN BU ACIYA NASIL DAYANIRIM?' Kaybolduktan 20 gün sonra bir çukur içerisinde çoban tarafından cansız bedeni bulanan Furkan Yigit'in cenazesi, olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için Karaçoban Devlet Hastanesi morguna kaldırıdı.

Haber 06-05-19 14:52

20 gündür aranan Furkan'dan acı haber; Çobanlar cansız bedenini buldu (2)

'BEN BU ACIYA NASIL DAYANIRIM?' Kaybolduktan 20 gün sonra bir çukur içerisinde çoban tarafından cansız bedeni bulanan Furkan Yigit'in cenazesi, olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için Karaçoban Devlet Hastanesi morguna kaldırıdı.

Haber 06-05-19 13:00

DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 4 

   (aktüel görüntülerle)  1- ERDOĞAN: GİDELİM MİLLETE, MİLLİ İRADE NASIL BİR KARAR VERİYORSA 'BAŞIMIZ ÜSTÜNE DERİZ' ONU KABULLENİRİZ (1)  * Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ben bugüne kadar konuşmadım.

Haber 04-05-19 16:25
Haber 04-05-19 15:22

Azaların çekişmesi muhtarı yalnız bıraktı

Kocaeli'de, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde muhtar seçilen Kamil Kılıç, listesindeki aza adaylarının hiçbirinin seçilememesi nedeniyle rakip muhtar adayının azalarıyla çalışacak - Muhtar Kamil Kılıç: - "Benim heyetimden hiçbir üye seçilemedi. Benim listemdeki arkadaşlarım kendi aralarında anlaştılarsa bilemiyorum, birinci veyahut ikinci olayım diye. Diğer seçmenlere ulaştılar mı, seçilebilmek için bilemiyorum. 'Ayşe'nin, Ahmet'in listedeki ismini çiz, ben öne geçeyim.' diye, bu da olabilir. Belki bu nedenle sonuç böyle çıkmış olabilir" - Kılıç'ın ihtiyar heyetinde ilk sırada olan Şevval Yakut: - "Bir aza yakını diğer azaların üzerini çizer. Dolayısıyla bu azanın aldığı oy diğerlerinden daha fazla çıkar. Burada oy veren kişi tek isim bırakır, bir iki oy bu şekilde fazla oy olur. Dolayısıyla siz seçilen birinci aza olursunuz. Bunu vatandaş belirlemiş olur" - Aza seçilen Gürkan Işıkal: - "İlk defa böyle bir durum oldu herhalde, biz de şaşırdık. Mahallemiz için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışacağız"

Haber 13-04-19 11:26

Azaların çekişmesi muhtarı yalnız bıraktı

Kocaeli'de, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde muhtar seçilen Kamil Kılıç, listesindeki aza adaylarının hiçbirinin seçilememesi nedeniyle rakip muhtar adayının azalarıyla çalışacak - Muhtar Kamil Kılıç: - "Benim heyetimden hiçbir üye seçilemedi. Benim listemdeki arkadaşlarım kendi aralarında anlaştılarsa bilemiyorum, birinci veyahut ikinci olayım diye. Diğer seçmenlere ulaştılar mı, seçilebilmek için bilemiyorum. 'Ayşe'nin, Ahmet'in listedeki ismini çiz, ben öne geçeyim.' diye, bu da olabilir. Belki bu nedenle sonuç böyle çıkmış olabilir" - Kılıç'ın ihtiyar heyetinde ilk sırada olan Şevval Yakut: - "Bir aza yakını diğer azaların üzerini çizer. Dolayısıyla bu azanın aldığı oy diğerlerinden daha fazla çıkar. Burada oy veren kişi tek isim bırakır, bir iki oy bu şekilde fazla oy olur. Dolayısıyla siz seçilen birinci aza olursunuz. Bunu vatandaş belirlemiş olur" - Aza seçilen Gürkan Işıkal: - "İlk defa böyle bir durum oldu herhalde, biz de şaşırdık. Mahallemiz için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışacağız"

Yurthaber 13-04-19 11:26

Edirne'de düzensiz göçmen hareketliliği

Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt: - "Son zamanlarda yaptığımız çalışmalarda, ülkemizde bulunan bazı misafirlerimizin veyahut korunmak için ülkemize gelen insanların sanki Avrupa'ya düzensiz göçmen alınacakmış gibi provokatif amaçlı paylaşımlar yaptıklarını ve bu kapsamda ilimize yönlendirildiklerini gördük" - "Söylentiye inanıp organizasyon kapsamında kente gelenlerle ilgili ek tedbirler alındı. İllegal olarak hiçbir şekilde kimsenin ülkemize gelmesine ve ülkemizden de başka ülkelere gitmesini istemiyoruz"

Yurthaber 09-04-19 15:11

Edirne'de düzensiz göçmen hareketliliği

Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt: - "Son zamanlarda yaptığımız çalışmalarda, ülkemizde bulunan bazı misafirlerimizin veyahut korunmak için ülkemize gelen insanların sanki Avrupa'ya düzensiz göçmen alınacakmış gibi provokatif amaçlı paylaşımlar yaptıklarını ve bu kapsamda ilimize yönlendirildiklerini gördük" - "Söylentiye inanıp organizasyon kapsamında kente gelenlerle ilgili ek tedbirler alındı. İllegal olarak hiçbir şekilde kimsenin ülkemize gelmesine ve ülkemizden de başka ülkelere gitmesini istemiyoruz"

Haber 09-04-19 15:08

DÜKKANINDAKİ BİSİKLETİ BÖYLE ÇALINDI, 'NASIL GÖREMEDİM DİYE KENDİNE KIZDI

Avcılar’da kırtasiye ve oyuncak satılan iş yerine gelen 20 yaşlarında bir kişi, piyasa değeri 1000 TL olan bisikleti çalarak uzaklaştı.

Haber 30-03-19 16:06