YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aü'nde Yaşam Boyu Destek Projesi İş Birliği Toplantısı Yapıldı

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) ile Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel...

Aü'nde Yaşam Boyu Destek Projesi İş Birliği Toplantısı Yapıldı

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) ile Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında 'Yaşam Boyu Destek Projesi”nin iş birliği protokolü toplantısı yapıldı.

Dil ve Konuşma Bozuklukları Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde (DİLKOM) yapılan toplantıda konuşan Prof. Dr. Seyhun Topbaş, protokolün şekillendiğini belirterek, "Bazı alt başlıklar için bir takvim belirlemek için buradayız. Bu konuda tam yetkili olduğum için bu konularda benimle birlikte istişare ederseniz daha verimli bir çalışma yürütebiliriz. Takvimler belirlendikten sonra bazı fakültelerin işi yüklenmesi gerekiyor. Belki bu toplantıda küçük ekipler de oluşturabiliriz. Bu ekiplerin de birtakım iş paketlerini yerine getirmeleri gerekli olacak" dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi'de

projenin önemine değindi ve bakanlığın kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmek istediği uygulamalardan bahsetti.

Dr. Aylin Çiftçi "Öncelikle bu kadar kalabalık bir üniversite ekibi beklemiyordum. Öncelikle AÜ içinde bir çalıştay yapıldığını duyduk ve çok sevindik. Bu çalıştay işin ne kadar ciddi yapılacağının göstergesidir. Bizim genel müdürlüğümüz ve bakanlık içinde yaptıklarımızdan kısaca bahsedeyim. Ondan sonra da genel bir tanışma yapacağız" ifadelerine yer verdi.

Çiftiçi "Bakanlığımız dün birinci yılını tamamladı ve bu bir yılın neredeyse yarısı yapılanma ile geçti. Şimdi eskiye göre çok daha uygulayıcı bir kurumuz. Artık sahada çalışıyoruz. Bakanımızın açıkladığı temel fark eskiden talep üzerine çalışan bir kurumduk. Ancak şimdi daha talep gelmeden sorunu tespit edip çözüm üretmek yöntemiyle çalışıyoruz. Bu bağlamda her ailenin aile sosyal destek programı kapsamında bir sosyal hizmet uzmanı olsun ve bu uzmanlar vasıtasıyla ailenin sorunu büyümeden çözülsün istiyoruz" diyerek çalışmalarıyla ilgili hedeflerini ortaya koydu.

Bu ana çalışmanın kendi çalışmalarını da etkildeiğini dile getiren Dr. Çiftçi sözlerine şu şekilde devam etti: "Biz de engelli, yaşlı, ihtiyaç sahibi olduğunda müdahale ediyoruz. Bu yıl iki temel çalışma yürüttük. Birincisi ulaşılabilirlikle ilgili fiziksel mekân düzenlemeleridir. Biz bu konuyla ilgili bir farkındalık yaratabilirsek iyi bir sonuç da elde edebiliz düşüncesiye tüm Türkiye’yi iki defa dolaştık. Böylece tüm kamu yöneticileri bunun neden yapıldığını biliyor. Dolayısıyla şimdi yol belli ve değişiklikleri gözle görünür şekilde takip edebiliyoruz" diye konuştu.

Diğer önemli çalışmanın da istihdam alanında olduğunu ifade eden Çiftçi "Son sınavlar, yerleştirmeler ve atamalardan sonra o kurumlarda çalışan engellilerin iş yerlerindeki başarılarını artıracak bir destek çalışması yapacağız. İstihdam edilemeyen engellilerle ilgili de kendi iş yerlerini kurmaları için destek vereceğiz. Bu işyerleri için de yine engellilere hizmet veren sektörleri düşünüyoruz. Böylece iki açık birden kapanabilecek" şeklinde konuştu.

Çiftçi ayrıca, "Bakanlığımız tarafından verilen özürlü maaşı ile evde bakım parasını alan engelli vatandaşlar ve aileleri bu parayı aldıkları için çalışmak istemiyor. Bunun planlamasını da yapıp çalışmaya teşvik etmemiz gerekiyor" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler