Turquality ve Marka Programına dahil olan firmalar için Markalaşma Gelişim Yol Haritası oluşturulmasına ilişkin danışmanlık giderleri yüzde 75 oranında ve 200 bin ABD Dolarına kadar desteklenecek.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye olarak 2023 yılında 500 milyar dolar mal, 150 milyar dolar hizmet ihracatı hedeflerine doğru strateji oluşturduklarını ve bu stratejileri doğrultusunda ihracatçı firmalara her türlü desteği sağlamaya çalıştıklarını ifade etti. 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmanın yolunun yüksek katma değerli ürün üretip ihraç etmekten geçtiğini ifade eden Çağlayan, ihracatta yüksek katma değer sağlamanın ancak dünyaca ünlü marka yaratmakla mümkün olduğunu vurguladı. Çağlayan şunları kaydetti:
"Güçlü küresel Türk markaları yaratarak Türkiye’nin ihracatının artırılması ve dünya markası olma potansiyeli taşıyan Türk markalarının desteklenmesi yönünde çalışmalarımızın meyvelerini her geçen gün topluyoruz. Türk markalarının desteklenmesi amacıyla tasarlanan TURQUALITY® Programı, yürürlüğe konulduğu günden bugüne, küresel markalar çıkarma hedefi doğrultusunda başarılı bir performans göstermiştir. Yüksek katma değer yaratmak için Bakanlık olarak uyguladığımız ve her geçen gün yeni markalar ve firmaların katılımı ile büyüyen TURQUALITY® ve Marka Programları sayesinde ihraç ürünlerimizin birim fiyatları artmaktadır. 2011’de 87 milyon tonluk malı kilosunu ortalama 1.47 dolardan ihraç ettik. Ancak, 2011 yılında TURQUALITY programına dahil firmaların ortalama ihraç ürünlerinin kilogram fiyatı 2,15 dolar seviyesindedir. Bu da TURQUALITY® ve Marka Programları’nın katma değeri yüksek ürün ihraç etmede başarılı olduğunu ve doğru bir uygulama olduğunu göstermektedir. TURQUALITY® ve Marka Programları’nda yer alan firmalarımıza yaptığımız değişiklikle yeni bir olanak sağladık. Bu kapsamda, 14 Aralık 2012 tarih ve 28497 sayılı Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe giren 2012/6 sayılı “2006/4 sayılı Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve Turquality®’nin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ” çerçevesinde, TURQUALITY® Programı ile Marka Programına dahil olan firmalar için Markalaşma Gelişim Yol Haritası oluşturulmasına ilişkin danışmanlık giderleri yüzde 75 oranında ve 200 bin ABD Dolarına kadar desteklenecektir. Diğer taraftan, TURQUALITY® kapsamına girmek üzere başvuran şirketlerin kapasitelerinin değerlendirildiği ön inceleme çalışması ile Markalaşma Gelişim Yol Haritası oluşturulması çalışmaları, Bakanlığımız tarafından bu amaçla yetkilendirilecek uluslararası pazarlama, markalaşma ve kurumsallaşma alanlarındaki yetkinlikleri en üst düzeyde olan birden fazla danışmanlık firması tarafından gerçekleştirilecektir. Bu yeni bir uygulamadır."
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz